PocketBook představuje první voděodolnou čtečku elektronických knih na světě

4.3.2014, Praha, Česká republika – PocketBook představuje první voděodolnou a prachotěsnou čtečku na světě, která se dostává do sériové výroby – PocketBook Aqua. Čtečka bude poprvé představena na knižním veletrhu Salon du Livre v Paříži 21. do 24. března 2014. (TZ)

Čtečku PocketBook Aqua budou moci držet uživatelé mokrýma rukama, používat za jakýchkoli povětrnostních podmínek a číst bez obav třeba ve vaně, wellness centru nebo jiných místech s vysokou vlhkostí vzduchu. A pokud vám vyklouzne z ruky do vany, jednoduše ji vyndáte a čtete dál. Prachotěsnost zase umožnuje číst přímo na pláži bez obav ze zničení přístroje. Příznivci aktivního odpočinku si nyní mohou vzít své oblíbené knihy opravdu kamkoli, včetně těch nejextrémnějších míst.

PocketBook Aqua dosahuje podle mezinárodního systému klasifikace standardu IP57 (odolnost proti prachu a vodě). Nová čtečka PocketBook je prachotěsná a spolehlivě vydrží ponoření ve vodě do hloubky jednoho metru.

Nová čtečka má displej E-Ink Pearl založený na technologii Film Touch. Jedinečné vlastnosti tohoto displeje umožňují číst pohodlně oblíbené knihy za jakýchkoli světelných podmínek včetně přímého slunečního záření. Na tomto E-Ink displeji se nevytvářejí odlesky, ani nedochází k vyblednutí nebo snížení kontrastu. Bez obav si můžete nyní číst na lehátku u příboje. Do nynějška jste se museli obávat, že písek nebo slaná voda vaši papírovou knihu nebo čtečku zničí. Tomu je teď konec.

Výkonný 1GHz procesor a 256 MB paměti RAM umožňuje plynulou a rychlou odezvu všech aplikací. Nová čtečka má pro uložení obsahu vestavěnou flash paměť o kapacitě 4 GB.

Přístup k internetu přes vestavěné rozhraní Wi-Fi otevírá mnoho možností nejen ke čtení, ale také například komunikaci na sociálních sítích s pomocí předinstalované služby ReadRate. Využití aplikací Dropbox a Send To PocketBook vám umožní ukládat a synchronizovat obsah ve čtečce bez nutnosti připojení k počítači. S využitím posledně jmenované služby si můžete pohodlně na počítači vybrat nebo zakoupit elektronické knihy a následně si je automaticky nechat poslat přímo do čtečky.

Vodě a prachu odolná čtečka PocketBook Aqua váží pouhých 170 gramů.

PocketBook Aqua – spolehlivý společník pro čtení kdykoli a kdekoli!

Typ displeje

E Ink® Pearl

Rozlišení displeje

800 x 600 bodů, 166 dpi

Velikost displeje

6“

Dotyková vrstva

Kapacitní multi dotykový senzor (Film touch)

Počet stupňů šedé

16

Rychlost procesoru

1 GHz

Flash paměť

4GB*

RAM

256 MB

Baterie

Li-Ion, 3,7 В, 1300 mAh, umožňuje překreslení až 8000 stran**

Wi-Fi

Wi-Fi (802.11 b/g/n)

USB rozhraní

Micro USB

Odolnost proti prachu a vodě

IP57

Operační systém

Linux 2.6

Formáty E-knih (bez konverze)

PDF, PDF (DRM), EPUB, EPUB(DRM), DJVU, FB2, FB2.ZIP, DOC, DOCX, RTF, PRC, TCR, TXT, CHM, HTM, HTML

Formáty obrázků

JPEG, BMP, PNG, TIFF

Slovníky

ABBYY Lingvo®: KD (En-De), KD (De-En), KD (En-Es), KD (Es-En), KD (En-Fr), KD (Fr-En), KD (En-It), KD (It-En), KD (En-Cs), KD (En-Da), KD (En-El), KD (En-Lt), KD (En-Lv), KD (En-Nl), KD (En-Hu), KD (En-Pl), KD (En-Sk), KD (En-Sl), KD (En-Sv), KD (En-Tr), KD (En-Ro)

Ostatní: English_German, Webster’s_1913(En-En)

Služby a aplikace

ReadRate, DropBox, Send to PocketBook, Knihkupectví, Prohlížeč, Kalkulačka, Kalendář & Hodiny, Šachy, Slovníky, Klondike, Fotky, RSS News, Snake, Sudoku, Scribble

Rozměry

114,6 х 174,4 х 9 mm

Hmotnost

170 g

Barevné provedení

Tmavě

* Množství dostupné paměti závisí na konfiguraci software vašeho přístroje.
** Životnost a údaje o baterii závisí na způsobu použití a nastavení přístroje.

O společnosti PocketBook:

PocketBook je čtvrtý největší světový výrobce prémiových čteček e-knih založených na technologii E Ink (elektronický papír), stejně jako výrobce multimediálních čteček a tabletů se systémem Android. Společnost byla založena v roce 2007. Její sídlo se nachází ve městě Lugano (Švýcarsko). Výrobky společnosti se prodávají v 27 zemích po celém světě. Díky kombinaci hardwaru, softwaru a unikátnímu ergonomickému designu se čtečky PocketBook řadí k prémiovému segmentu trhu.