Kaspersky Lab uvádí novou ochranu peněžních online transakcí

Společnost Kaspersky Lab představila zcela nový produkt – platformu Kaspersky Fraud Prevention. Ta chrání elektronické platby na počítačích a mobilních zařízeních. Určená je přímo finančním společnostem a firmám zabývajícím se online prodejem. (TZ)

Dle studie Kaspersky Lab a B2B International využívá 98 % uživatelů online bankovnictví nebo online platby, 38 % je pak využívá na mobilních zařízeních. V posledních 12 měsících přitom 62 % uživatelů narazilo na kybernetickou hrozbu snažící se proniknout k jejich účtům. Současné techniky ochrany (dočasná hesla, potvrzovací SMS, elektronické tokeny, generátory jednorázových hesel) přitom zastarávají. Dle analytiků společnosti Gartner „je nezbytné inovovat metody prevence podvodů, protože zloději v rostoucí míře obcházejí staré technologie, jako je například identifikace zařízení“1.

Platforma Kaspersky Fraud Prevention (KFP) poskytuje komplexní ochranu transakcí nejen na straně banky, ale i na straně zařízení uživatele. Vychází z mnohaletých zkušeností společnosti Kaspersky Lab v oblasti kybernetické bezpečnosti. Pomáhá tak zabezpečit peníze i reputaci firem. Technologie Kaspersky Lab k ochraně peněžních transakcí získali na trhu dobrou pověst – oceňují je nezávislé testovací laboratoře AV-TEST, MRG Effitas a Matousec.

Komplexní přístup

Nová platforma Kaspersky Fraud Prevention spojuje nástroje schopné ochránit online transakce na různých zařízeních, serverová řešení detekce podvodných transakcí během zpracování elektronických plateb a řadu přídavných služeb. Jednotlivé součásti platformy mohou fungovat buď samostatně, nebo společně, přičemž zajistí víceúrovňovou ochranu v každé fázi elektronické platby.

Klientské aplikace Kaspersky Fraud Prevention fungují na systémech Microsoft Windows, Apple OS X, mobilních zařízeních s Google Android i Apple iOS. Tyto aplikace pod jednotným názvem Kaspersky Fraud Prevention for Endpoints jsou navrženy k ochraně přístrojů uživatelů před finančními kybernetickými hrozbami, které cílí na specifický operační systém.

Pokud organizace plánuje vývoj vlastní mobilní aplikace nebo chce zvýšit bezpečnost té stávající, může využít nástroje Kaspersky Fraud Prevention SDK založené na nejmodernějších řešeních Kaspersky Lab.

Serverová komponenta platformy Kaspersky Clientless Engine funguje v IT infrastruktuře společnosti a umí odhalit a předejít podvodným transakcím dokonce i v případě, kdy na přístroji uživatele není nainstalováno žádné bezpečnostní řešení. K zhodnocení takové operace zkontroluje Clientless Engine v reálném čase informace o platbě a zařízení, na němž probíhá, odhalí podezřelé anomálie a pokusy o kybernetický útok. Po obdržení zprávy o nebezpečné aktivitě může zaměstnanec firmy rychle reagovat a předejít jakékoliv krádeži.

Výhody poskytované řešením Kaspersky Fraud Prevention jsou doplněny řadou přídavných služeb Kaspersky Lab, které firmám pomůžou zvýšit povědomí o finančních kybernetických hrozbách a pomůžou s nimi bojovat. Zároveň poskytuje exkluzivní přístup k rozsáhlým vědomostem analytiků a specializované podpoře Kaspersky Lab.

1) Gartner, Magic Quadrant for Web Fraud Detection, Avivah Litan, Peter Firstbrook, 30. května 2013

O společnosti Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je největším soukromě vlastněným poskytovatelem koncových bezpečnostních řešení na světě. Společnost se řadí mezi čtyři největší prodejce bezpečnostních řešení pro koncové uživatele.* Již více než 16 let patří Kaspersky Lab mezi přední inovátory v oblasti informačních technologií a poskytuje efektivní digitální bezpečnostní řešení zákazníkům, malým a středním firmám i velkým podnikům. Aktuálně společnost registrovaná ve Velké Británii působí v bezmála 200 zemích a oblastech a poskytuje ochranu více než 300 milionům uživatelů. Více informací o společnosti Kaspersky Lab najdete na www.kaspersky.cz.

*Společnost zařadil na čtvrté místo žebříček „IDC Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2012“. Žebříček vyšel ve zprávě „IDC Worldwide IT Security Products 2013-2017 Forecast and 2012 Vendor Shares – August 2013“ a řadil poskytovatele software podle zisku z prodeje koncových bezpečnostních řešení v roce 2012.