TrustPort přichází s novou verzí bezpečnostní aplikace pro chytré telefony

Brno, 26. května 2014 – společnost TrustPort, přední výrobce bezpečnostních produktů dnes vydává novou verzi mobilní aplikace TrustPort Mobile Security. Tato aplikace určená pro uživatele mobilních zařízení s operačním systémem Android používá výkonnou technologii s vlastním skenovacím motorem. Bezpečnostní řešení pro smartphony a tablety kontroluje každou aplikaci a soubor, který si uživatel stáhne či nainstaluje. (TZ)

Novinkou v dnes vydávané verzi je nejen přepracovaná grafika uživatelského rozhraní, ale široká škála přidaných funkcí. Mezi vylepšení patří instalační průvodce, který pomůže uživateli aplikaci úspěšně nainstalovat do zvoleného zařízení. Klienti uvítají také možnost vzdálené správy, kterou využíjí hlavně pri ztrátě či zcizení telefonu. Uživatel pak může telefon vyhledat pomocí geolokace či vzdáleně zablokovat nebo vymazat citlivá data z paměti telefonu. Zároveň byla přidána funkce detekce výměny SIM karty. Pokud dojde ke krádeži telefonu, původnímu majiteli bude zaslána SMS zpráva z telefonního čísla zloděje. Dalším užitečným nástrojem je funkce geofencingu, která majiteli mobilního telefonu umožňuje, aby si nastavil definované hranice oblasti. V případě, že telefon opustí vymezenou oblast, přístroj pošle automaticky textovou zprávu na předem zvolené číslo. Tuto funkci ocení rodiče, kteří chtějí mít přehled o pohybu svých dětí. Geofencing se hodí i v případě krádeže telefonu, protože majitele informuje o odcizení telefonu.

Nová verze aplikace TrustPort Mobile Security nabízí vytvoření vlastní uživatelské struktury. Funkci člověk uvítá v případě, že svůj smartphone půjčí například kamarádovi či svému dítěti. Majitel telefonu si předem navolí strukturu, ve které se určí správcem a nadefinuje práva ostatním uživatelům. Tím předejde nechtěnému vymazání citlivých dat či jejich zneužití.

Firemní zákazníci ocení přidanou funkci vzdálené správy. Administrátor může přes webový portál vzdáleně definovat pravidla jednotlivých firemních mobilních zařízení.

U produktu TrustPort Mobile Security jsou samozřejmostí funkce, jako je skenování telefonu na vyžádání, či rezidentní ochrana proti malware, ale i řada dalších – webový štít, správce aplikací, filtr hovorů a SMS, šifrovaná záloha dat, geolokace či funkce rodičovského zámku. Vývojový tým do aplikace začlenil rozsáhlou databázi virových vzorků a nebezpečných webových stránek. TrustPort díky tomu přináší zákazníkům kvalitní ochranu mobilních zařízení před malware a jinými typy útoků.

“Při navrhování bezpečnostních produktů nasloucháme našim klientům a partnerům. Díky tomu mají naše aplikace intuitivní ovládání a jednoduché uživatelské rozhraní. Náš software přitom kontinuálně vylepšujeme, abychom naplnili očekávání trhu. Při vývoji softwaru klademe vždy důraz na jednoduchost a efektivitu”, říká Pavel Mrnuštík, ředitel firmy TrustPort.

Profil společnosti TrustPort

TrustPort je přední výrobce bezpečnostního softwaru. V mnoha nezávislých testech se TrustPort řadí ke světové špičce v oblasti bezpečnostních řešení pro informační a komunikační technologie. Testy realizované společnostmi Virus Bulletin a AV-Comparatives potvrdily prominentní pozici TrustPortu v antivirovém odvětví. Produkty firmy TrustPort jsou nabízeny v několika jazykových mutacích a chrání firmy a domácnosti ve více než stovce zemí světa. Společnost TrustPort patří do Cleverlance Group, která se řadí mezi přední středoevropské podniky poskytující řešení a služby v oblasti informačních technologií.

Pro více informací prosím navštivte stránky www.trustport.com nebo nás kontaktujte s použitím níže uvedených údajů: