Samsung představil nové modely Smart TV 2014 s jednodušším a pohodlnějším ovládáním

Praha, 6. ledna 2014 – Samsung, přední světová společnost v oblasti digitálních médií a digitální konvergence, představil na veletrhu spotřební elektroniky CES 2014 v Las Vegas nové možnosti ovládání Smart TV. Hlasové ovládání je v současné době dostupné v 11 zemích a v letošním roce bude Samsung s touto službou expandovat do 12 dalších. Celkem tak bude k dispozici ve 23 zemích po celém světě. Samsung se nechal inspirovat samotnými zákazníky a při vylepšení se zaměřil na zejména na nejčastěji používané funkce. (TZ)

„Nové modely Samsung Smart TV 2014 se vyznačují výrazně dokonalejším hlasovým
a pohybovým ovládáním, aby zákazníci mohli využívat naše chytré televizory více intuitivně,“ řekl Kyungshik Lee, Senior Vice President Strategického týmu Divize displejů společnosti Samsung Electronics. „Naší snahou bude i nadále vyvíjet obsah, který integruje rozpoznávání hlasu a pohybu pro větší pohodlí našich zákazníků,“ dodal Lee.

S novými modely Samsung Smart TV 2014 bude vyhledávání obsahu ještě jednodušší než dosud. Uživatelé budou moci změnit program v jednom jediném kroku tím, že jednoduše řeknou jeho číslo. Pomocí klávesových zkratek si budou moci dokonce otevřít webové stránky nebo aplikace. Pro srovnání: u modelů 2013 byly požadovány ke změně televizního programu dva kroky – uživatel musel říct „Změnit kanál“ a „Číslo kanálu“. Funkce hlasového vyhledávání se stává rovněž mnohem pohodlnější, neboť mohou uživatelé najít všechny výsledky obsahu na jednom jediném místě.

Pokud zákazník používá při sledování televize  hlasové vyhledávání běžných denních informací, jako jsou například počasí, akcie či sport, objeví se na spodní části stránky s výsledky vyhledávání pop-up okno. Poté stačí jednoduše na okno kliknout a tím se otevře samotná aplikace s detailními informacemi.

Kromě hlasového ovládání vylepšil Samsung v nových modelech Smart TV 2014 rovněž ovládání gesty, a to přidáním možnosti ovládat televizi pouhým prstem.

Pohybem prstu mohou uživatelé změnit televizní kanál, nastavit hlasitost či vyhledat a vybrat si, co budou chtít sledovat. Mohou se také vrátit na předchozí sledovaný kanál či zastavit video jednoduše pohybem prstu proti směru hodinových ručiček. Nové modely Smart TV 2014 se tak stávají více intuitivní ve svém ovládání.

 O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd., je světová jednička v oblasti technologií, které otevírají nové možnosti lidem na celém světě. Díky neustálým inovacím a objevům transformujeme svět televize, chytrých telefonů, notebooků, tiskáren, fotoaparátů, domácích spotřebičů, zdravotnického zařízení, polovodičů a LED řešení. Zaměstnáváme 270 000 lidí v 79 zemích světa s ročním obratem 187,8 mld. USD. Chcete-li se dozvědět více, navštivte www.samsung.com.