MasterCard kupuje poskytovatele technologií pro mobilní transakce C-SAM

Barcelona 26. února 2014 – Společnost MasterCard®, jednička v inteligentních, pohodlných a bezpečných platbách, dnes na kongresu Mobile World oznámila, že uzavřela smlouvu o koupi společnosti C-SAM, předního poskytovatele softwaru a služeb pro mobilní peněženky a zařízení. Koupí společnosti C-SAM MasterCard urychlí globální vývoj a zavádění mobilních peněženek a platebních řešení včetně rozvoje své digitální služby MasterPass™. To je výsledkem globálního strategického partnerství, které obě společnosti uzavřely v prosinci 2012. (TZ)

Řešení C-SAM jsou základem řady komerčních mobilních platebních služeb v Indii, Japonsku, Mexiku, Singapuru, USA a Vietnamu. Platforma C-SAM umožňuje i cílené nabídky zákazníkům, věrnostní programy, bankovnictví, služby placení účtů a složenek (Bill Pay) a nefinanční zabezpečené transakce. Osvědčené know-how společnosti C-SAM v oblasti vývoje mobilních platforem umožní společnosti MasterCard společně s finančními institucemi uvádět na trh nová, moderní a bezpečná řešení. Díky infrastruktuře C-SAM pro aplikace v zařízeních i zázemí umožní společnost MasterCard spotřebitelům používat technologii MasterPass v prodejnách i on-line prostřednictvím řady komunikačních technologií jako např. NFC, QR a čárových kódů či odbavení na dálku.

„Životní styl dnešních spotřebitelů je digitální – nakupují novými způsoby pomocí mnoha nových produktů a zařízení. Začlenění mobilní platformy C-SAM do společnosti MasterCard nám umožní rychleji a lépe přicházet se širší nabídkou mobilních a virtuálních řešení – a spotřebitelům tak nabízet pohodlí a možnost volby při současném zvyšování hodnoty našich rozrůstajících se partnerství s telekomunikačními firmami, vládami i obchodníky,“ prohlásil Ed McLaughlin, ředitel společnosti MasterCard pro nové platební technologie.

„Akvizice ze strany společnosti MasterCard je významným milníkem v historii firmy C-SAM. Se společností MasterCard jsme sice měli silný a dlouhodobý vztah, ovšem naši pracovníci se nyní nemohou dočkat, až se oficiálně stanou součástí moderní a ve svém oboru špičkové organizace a budou moci pracovat na ucelených řešeních pro mobilní zařízení, určených poskytovatelům služeb na celém světě,“ řekl Felix Marx, generální ředitel společnosti

C- SAM.

Uzavření transakce podléhá schválení regulačními orgány a očekává se, že k němu dojde v prvním čtvrtletí letošního roku.

***

O společnosti C-SAM

Společnost C-SAM, Inc. je průkopníkem v oboru bezpečné technologie mobilních transakcí. Poskytuje řešení na klíč přepravcům, bankám, obchodníkům, zúčtovacím sítím, poskytovatelům zdravotní péče a velkým infrastrukturním podnikům. Společnost C-SAM zprovoznila komerční služby v USA, Japonsku, Vietnamu, Indii, Singapuru a Mexiku. Další informace naleznete na adrese www.c-sam.com nebo na Twitteru @c_sam_inc.

O společnosti MasterCard

MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, jednička v inteligentních, pohodlných a bezpečných platbách. Zajišťuje fungování nejrychlejší procesní sítě platebních transakcí na světě. Propojuje uživatele, finanční instituce, firmy, vlády a společnosti ve více než 210 zemích a územích. Produkty a řešení MasterCard dělají každodenní obchodní aktivity – jako nakupování, cestování, řízení byznysu a financí – jednodušší, bezpečnější a efektivnější pro každého. Následujte nás na Twitteru @MasterCardNews, diskutujte s námi na Cashless Pioneers Blog a odebírejte naše noviny zde Engagement Bureau.