AirWatch vyvinul AirWatch Inbox pro zabezpečení firemního e-mailu na mobilních zařízeních

MILTON KEYNES – 14. ledna 2014 – AirWatch®, největší poskytovatel správy podnikové mobility (EMM – Enterprise Mobility Management), představuje AirWatch Inbox, své nové řešení pro správu mobilního e-mailu. To zajišťuje skrze nativního klienta bezpečný přístup ke korporátnímu e-mailu pro zařízení Apple, Android a Windows, podporuje také e-mailové klienty třetích stran. (TZ)

AirWatch Inbox je kontejnerizovaný e-mailový klient, jenž poskytuje rychlý přístup k firemnímu e-mailu, kalendáři a kontaktům. AirWatch MEM (Mobile Email Management) umožňuje podnikům implementovat AirWatch Inbox, nativní e-mail nebo e-mailové klienty třetích stran. Společnosti se mohou rozhodnout podle toho, která možnost nejlépe vyhovuje jejich obchodním a bezpečnostním požadavkům.

„Vyvinuli jsme AirWatch Inbox tak, abychom pomocí intuitivního uživatelského rozhraní zvýšili pravděpodobnost přijetí technologie zaměstnanci. Jeho zabezpečovací schopnosti zase pomáhají organizacím ochránit své citlivé korporátní informace,“ řekl John Marshall, prezident a CEO společnosti AirWatch.

AirWatch Inbox je ideální pro vysoce regulovaná nasazení a BYOD (Bring Your Own Device) programy. Řešení lze použít jako samostatnou aplikaci nebo jako součást AirWatch Workspace, kontejnerizovaného prostředí pro oddělené zobrazení firemních a soukromých dat. AirWatch Inbox nabízí šifrování během přenosu i v klidu, zásady vynucování týkající se šířky pásma, kontrolu synchronizace a nezávislé heslo. Pomocí pokročilé integrace certifikátů a multifaktorového ověřování AirWatch poskytuje firmám dodatečnou vrstvu zabezpečení. E-mailové účty lze automaticky upravit podle definovaných bezpečnostních zásad a administrátoři mohou vynucovat zásady řízení přístupu. Uživatelé mohou v AirWatch Inboxu prohlížet a upravovat e-mail, kalendář a kontakty. AirWatch Inbox podporuje 16 jazyků, jež mohou IT administrátoři
a koncoví uživatelé snadno měnit.

AirWatch Inbox doplní EMM platformu společnosti, do níž také patří AirWatch Workspace, AirWatch Browser a Secure Content Locker™ – řešení pro správu obsahu a spolupráci. Zaměstnanci mohou číst e-maily pomocí e-mailového klienta, bezpečně otevírat aplikace pomocí Secure Content Lockeru a prohlížet webové stránky v AirWatch Browseru.

Hlavní rysy AirWatch Inboxu:

  • Bezpečnostní zásady navržené speciálně pro podniky, šifrování dat a pokročilé schopnosti prevence ztráty dat (DLP)
  • Intuitivní a hladké používání e-mailu, kalendáře a kontaktů koncovými uživateli
  • Konzistentní zásady, nastavení a používání napříč platformami mobilních zařízení
  • Flexibilní možnosti nasazení – v rámci MDM, AirWatch Workspace nebo samostatně
  • Integrace s existující e-mailovou infrastrukturou
  • Vyvinuto na unifikované kódové základně AirWatch EMM platformy

O AirWatch

AirWatch se zaměřuje na správu podnikové mobility, za pomoci více než 1 700 zaměstnanců. Přes 10 000 společností ve 150 zemích světa (mezi nimi např. Pepsi, Skanska, United Airlines, Renault, britská NHS – Národní zdravotní služba) využívá software AirWatch k zabezpečení firemního obsahu, aplikací a e-mailu na mobilních zařízeních (tablety, smartphony, notebooky). Ve svém oboru je AirWatch největším specializovanýmsoftwarovým poskytovatelem. Společnost založili v roce 2003 John Marshall a Alan Dabbiere s přesvědčením, že mobilní technologie převratně změní způsob, jakým firmy podnikají. AirWatch sídlí v Atlantě (USA) a má celkem 9 poboček po celém světě (v USA, Velké Británii, Austrálii a Indii). Největší výzkumný a vývojový tým v oboru EMM (Enterprise Mobility Management) pomáhá společnosti AirWatch nabízet rozsáhlou funkčnost za nízké náklady. Analytická společnost Gartner označila AirWatch třikrát za sebou jako „lídra“ v žebříčku Magic Quadrant v oblasti Mobile Device Management Software.