Byznys ERP pomáhá vyrábět kabelové svazky pro německý trh

Kvůli jednoduchosti a automatizaci procesů rumburská společnost Lukra – Holding, výrobce kabelových svazků pro různá průmyslová odvětví, převážně pro německý trh, nasadila podnikový informační systém Byznys ERP, a to včetně speciálního „odlehčeného“ řízení výroby. (TZ)

Lukra – Holding se zabývá výrobou výrobce kabelových svazků pro různá průmyslová odvětví. Spolu s dceřinou společností Lukra – Connect zpracovávají zakázky sériové výroby převážně pro německého partnera.

Ve společnostech skupiny Lukra byla zprovozněna odlehčená verze vedení výroby, vybudovaná na základech skladového hospodářství. Klíčovým požadavkem při výběru informačního systému byla vzhledem k malému počtu technických pracovníků jednoduchost a maximální automatizace procesů. Společnost uzavírá smlouvy na rámcové dodávky, z čehož vychází obchodní případ, karta zakázky a karta výrobku. Výrobek je opatřen kusovníkem, který obsahuje jednak komponenty, ale také potřebné operace.

Rámcové objednávky jsou upřesňovány detailními odvolávkami na termín a množství, následně jsou pracovník skladu a plánování výroby informováni o stavu pokrytí komponentami k výrobě. Skladník se stará, aby byly komponenty včas objednány a naskladněny, výroba po pokrytí reaguje spuštěním objednávky pro výrobu. O naskladnění hotových produktů je informováno také obchodní oddělení, které následně připravuje dodací listy a provádí souhrnnou fakturaci. Uživatelé jsou na informačních panelech informování o pokrytí výrobní zakázky komponentami, objednávkách s materiálem na cestě, objednávkách připravených pro výrobu, zakázkách uvolněných z výroby a produktech připravených k expedici.

Propojením obou společností Lukra pomocí jedné databáze v rámci systému BYZNYS ERP se k nim přistupuje jako k jednotlivým střediskům. Uživatelé pracují v jednom prostředí a pomocí připravených filtrů mohou pracovat s daty jedné, nebo druhé společnosti, případně obou. Uživatelsky definované panely na pracovní ploše pomáhají předcházet problémům.

O společnosti Lukra – Holding

Lukra – Holding se zabývá výrobou výrobce kabelových svazků pro různá průmyslová odvětví. Spolu s dceřinou společností Lukra – Connect, zpracovávají zakázky sériové výroby převážně pro německého partnera. Více na www.lukra-holding.com.

O společnosti J.K.R.

Společnost J.K.R. je s produkty Byznys ERP předním českým dodavatelem podnikových informačních systémů. Byla založena v roce 1991 v Příbrami, dnes působí po celé ČR a na Slovensku. S obratem přes 105 milionů korun a s více než stovkou zaměstnanců patří mezi největší ryze české softwarové firmy v České republice. Více informací naleznete na www.jkr.eu.

O systémech Byznys ERP

Podnikové informační systémy Byznys ERP mají za sebou v České republice a na Slovensku více než 1 500 instalací v nejrůznějších oblastech podnikání. Mezi uživatele patří například Advokátní kancelář Brož & Sokol & Novák, Canaria Travel, Český národní podnik, G-team, Jednota České Budějovice, Kerio Technologies, Marco Polo, Marimex CZ, Nohel Garden, Poldi, Ravak, Ryor, Sapho a Vltava-Labe-Press. Pro další informace navštivte www.byznys.eu.