Sharp přináší bezdrátové Hi-Fi audio a Full HD Video s prvním Universal Player kompatibilním s WiSA

LAS VEGAS, NV (12. leden 2014). Sharp Electronics dnes představil Sharp Universal Player a Wireless Bridge, první bezdrátový reproduktor a audio systém (WiSA™) kompatibilní se systémem Universal Player. Sharp Universal Player (SD-WH1000U) je první komponent pro přenášení nezkomprimovaného zvuku při 24-bit/96kHz a video při Full HD (1080p) — bezdrátově. Sharp Universal Player již získal ocenění mezinárodního veletrhu CES 2014 v kategorii Vysoce výkonné domácí audio. (TZ)

“Sharp již v minulosti vedl revoluci v oblasti TV a to stejné činí v oblasti audio, prostřednictvím zavádění nového vysokého rozlišení,” řekl Jim Sanduski vice prezident pro strategický marketing produktů v Sharp Electronics Marketing Company of America (SEMCA). “Nyní povedou schopnosti Sharp Universal Player revoluci ve způsobu konfigurace domácího audia a domácího kina. Kombinace bezdrátového nekomprimovaného audia a bezdrátového Full HD přenosu vytvoří neporovnatelný zážitek ze sledování a poslechu ve Vaší domácnosti.”

“Zákazníci chtějí snadně použitelné, kvalitní, bezdrátové komponenty domácího kina a reproduktorů,“ řekl Jim Venable, prezident WiSA Association. “Jsme nadšeni, že Sharp bude tím, který představí první Universal Player kompatibilní s WiSa na CES.”

Propojeno bez omezení

Universal Player lze nastavit jak součást úplného ekosystému WiSA – v kterém tento přehrávač využívá interních snímačů, pomocí nichž se propojuje s reproduktory, které jsou kompatibilní s technologií 8 WiSA (zvuk kanálu až 7.1) nebo instaluje bezdrátový systém přemostění kompatibilní se Sharp WiSA (VR-WR100U), který spojuje vlastní zesilovač a reproduktor. Přehrávač dokáže přehrávat SACD a CD, disky Blu-ray a DVD a nabízí 3 vstupy HDMI, 2 porty USB a připojení k internetu, díky nimž lze připojit řadu on-line a přenosných zařízení.

Jak se to spojuje, rozkládá

Sharp Universal Player využívá komponenty té nejvyšší kvality, aby vytvořil skutečný bezdrátový audio a video systém pro milovníky audia a videa, kteří mají vkus.

Ultra pevná mechanika přesně přečte Super Audio CD a standardní disky DVD, stejně jako přenáší všechna data i z náročnějšího formátu Blu-ray. Kombinace dvou jádrového izolovaného základního systému a rozšířené struktury svorkovnice brání rozhraní a rušivé signály. Nové komponenty včetně kompenzátorů se zvýšenou stabilitou a výkonný a účinný transformátor s jádrem R zajišťuje přesný a stabilní provoz.

Cena a dostupnost

Sharp Universal Player (SD-WH1000U) kompatibilní s WiSA ještě němá pevně stanovenou cenu a Sharp Wireless Bridge (VR-WR100U) kompatibilní s WiSa bude stát $599.99. Oba produkty se začnou dodávat na jaře 2014.

Více informací

Řadu Sharp AQUOS TV, včetně nové Q+, představíme během 2014 International CES i na SharpUSA.com/CESnews.

* Třída AQUOS HD 90″ nemá certifikaci EnergyStar.

O Sharp Electronics Marketing Company of America (SEMCA)

SEMCA je americkou odnoží Sharp Electronics Corporation, americkou pobočkou Sharp Corporation, celosvětového developera a výrobce prvotřídních technologických produktů. Společnost Sharp byla vyhlášena jednou z nejobdivovanějších značek v Americe a jednou z 20 nejoblíbenějších společností na globální úrovni*. Mezi přední produkty patří AQUOS® LED TV, trouby Insight® Microwave Drawer® a klimatizační zařízení a čističky vzduchu s technologií Plasmacluster®.

*Zdroje: Buyology Inc., 2012; APCO Worldwide, 2013