GRADA nabídne dva tisíce e-knih v češtině na Google Play.

Praha, 15. ledna 2014: Nakladatelství GRADA navázalo na úspěšné využití internetu jako propagačního a distribučního kanálu v rámci služby Knihy Google a zapojilo se do obsahové služby Knihy Google Play. Nakladatelství se tak otevírá nová příležitost pro zviditelnění i prodej vlastních titulů. Českým čtenářům umožní online přístup ke dvěma tisícům titulů z třech desítek různých oborů. (TZ)

Knihy z nakladatelství GRADA PUBLISHING čtou miliony čtenářů v Česku i na Slovensku, pro něž každý den vydává jednu až dvě knihy z různých oborů. Zájem o publikace roste také díky renomovaným autorům a nejlepším odborníkům v tom kterém oboru, kteří vytvářejí unikátní a kvalitní obsah pro využití v práci, pro každodenní život a jeho poznání, ale také pro zábavu čtenářů.

GRADA PUBLISHING přitom již několik let úspěšně používá službu Knihy Google (google.cz/knihy), která nakladatelství významně rozšířila okruh čtenářů. V elektronické podobě má dnes absolutní většinu svých knih a denně vychází další novinky.

GRADA byla prvním českým nakladatelstvím, které projevilo zájem prodávat své tituly na Google Play, a to hned u jeho uvedení v Česku v červenci 2013. Služba Knihy Google Play (play.google.com/store/books) dnes nabízí více než pět milionů titulů z celého světa od téměř 50 tisíc partnerů a nakladatelů. Služba je dostupná jako webová verze nebo jako aplikace na mobilních zařízeních.

„Naším základním posláním je přinášet lidem nové znalosti ze všech oblastí jejich činnosti, proto nabízíme naše knihy čtenářům také novými distribučními kanály, a to včetně služby Knihy Google Play,” říká Roman Sviták, předseda představenstva nakladatelství GRADA Publishing a dodává: „Do poloviny letošního ledna touto novou cestou zpřístupníme také pro naše krajany žijící ve 43 zemích světa až 2000 českých titulů, což je téměř 30 % nabídky všech prodávaných elektronických knih na českém i slovenském trhu.”

Služba Knihy Google Play uživatelům umožňuje získat přístup k milionům knižních titulů, včetně novinek a bestsellerů v různých jazycích. Knihy mohou nakupovat do svých chytrých zařízení a vytvářet si tak svou vlastní online knihovnu. Aplikace Knihy Google Play je dostupná pro chytré telefony a tablety s operačním systémem Android v online obchodě Google Play a pro iOS zařízení v App Store. Pro čtení knih mohou uživatelé využívat i další vybrané čtečky. Do počítače a notebooků lze knihy stahovat jednoduše přes webové rozhraní play.google.com/store/books.

„Celkem v nakladatelství GRADA dosud vyšlo více než 7500 novinek a dotisků a bylo vyrobeno celkem více než 16 milionů tištěných knih. Celková váha všech knih je 6000 tun, což je téměř jako 3250 osobních automobilů značky Škoda Octavia. Anebo si představte asi 350 kamionů knih, tj. řadu aut o délce větší než 6 km. Nyní se všechny naše knihy vejdou na jeden disk výkonného serveru. I takovou knihovnu může mít člověk již dnes doma, a pokud ne přímo doma, pak stačí být uživatelem Google Play či jiného e-shopu s elektronickými knihami,“ dodává Roman Sviták.

Kompletní aktuální přehled všech tištěných knih GRADA čtenář nalezne na webu www.grada.cz a nakladatelství mu je dodá standardní zásilkovou službou.

Jak služba Knihy Google Play funguje?

  • Před samotnou koupí knihy je uživateli k dispozici její náhled, na základě kterého se může rozhodnout, jestli si knihu stáhne a zakoupí.

  • Samotnou koupi pak lze zrealizovat na webové stránce play.google.com/store/books nebo v aplikaci na Android zařízeních.

  • Kromě placených titulů si mohou uživatelé vybírat i z nabídky publikací, které jsou ke stažení zdarma.

  • Aplikace Knihy Google Play následně funguje i jako čtečka a díky automatické synchronizaci se uživatel může vrátit ke svému rozečtenému titulu na jakémkoliv zařízení, které využívá.

  • Uživatelé mohou pokračovat ve čtení i bez internetového připojení.

***

O společnosti GRADA Publishing, a.s.

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. GRADA byla, je a bude vždy nablízku všem novinkám a novým znalostem. GRADA od svého založení vždy byla a dosud je průkopníkem nakladatelské činnosti v České a Slovenské republice. GRADA je největším nakladatelstvím odborné literatury v České i Slovenské republice (co do tržeb, šíře i množství oborů a počtu vydávaných knižních novinek ročně). Je předním nakladatelstvím v ČR vůbec. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury téměř ze všech oblastí lidské činnosti. Ročně produkuje více než 400 novinek, knihy vychází ve více než 30 oborech a asi ve 140 edičních řadách.

***

O společnosti Google Inc.

Česká pobočka Googlu byla založena v říjnu 2006 a od té doby se českému týmu povedlo lokalizovat více než stovku služeb pro místní uživatele i firmy. Řada klíčových služeb byla lokalizována dřív než na ostatních trzích, a to včetně Street View, hlasového nebo vizuálního vyhledávání. Google drží na českém trhu prvenství nejenom ve vyhledávání, ale také v oblibě video portálu YouTube, prohlížeče Chrome nebo operačního systému Android pro chytré telefony. Zároveň specifickými službami jako je YouTube pro neziskovky nebo Google Grants podporujeme místní neziskové organizace. Ve spolupráci s nimi jsme realizovali i celoroční programy jako Google pro českou kulturu  (2011)  nebo  Google pro českou společnost nebo Google pro vzdělávání v Česku (2013). Více informací na oficiálním blogu nebo v Google media centru.

.