Slovak Telekom spustil celoslovenskou 4G/LTE síť s Ericssonem

Slovak Telekom spustil 4G LTE síť v pěti městech na Slovensku, brzy přibudou i další lokality. Tato LTE síť je největší na Slovensku, což pro Slovak Telekom znamená významný milník v oblasti budování 4G sítí. (TZ)
  • Nová síť je součástí největší a technologicky nejvyspělejší širokopásmové mobilní sítě na Slovensku

  • LTE přináší zákazníkům širší možnosti v oblasti mobilního broadbandu

  • Ericsson, jako jediný dodavatel rádiové sítě LTE, rozšiřuje dlouhodobou spolupráci s operátorem Slovak Telekom

Jediným dodavatelem radiové sítě LTE pro Slovak Telekom je společnost Ericsson. Síť je postavena na multi-standard platformě stanic RBS 6000 a pracuje v pásmu 1800 MHz. Nabízí maximální teoretickou rychlost 73Mbps pro download a 23Mbps pro upload. Síť je vybavena i funkcionalitou “circuit – switched fallback”. Ta zajišťuje, aby hlasové hovory a textové zprávy, které probíhají v 2G/3G, mohly být přijaty během připojení do LTE sítě.

Miroslav Majoroš, předseda představenstva a generální ředitel Czech Telekomu říká: “Spustili jsme provoz první celoslovenské LTE sítě a naší ambicí je vybudovat nejvyspělejší mobilní síť v zemi. Po startu v pěti městech plánujeme pokrýt 20 % populace Slovenska během prvních tří měsíců provozu. Další lokality budou následovat v roce 2014. Toto je síť nové generace pro mobilní zařízení, která přináší ještě rychlejší stahování dat, kratší odezvu sítě a umožní zákazníkům lépe využívat jejich smartphony, tablety a mobilní aplikace. LTE je naší osmou technologickou premiérou během 12 let a potvrzuje naši pozici slovenského lídra v oblasti technologií a inovací.”

Valter D’ Avino, šéf Ericssonu pro region západní a střední Evropy dodává: “Jsme hrdi na to, že můžeme podpořit Slovak Telekom při spuštění největší slovenské LTE sítě a rozšířit tak naše 16 let trvající partnerství. Po tom, co jsme se stali jediným dodavatelem 2G , 3G , jakož i circuit core hardwaru a softwaru, jsme i výhradním dodavatelem rádiových technologií pro 4G.”

Projekt nasazení LTE sítě je významným milníkem dlouhotrvající spolupráce mezi společnostmi Slovak Telekom a Ericsson. Zahrnuje systémovou integraci, optimalizaci sítě, multi – vendor verifikaci a související služby.

Ericsson je pro Slovak Telekom jediným dodavatelem 2G a 3G sítí, jakož i circuit core hardwaru a softwaru, včetně IMS (IP Multimedia Subsystem ). S IMS řešením od Ericssonu,

může Slovak Telekom svůj byznys s hlasovými službami rozvíjet tak, aby v budoucnu byl připraven na přechod na volt ( Voice over LTE ). To umožní realizovat videohovory v HD kvalitě v sítích LTE, zároveň přinese i jiné flexibilní komunikační služby. Ericsson také poskytuje Czech Telekomu managed services v oblasti pevných sítí.

O Slovak Telekom

Slovak Telekom je největší multimediální a druhý největší mobilní operátor na Slovensku. Z celkového počtu 6,416 milionů aktivních SIM karet na slovenském trhu, Slovak Telekom v září 2013 evidoval 2,175 milionů SIM karet.

Dnes je více než 80 procent populace pokrytých 3G/HSPA +, jejich doplnění o 4G znamená, že Slovak Telekom je i nadále technologickým lídrem v budování širokopásmových mobilních sítí. Společnost je členem nadnárodní Deutsche Telekom Group.

O Ericssonu a LTE

V současnosti probíhá 50 procent světové provozu smartphonů v rámci LTE v sítích Ericssonu. To je více než dvojnásobek LTE provozu u nejbližší konkurence. Více než 180 LTE RAN a Evolved Packet Core sítí bylo zprovozněných po celém světě, z nich 110 bylo uvedených do komerčního provozu. Ericsson je dnes přítomen ve všech regionech s vysokým LTE provozem včetně USA, Japonska, Jižní Koreje, Austrálie a Kanady a byl vybrán devíti TOP 10 operátory, kteří provozují LTE.

http://www.ericsson.com/thecompany/press/mediakits/lte

 

Poznámky pro redaktory:

Broadcast room: www.ericsson.com/broadcast_room

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení fungujících v reálném čase vytváříme propojenou společnost, která nám všem umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v trvale udržitelných společnostech po celém světě. Naši nabídku tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od Ericssonu uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace a naše společnost zajišťuje servis sítí zákazníků s více než 2 miliardami uživatelů.

Působíme ve 180 zemích a zaměstnáváme více než 100 000 pracovníků. Ericsson byl založen v roce 1876 a sídlí ve Stockholmu ve Švédsku. V roce 2011 činily tržby naší společnosti 226,9 miliardy švédských korun (35 miliard amerických dolarů). Ericsson je zapsán na stockholmské burze NASDAQ OMX a newyorské burze NASDAQ.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress