Etnetera postoupila do finále prestižní podnikatelské soutěže European Business Awards a navíc získala titul Národního šampiona veřejnosti

Praha, 15. ledna 2014 – Společnost Etnetera a.s., přední česká společnost, která vytváří velké weby a rozsáhlá e-business řešení, postoupila do finálového kola prestižní evropské podnikatelské soutěže 2013/2014 European Business Awards (www.businessawardseurope.com) v kategorii Zaměstnavatel roku a bude reprezentovat Českou republiku ve finálovém kole této soutěže o hlavní cenu Ruban d’Honneur, o kterou se utká s dalšími 10 evropskými firmami v této kategorii. (TZ)

Etnetera také získala titul Národního šampiona veřejnosti (National Public Champion for the Czech Republic) v hlasování veřejnosti v konkurenci dalších 12 firem z ČR, které uspěly v prvním národním kole soutěže. Do finálového kola bylo vybráno celkem 100 nejlepších firem a celkoví vítězové jednotlivých kategorií budou oznámeni 27. května 2014 na slavnostním gala večeru v Aténách v Řecku.

Soutěž European Business Awards vyhledává ty nejzajímavější a nejúspěšnější evropské firmy ve svých oborech a oceňuje kvalitu, inovativnost a udržitelnost dlouhodobého vývoje firem v celé Evropské unii. Soutěž je přístupná pro firmy různých velikostí ze všech průmyslových odvětví (více na http://www.businessawardseurope.com). Etnetera byla nominována v kategorii Zaměstnavatel roku, zejména za inovace v oblasti řízení firmy a to konkrétně jejího přechodu od klasicky manažersky řízené firmy do modelu tzv. Svobodné nebo Svobodně řízené firmy, ve které se na řízení firmy podílejí sami její zaměstnanci. V principu jde o maximální odbourání restriktivních pravidel a nařízení výměnou za svobodu, důvěru, odpovědnost a angažovanost.

Martin Palička, výkonný ředitel společnosti Etnetera: “Máme velkou radost, že jsme v konkurenci úspěšných evropských firem a značek uspěli i ve druhém kole soutěže a jdeme do finálového. Nastoupili jsme velmi obtížnou cestu, jejíž konec v tuto chvíli nedokážeme dohlédnout. Soutěž European Business Awards je široce uznávaná jako přehlídka těch nejdynamičtějších evropských firem. Těšíme se na finálové kolo soutěže a věříme, že uspějeme i v něm.”

V loňském roce se soutěže European Business Awards zúčastnily firmy s celkovým obratem přesahujícím 1 bilion euro z 28 zemí EU včetně nově přistupujících národů (to představuje 8,23 % HDP celé EU včetně Turecka, Arménie, Gruzie a Kazachstánu). Celkem tyto společnosti zaměstnávají vice než 2,7 milionů lidí na celém evropském kontinentu.

Finálové kolo soutěže se uskuteční formou 35. min prezentací před odbornou porotou v německém Düsseldorfu od 17. února do 7. března 2014 (dle jednotlivých kategorií). Veřejnost má opět možnost hlasovat online i pro absolutního ‘Evropského šampiona veřejnosti’, který vzejde z 30 národních šampionů veřejnosti. Druhá fáze hlasování veřejnosti byla spuštěna 14. ledna a poběží až do 25. března 2014, 17:00 SEČ. Soutěžní video Etnetery můžete shlédnout a hlasovat pro něj zde:

http://www.businessawardseurope.com/vote/detail/czech-republic/8444

Etnetera a.s. (www.etnetera.cz) je přední česká společnost, která vytváří velké weby. Velké rozsahem, nápadem, vlivem. Součástí Etnetery je i samostatná divize Etnetera Activate zabývající se konzultacemi on-line businessu a pokročilou webovou analytikou (www.etnetera.cz/activate), do skupiny dále patří společnost Etnetera Logicworks s.r.o. orientující se na prodej, tuning a servis informačních technologií a telekomunikačních zařízení společnosti Apple (electronics.etnetera.cz), a společnost Atobo provozující pracovní portál www.spravnykrok.cz. Za svou práci Etnetera získala mnohá zahraniční i tuzemská ocenění – Firma roku Hl. m. Prahy 2009, Odpovědná firma roku Hl. m. Prahy 2010, Nejlepší zaměstnavatel roku ČR (3 krát za sebou mezi prvními třemi), IEA, IBA, EBA, Fast50 atd. Mezi klienty společnosti patří např. Allianz, Annonce, Ahold, Blue Style, ČSOB leasing, Datart, Fortuna, Import Volkswagen Group, Telefónica O2, Siemens, Škoda Auto, ŠkoFIN, a další.