Huawei na veletrhu CeBIT: od videokonferencí po chytrá města

Společnost Huawei, přední světový dodavatel informačních a komunikačních řešení, představila na veletrhu CeBIT v německém Hannoveru komplexní portfolio svých produktů i nabídku ucelené infrastruktury. (TZ)

Společnost Huawei prezentovala především pokročilé technologie v oblasti agilních sítí, cloud computingu a datových center, řešení spolupráce a mobility. Z konkrétních produktů šlo např. o pokročilé přepínače série Huawei S12700 a Huawei CE12800, úložný systém OceanStor 18800, řešení FusionCube, řešení pro datová centra na bázi cloud computingu, novou generaci koncových bodů pro videokonferenční systémy, širokopásmové řešení pro sítě LTE a řešení pro BYOD (používání soukromých mobilních zařízení k pracovním účelům).

Huawei má rovněž specializovaná řešení pro řadu vertikálních oborů, ať už jde o chytrá města, systémy výuky a vzdělávání nebo integrované řešení zdravotní péče. Tato řešení mohou využívat vlády, veřejné služby, energetický sektor, velké podniky, ale i střední a menší organizace. Huawei spolupracuje s celou řadou partnerů, vývojovými firmami i poskytovateli profesionálních služeb, takže řešení jdou snadno integrovat do ekosystému ICT. Prezentace Huawei na veletrhu CeBIT se z partnerů účastnily společnosti SAP, iSoftStone, Commvalut, Spectator, Respond, PDV, Blue Consult a ComNet.

Zákazníci a návštěvníci stánku Huawei měli k dispozici i interaktivní zónu, kde se možnosti řešení Huawei demonstrovaly prostřednictvím simulací (např. inteligentní budovy, fungování internetu věcí, simulace závodu aut ve 3D nebo využití bezdrátových technologií na fotbalovém stadionu). Součástí prezentace Huawei byly také technologické semináře, které měly za cíl zprostředkovat zájemcům know-how týkající se transformace podnikání prostřednictvím inovací ICT. Partneři a zákazníci zde s návštěvníky sdíleli své zkušenosti týkající se reakce podniků na trend „big data“.

„CeBIT je jedním z nejdůležitějších veletrhů v oboru ICT a pro společnost Huawei představuje příležitost k setkání se zákazníky, partnery i analytiky,“ uvedl Patrick Zhang, prezident divize Marketing and Solutions v Huawei Enterprise Business Group. „Konvergence fyzikálního a digitálního světa znamená mj. i éru velkých objemů dat. ICT infrastruktura se pro firmy stává základem, kolem kterého se točí veškeré podnikání. Obrovské množství zařízení a aplikací představuje výzvu i příležitost. Společnost Huawei bude nadále pokračovat ve své strategii orientované na zákazníka. Pro podniky usilující zavádět inovace ICT jsme ideálním partnerem.“

Podrobnější informace (v angličtině):

LinkedIn http://www.linkedin.com/company/2522612

Twitter http://twitter.com/HuaweiEnt

Facebook http://facebook.com/HuaweiEnterprise

YouTube http://youtube.com/user/HuaweiEnterprise

Slideshare http://slideshare.net/HuaweiEnterprise

Flick http://flickr.com/photos/huaweienterprise

O společnosti Huawei

Huawei je přední světový dodavatel informačních a komunikačních řešení. Založena byla v roce 1987, dnes má celosvětově více než 150 000 zaměstnanců a působí ve 150 zemích. Produkty a řešení Huawei využívá více než třetina světové populace. V České republice působí Huawei od roku 2004, zaměstnává zde přes 400 lidí. Huawei Enterprise je dodavatelem ICT řešení a služeb pro podnikový sektor: od státní a veřejné správy, přes průmyslové podniky, bankovnictví a finančnictví, až po dopravu, energetiku, utility a další oblasti. Zaměřuje se na poskytování infrastruktury, komunikačních nástrojů, produktů pro datová centra a cloud computing i průmyslových aplikací. Více informací o řešeních pro podniky naleznete na http://enterprise.huawei.com.