Kingston Digital dodává nejrychlejší paměťové karty SDHC/SDXC UHS-I U3 pro záznam videa s rozlišením 4K a Ultra-HD

Praha, Česká republika – 6. února 2014 – Kingston Digital Europe Co LLP, dceřiná společnost Kingston Technology Company Inc., největšího nezávislého výrobce paměťových produktů na světě, dnes oznámila uvedení nejrychlejšího přírůstku do produktové řady paměťových karet Secure Digital. Nové karty SDHC/SDXC UHS-I U3 (objednací číslo Kingston® SDA3/xxGB) umožňují profesionálům i spotřebitelům zaznamenávat video s rozlišením 4K a dalšími HD rozlišeními. (TZ)

Paměťová karta Kingston SDHC/SDXC UHS-I U3 splňuje nejnovější specifikace SD Card Association pro ultra rychlou sběrnici UHS-I s třídou rychlosti U3 (Ultra High-Speed Bus, Speed Class 3 – UHS-I U3), která zaručuje rychlost přenosu dat při zápisu i čtení nejméně 30 MB/s, což je dostatečná datová propustnost pro záznam i přehrávání videa s rozlišením 4K bez zadrhávání. Karty jsou k dispozici v kapacitách 16 GB, 32 GB a 64 GB a nabízejí rychlost čtení dat 90 MB/s a zápisu 80 MB/s, což je až 9x více (u čtení) a až 8x více (pro zápis) než u standardních SD karet třídy 10. Vyšší rychlosti zaručují vynikající integritu videa a fotografií, kdy nebude docházet k trhanému zobrazení, a současně i jejich rychlejší přesun do PC, zvláště při použití čteček paměťových karet s rozhraním USB 3.0.

Karty SDHC/SDXC UHS-I U3 jsou kompatibilní se všemi hostitelskými zařízeními pro karty SDHC a SDXC. Umožňují uživatelům zaznamenávat obraz v kinematografické kvalitě s rozlišením Full HD (1080p), Ultra HD (2160p), 3D a 4K2K, který mohou snímat pomocí vysoce výkonných kamer a fotoaparátů, jako jsou například digitální jednooké zrcadlovky (Digital Single Lens Reflex – DSLR), digitální bezzrcadlovky (Digital Single Lens Mirrorless – D-SLM), kamkordéry a videokamery. Karty lze také využít pro záznam fotografií s vysokým rozlišením v dávkovém (burst) režimu nebo v režimu průběžného snímání, televizního záznamu a živého vysílání. Na kartu s kapacitou 64 GB mohou uživatelé zaznamenat až 60 minut HD videa v rozlišení 4K nebo uložit až 8.000 fotografií v rozlišení 24 megapixelů ve formátech RAW nebo JPEG.

Karty SDHC/SDXC UHS-I U3 mají doživotní záruku a bezplatnou technickou podporu. Podrobnější informace můžete získat na adrese kingston.com/us/flash/sd_cards.

Technické údaje a vlastnosti paměťových karet Kingston SDHC/SDXC UHS-I U3:

  • Všestrannost: Výkon třídy Class 10 při použití v zařízení, které není vybaveno sběrnicí UHS-I

  • Standardizace: Splňují specifikační standardy SD Card Association

  • Bezpečnost: Součástí karty je přepínač, který zamkne možnost zápisu a zabrání tak nechtěné ztrátě dat

  • Kompatibilita: S hostitelskými zařízeními, jež podporují karty formátu SDHC a SDXC; SDXC karty nejsou kompatibilní s hostitelskými zařízeními/čtečkami určenými pro karty SDHC

  • Formát souborů: FAT32 (SDHC 16 GB – 32 GB), exFAT (SDXC 64 GB)

  • Záruka: Doživotní záruka, bezplatná technická podpora

  • Kapacity1: 16 GB, 32 GB, 64 GB

  • Rozměry: 24 mm x 32 mm x 2,1 mm

  • Provozní teploty: -25°C až 85°C

  • Teploty pro skladování: -40°C až 85°C

  • Napájecí napětí: 3,3 V

  • Rychlost2: Až 90 MB/s čtení a 80 MB/s zápis, UHS-I Speed Class 3 (U3)

1 Část z uvedených kapacit na paměťových zařízeních typu flash je využita pro formátování a další funkce, a není proto k dispozici pro ukládání dat. V důsledku toho je skutečná kapacita dostupná pro ukládání dat nižší, než je uvedeno na produktech. Podrobnější informace naleznete v Průvodci pro flash paměti společnosti Kingston na adrese Kingston.com/flashguide

2 Rychlost se může lišit v závislosti na hostitelském hardware a konfiguraci.

Popis

Označení modelu

Paměťová flash karta 16 GB SDHC UHS-I Speed Class 3

SDA3/16GB

Paměťová flash karta 32 GB SDHC UHS-I Speed Class 3

SDA3/32GB

Paměťová flash karta 64 GB SDHC UHS-I Speed Class 3

SDA3/64GB

Další informace o společnosti Kingston můžete najít zde:

YouTube: http://www.youtube.com/kingstontechmemory

Facebook: http://www.facebook.com/kingstontechnologyeurope

Twitter: http://twitter.com/#!/kingstontech

LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/kingston

Flickr: http://www.flickr.com/photos/kingstontechnologyemea/

O společnosti Kingston Digital, Inc.

Kingston Digital, Inc. („KDI“), zajišťující výrobu a distribuci pamětí typu flash, je dceřinou společností Kingston Technology Company, Inc., největšího nezávislého výrobce paměťových produktů na světě. KDI byla založena v roce 2008 a její sídlo je v kalifornském Fountain Valley ve Spojených státech. Další informace můžete získat na internetové adrese www.kingston.com nebo na telefonním čísle +44 (0)1932 738888.