„Sherlock Holmes“ od TrustPortu monitoruje neznámé hrozby

Brno, 18. února 2013 – Společnost TrustPort, český výrobce bezpečnostního software, uvádí při příležitosti konference SECURITY 2014 na trh nový produkt TrustPort Threat Intelligence založený na inovativní technologii „Gray Cortex“ pocházející z pětiletého akademického výzkumného projektu VUT v Brně. (TZ)

Nově vytvořená technologie je zaměřena primárně na detekci neznámých moderních hrozeb jako jsou APT (dlouhodobě působící hrozby), RAT (vzdáleně ovládané trojské koně), Zero-day útoky, polymorfní malware, škodlivé chování zaměstnanců a další útoky, které se cíleně vyhýbají běžným detekčním mechanismům.  Implementovaná detekční technologie je založená na analýze chování síťového provozu s využitím nejmodernějších metod umělé inteligence, obsahuje řadu dříve publikovaných, ale i zcela nových detekčních algoritmů.

“Neustále sledujeme nové hrozby v online světě. To, co bylo vhodné firemní zabezpečení před 5 lety, je dnes absolutně nedostačujícím řešením. Hackeři nespí a přicházejí neustále s novými cestami, jak se dostat k citlivým firemní datům. Dovoluji si tvrdit, že produkt TrustPort Threat Intelligence přenáší podnikovou ICT bezpečnost na vyšší úroveň. Je to takový firemní Sherlock Holmes, kterého uvítá každý správce sítě”, říká Pavel Mrnuštík, ředitel společnosti TrustPort, a.s.

TrustPort Threat Intelligence je program pro monitorování síťové infrastruktury, vývoje incidentů v síti a jejich vizualizaci. Pro pokrytí širokého spektra hrozeb využívá nástroje pro analýzu chování (NBA, NBAD), detekci známých útoků a malware (IDS), datový kolektor pro monitoring síťových toků a další komponenty. Pro stanovení míry rizika sítě a jejich jednotlivých zařízení poskytuje aplikace výstup pro management rizik.

Program vyniká rychlou detekcí dosud neznámých útoků, přesnějším vyhodnocením toku v síti díky behaviorálnímu modelu. Firemní síť je s tímto programem výrazně bezpečnější, výsledky jsou zobrazovány v reálném čase. Nasazení do stávající firemní sítě je přitom jednoduché a intuitivní, program je dlouhodobě stabilní a spolehlivý.

„Věřím, že správci firemních sítí velkých korporací či ve státní sféře si náš nový produkt oblíbí díky přehlednému výstupu, intuitivnímu ovládání, efektivitě detekce, stabilitě a spolehlivosti. TrustPort Threat Intelligence přitom může firmám ušetřit nemalé peníze“, doplňuje Pavel Mrnuštík.

Více informací o produktu

http://www.trustport.com/cz/produkty/trustport-threat-intelligence

Profil společnosti TrustPort

TrustPort je přední výrobce bezpečnostního softwaru. V mnoha nezávislých testech se TrustPort řadí ke světové špičce v oblasti bezpečnostních řešení pro informační a komunikační technologie. Testy realizované společnostmi Virus Bulletin a AV-Comparatives potvrdily prominentní pozici TrustPortu v antivirovém odvětví. Produkty firmy TrustPort jsou nabízeny v několika jazykových mutacích a chrání firmy a domácnosti ve více než stovce zemí světa. Společnost TrustPort patří do Cleverlance Group, která se řadí mezi přední středoevropské podniky poskytující řešení a služby v oblasti informačních technologií.

Pro více informací prosím navštivte stránky www.trustport.com n

http://www.trustport.com
http://www.trustport.com/blog
http://twitter.com/trustportnews
http://www.facebook.com/trustport