Ericsson na MWC 2014 v Barceloně ukáže budoucnost mobilních technologií

V pondělí začíná v Barceloně nejdůležitější událost roku ve světě telekomunikací. Společnost Ericsson (NASDAQ:ERIC) v metropoli Katalánska předvede nejmodernější technologie, které se již v blízké budoucnosti stanou součástí našich životů. Návštěvníci veletrhu se mohou těšit na bleskový mobilní broadband, nejmodernější technologie jako LTE Advanced Carrier Aggregation a Coordinated Radio Access Network, ale i na živá data ze skutečných sítí přímo z Centra pro globální síťové operace společnosti Ericsson. (TZ)

Součástí široké nabídky švédského technologického lídra, budou i technologie pro LTE vysílání a digitální reklamu na veřejných prostranstvích. Svou premiéru zažije i nejmenší LTE modem na světě. Mobile World Congress 2014 potrvá do čtvrtka 27. února. Pavilon Ericssonu se nachází v Hale 2 a má označení 2S60.

Součástí expozice bude koncept komplexního 5G systému a ukázky pokročilých širokopásmových technologií. Tahákem této části bude extrémně rychlý mobilní broadband dostupný všude. Kvalitní a konzistentní pokrytí a internet odkudkoliv dláždí cestu k novým možnostem, především však k vzájemné komunikaci zařízení (M2M). Demo ukázky budou ochutnávkou toho, jak zasíťovaná společnost změní naše životy.

Ukázka Koordinačního centra města budoucnosti představí programy veřejné bezpečnosti v budoucnosti a simulaci práce Centra v případě požáru velkého rozsahu, živelné pohromy či ekologické katastrofy.

Zajímavostí, která zaujme zejména operátory, je kompletní Centrum pro globální síťové operace. LCD stěna o rozloze 14 m2 poslouží jako displej zobrazující živá data z center Ericssonu v Rumunsku, Indii a Mexiku. Ukázky názorně představí jak efektivně a přehledně může v praxi vypadat práce operátorů v blízké budoucnosti.

Mezi další highlighty patří:

  • Řízené M2M pro podnikatelský sektor i operátory; skutečné M2M procesy pro segment cargo a logistiky, jakož i energetiky.

  • Řízení pokrytí pro venkov – představí řešení špatného pokrytí signálem na venkově

  • Ericsson Device Care – technologie, která umožňuje operátorům na dálku a v reálném čase vidět, řídit, konfigurovat či převádět diagnostiku na mobilních zařízeních zákazníků.

  • Spectrum refarming 2.0 – služba, která dovoluje stávajícím sítím GSM/UMTS využívat méně spektra bez ohrožení kvality pokrytí.

Ericsson v Barceloně odhalí několik absolutních novinek, které jsou součástí letošního “releasu” řešení Networks Software 14B . Mezi nejdůležitější budou určitě patřit tyto demo ukázky:

  • Technologie LTE Advanced Carrier Aggregation

  • Řešení Coordinated Radio Access Network

  • Technologie 3.5 GHZ LTE

Nové možnosti se otevírají také v oblasti řešení provozní a obchodní podpory (OSS/BSS) pro telekomunikační operátory a v oblasti TV a médií. Nejzajímavější demo ukázky přinesou:

  • Efficient Lead-to-Cash pro agilní služby; Optimalizace a vývoj cyklu Lead-to-Cash umožní operátorům segmentovat zákazníky, budovat jejich loajalitu, což se projeví pozitivně na příjmech.

  • Digital Signage – systém digitálních zobrazovacích zařízení ve veřejných prostorách zažívá svůj růst díky zvyšujícímu se počtu vzájemně propojených obrazovek a technologií LTE Broadcast. Otevírají se tak možnosti dynamické reklamy a zábavy.

  • Live TV nové generace – Video komprese pod hlavičkou Ericssonu diktuje vývoj v oblasti televizního vysílání již více než 20 let. Tuto oblast nyní čeká výzva v podobě UHD TV a technologií adaptivního Bit Rate při multicastingu.

  • Technologie SP-SDN a NFV – vytvářejí a zavádějí nové síťové služby

  • Integrované zabezpečení a analytika pro IPTV

Na MWC 2014 Ericsson poprvé ukáže světu nejmenší a nejúspornější modem pro technologii LTE Advanced Carrier Aggregation – Ericsson M7450. Zařízení přinese maximální flexibilitu pro smartphony, tablety a další připojená zařízení.

Tisková konference Ericssonu na MWC 2014 se uskuteční v pondělí 24. února v 8.30, v pavilonu Ericssonu v Hale 2, stánek 2S60. RSVP na media.relations@ericsson.com.

Novinky Ericssonu sledujte na našem blogu a komentáře na Twitter, můžete používat hashtag #MWC14, případně @Ericsson a @Networked_Soc.

Presskit k MWC 2014 naleznete ZDE.

Broadcast room: www.ericsson.com/broadcast_room

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení fungujících v reálném čase vytváříme propojenou společnost, která nám všem umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v trvale udržitelných společnostech po celém světě. Naši nabídku tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od Ericssonu uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace a naše společnost zajišťuje servis sítí zákazníků s více než 2 miliardami uživatelů.

Působíme ve 180 zemích a zaměstnáváme více než 100 000 pracovníků. Ericsson byl založen v roce 1876 a sídlí ve Stockholmu ve Švédsku. V roce 2013 činily tržby naší společnosti 227,4 miliardy švédských korun (35 miliard amerických dolarů). Ericsson je zapsán na stockholmské burze NASDAQ OMX a newyorské burze NASDAQ.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress