Sharp představuje čtyři série velkoplošných obrazovek Sharp AQUOS® LED TV

LAS VEGAS, NV (12. ledna 2014) – S 2014 Sharp® AQUOS® LED Smart TV nezmeškáte nic a zažijete vše. Společnost Sharp dnes představuje svoji řadu TV pro rok 2014 s moderní technologií zobrazování, včetně nové série LED televizorů AQUOS Quattron+ (Q+), Full HD TV s nejvyšším rozlišením a novou platformu SmartCentral pro chytré TV. (TZ)

Řadu 2014 Sharp AQUOS velkoplošných LED Smart TV tvoří čtyři série: certifikovaná vlajková loď THX® 4K AQUOS 4K; AQUOS Q+, Full HD TV s nejvyšším rozlišením; AQUOS Quattron (Q) nabízející o 33% víc subpixelů než standardní HD TV a AQUOS HD, který nabízí dech beroucí displej 1080p HD. V roce 2014 nabídne společnost Sharp 19 různých AQUOS LED TV s úhlopříčkou 60“ a větší.

“Naše nová řada AQUOS TV nabízí zákazníkům vyšší rozlišení než kdykoli předtím,“ řekl John Herrington, prezident Sharp Electronics Marketing Company of America (SEMCA).  “Nejen, že Sharp vyrábí vynikající sady 4K a Full HD s různě velkými velkoplošnými obrazovkami, naše série Q a nová série Q+ nabízí divákům ještě větší možnosti rozlišení, včetně kvality obrazu, jakou nebylo nikdy předtím možné na panelu 1080p spatřit.”

 

Představení sérií AQUOS Quattron+(Q+): Technologie, která změní pravidla hry

Představená na CES 2014, série LED TV AQUOS Q+ s technologiemi Quattron Revelation nabízí Full HD TV s nejvyšším možným rozlišením, které je v současnosti k dispozici. Televizory s funkcí Q+ mají exkluzivní panel Sharp Quattron a technologii Revelation, která rozděluje každý pixel a vytváří tak dva pixely z jednoho a tak přináší 16 miliónů subpixelů. To je o úžasných 10 miliónů víc než u běžných Full HDTV.  TV Q+ mají vestavěné stupňování, takže vše co sledujete je ostřejší a živější. TV Q+ jsou rovněž připravené pro budoucnost, jsou to jediné Full HD TV, které přehrávají obsah 4K a přináší zážitek UHD. Vzhledem k tomu, že TV Q+ jsou vestavěné pomocí panelu 1080p, lze získat za téměř polovinu ceny současných TV 4K. Série Q+ bude k dispozici s úhlopříčkou 60”, 70” a 80” a ve dvou verzích: UQ a SQ. Řada UQ se bude pyšnit prvotřídními funkcemi, např. AquoMotion 960, Super Bright™, prvotřídním designem, 3D s 2 páry brýlí, výkonným 35W audiem Bluetooth. Řada SQ bude k dispozici ve dvou velikostech (úhlopříčka 60” a 70”).

Kvalita kvalifikace certifikovaná THX

Sharp se nyní pyšní certifikací THX a THX 4K pro řadu UQ v sériích AQUOS Q+ a AQUOS 4K Ultra HD.  Synonymum skutečně kvalitního zvuku, THX nyní představuje novou výzvu pro přední výrobce TV. Třicet kategorií testů, 200 laboratorních zkoušek a více než 400 datových bodů – to vše zajišťuje, že uspějí pouze ty nejlepší TV.

Platforma Sharp SmartCentral™: Skutečně intuitivní TV

Sharp bude rovněž debutovat novou chytrou TV platformou SmartCentral™. Nová platforma SmartCentral umožní divákům vyhledávání z jednoho dálkového ovladače. Prostřednictvím interaktivního průvodce SmartCentral získáte přístup ke svým kabelovým, satelitním službám, vyhledává živé TV vysílání a vestavěné služby promítání podle názvu, žánru, času a oblíbenosti. Je tak inteligentní, že Vám dokonce pomůže objevit nový obsah, protože Vám bude poskytovat na základě Vašich předvoleb doporučení. Již žádné spouštění individuálních aplikací, které Vám představí to, co chcete sledovat.

V SmartCentral jsou k dispozici všechny moderní aplikace. Od okamžitého přístupu k filmům pomocí služeb Netflix, Hulu Plus a Vudu, po videa na YouTube®, hudbu na Pandora® a Rhapsody®, kontakty s přáteli na Facebooku a hraní – vše co milujete je vzdáleno pouze jediné kliknutí.

S mobilní aplikací SmartCentral, která je pro iOS a Android zdarma, mohou diváci připojit k Sharp AQUOS TV své smartphony a tablety, řídit a sdílet obsah, vyhledávat a objevovat videa, fotografie a hudbu uloženou na Vašich chytrých zařízeních.

Všechny TV Sharp AQUOS Smart LED jsou rovně vybavené webovými prohlížeči a funkcí rozdělení obrazovky na TV/Web, která divákům umožní sledovat na jedné polovině obrazovky TV a na druhé surfovat po internetu.

Funkce a design, které se Vám hodí pro život

AQUOS TV jsou navržené s vysoce kvalitními úpravami tenkých rámů, vyrobených z prvotřídních materiálů, např. broušeného hliníku použitého u modelů UQ a 4K, díky němuž mají moderní vzhled. TV nabízí různé možnosti montáže a jsou efektivně navržené tak, aby se do tenkého profilu vešla maximální kvalita obrazu, který vyžadujete.

Vypněte ji a TV se změní na umělecké dílo. Exkluzivní režim tapety Sharp Vám umožní, abyste si na obrazovce AQUOS zobrazili jakýkoli obraz nebo fotografii při sníženém světle, které připomíná atmosféru muzea a Vaše obrazovka bude během vypnutí nádherně zdobit Váš pokoj. Vše při nízké spotřebě energie.

Dokonce i energetická účinnost TV Sharp je výjimečná. TV Sharp AQUOS HD*, Q a Q+ mají kvalifikaci Energy Star®.

Podrobnosti o řadě Sharp AQUOS TV

 

Řada Sharp AQUOS 4K Ultra HD série – UD:

Obrazovky s úhlopříčkou 60”, 70”

Rámeček z broušeného hliníku, tmavě stříbrný

4K Ultra HD 2160p

Vestavěná možnost procházení HD obsahu

Platforma SmartCentral 3 Smart TV s Miracast

AquoMotion 240 s 120Hz panelem

Active 3D se dvěma Bluetooth 3D brýlemi

4 HDMI vstupy (všechny v souladu s 4K Ready a HDMI 2.0) a 2 USB porty

Certifikace THX 4K

Dvojitá subwoofer s 35W audiem

Dvou jádrový procesor

Režim Tapeta

Rozdělení obrazovky TV/Web

MSRP $4,999.99 – $5,999.99

 

Série Sharp AQUOS Quattron+ (Q+) – řada UQ:

Obrazovky s úhlopříčkou 60”, 70”, 80”

Pevný hliníkový rámeček, broušený

Nejvyšší rozlišení Full HD s technologiemi Quattron + Revelation

Vestavěná možnost procházení HD obsahu

SmartCentral 3 s Miracast

Technologie SuperBright

AquoMotion 960 s 240Hz panelem

Active 3D se dvěma Bluetooth 3D brýlemi

4 HDMI vstupy (4K Ready) a 2 USB porty

Certifikace THX

15W subwoofer

Bluetooth Audio

Dvou jádrový procesor

Režim Tapeta

Rozdělení obrazovky TV/Web

MSRP $2,999.99 – $5,999.99

 

Série Sharp AQUOS Quattron+ (Q+) – řada SQ:

Obrazovky s úhlopříčkou 60”, 70”

Stříbrný, plastový, tenký rámeček

Nejvyšší rozlišení Full HD s technologiemi Quattron + Revelation

Vestavěná možnost procházení HD obsahu

SmartCentral 3 s Miracast

240Hz panel

3D Ready

4 HDMI vstupy (4K Ready) a 2 USB porty

Bluetooth Audio

Dvou jádrový procesor

Režim Tapeta

Rozdělení obrazovky TV/Web

MSRP $2,299.99 – $3,099.99

 

Série Sharp AQUOS Quattron (Q) EQ:

Obrazovky s úhlopříčkou 60”, 70”

Černý plastový tenký rámeček

Full HD 1080p s technologií Quattron

SmartCentral 3 s Miracast

240Hz panel

4 HDMI vstupy a 2 USB porty

Dvou jádrový procesor

Režim Tapeta

Rozdělení obrazovky TV/Web

MSRP $1,699.99 – $2,699.99

Série Sharp AQUOS HD – řada LE650:

Obrazovky s úhlopříčkou 60”, 70”, 80”, 90”

Tenký design

Full HD 1080p

Platforma SmartCentral Smart TV

120Hz panel

2D / 3D s brýlemi (90”)

4 HDMI vstupy a 2 USB porty

Dvou jádrový procesor

Režim Tapeta

Rozdělení obrazovky TV/Web

MSRP $1,299.99 – $8,999.99

Sharp začne dodávat modely AQUOS HD, Q a Q+ maloprodejcům na jaře 2014.

 

Více informací

Řadu Sharp AQUOS TV, včetně nové Q+, představíme během 2014 International CES i na SharpUSA.com/CESnews.

* Třída AQUOS HD 90″ nemá certifikaci EnergyStar.

O Sharp Electronics Marketing Company of America (SEMCA)

SEMCA je americkou odnoží Sharp Electronics Corporation, americkou pobočkou Sharp Corporation, celosvětového developera a výrobce prvotřídních technologických produktů. Společnost Sharp byla vyhlášena jednou z nejobdivovanějších značek v Americe a jednou z 20 nejoblíbenějších společností na globální úrovni*. Mezi přední produkty patří AQUOS® LED TV, trouby Insight® Microwave Drawer® a klimatizační zařízení a čističky vzduchu s technologií Plasmacluster®.

*Zdroje: Buyology Inc., 2012; APCO Worldwide, 2013

www.sharp.cz