Samsung a UNESCO navazují první globální spolupráci

Praha, 18. března 2014 – Samsung Electronics a UNESCO zahájily vzájemnou spolupráci, s cílem zpřístupnit žákům v rozvojových zemích lepší vzdělání. Společně tak využijí odborné znalosti organizace UNESCO a zařízení a řešení Samsung Smart School. Partnerství přímo podporuje pět hlavních oblastí programu UNESCO: vzdělávání, kulturu, přírodní vědy, sociální a humanitní vědy a oblast komunikace a informací. Výkonný viceprezident společnosti Samsung Seok Pil Kim a generální ředitelka UNESCO Irina Bokova podepsali smlouvu na celosvětovém fóru Global Education & Skills Forum v Dubaji 16. března 2014. (TZ)

„Považujeme vzdělání za základ, který umožňuje všem národům realizovat svůj potenciál pro vybudování udržitelné a stabilní společnosti, v níž mohou lidé prosperovat. Společné vize společnosti Samsung a UNESCO pro vzdělávání a kulturu zajistí, že toto partnerství významně přispěje komunitám po celém světě a bude inspirovat mladé lidi, aby vzali budoucnost do svých vlastních rukou,“ řekl Seok Pil Kim, výkonný viceprezident Samsung.

Samsung je odhodlán přispívat k lepšímu globálnímu společenství prostřednictvím různých iniciativ, včetně škol Samsung Schools, které mají překlenout digitální propast a vytvořit lepší prostředí pro vzdělávání, a institutů Tech Institutes, které poskytují odbornou přípravu pro studenty a mladé techniky. Samsung také zakládá různé vzdělávací iniciativy, jako jsou domácí školy pro děti se zdravotním postižením v Rusku, školy Smart Schools ve francouzských nemocnicích pro dlouhodobě hospitalizované děti nebo digitální knihovny v jihovýchodní Asii.

Iniciativa Mobile Learning organizace UNESCO nabízí chytřejší způsob, jak podpořit proces učení prostřednictvím mobilních zařízení. Tím se snaží poskytovat vzdělání pro všechny. Projekt umožní společnosti Samsung a organizaci UNESCO spolupracovat a dosáhnout pokroku v oblasti vzdělávání. Bude se také dále rozšiřovat do oblastí kultury a vědy.

„Dohoda mezi UNESCO a Samsungem je zářným příkladem inovativních spojení, která jsou zapotřebí pro posílení základů vzdělaných společností, jež potřebujeme pro 21. století. Pomůže nám zapojit do vzdělávacích systémů mimořádný výkon a dosah mobilních technologií, a tak zajistit kvalitní vzdělávání pro dívky a chlapce i ženy a muže, ať jsou kdekoliv,“ řekla generální ředitelka UNESCO Irina Bokova.

Samsung a UNESCO již spolupracovaly na několika národních projektech, jako jsou Education for Sustainable Development ve Vietnamu a platforma Silk Road Online Platform pro zachování povědomí o historii obchodních cest.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. je světová jednička v oblasti technologií, které otevírají nové možnosti lidem na celém světě. Díky neustálým inovacím a objevům, transformujeme svět televize, chytrých telefonů, notebooků, tiskáren, fotoaparátů, domácích spotřebičů, zdravotnického zařízení, polovodičů a LED řešení. Zaměstnáváme 286 000 lidí v 80 zemích světa s ročním obratem 216,7 mld. USD. Chcete-li se dozvědět více, navštivte www.samsung.com.

O Organizaci OSN pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO)

UNESCO hraje jedinečnou roli v posílení základů trvalého míru a udržitelného rozvoje prostřednictvím zdokonalování spolupráce v oblasti vzdělávání, vědy, kultury, komunikace a informací. Propagace
a poskytování kvalitního vzdělání pro všechny je jednou z hlavních priorit organizace. Vychází
z uznání práva každého na vzdělání a z přesvědčení, že vzdělávání hraje zásadní roli v lidském, sociálním a ekonomickém rozvoji.