Prague Convention Bureau vstoupilo do Global Science & Convention Alliance

Praha, 29. května 2014 – Prague Convention Bureau se stalo novým členem Global Science & Convention Alliance. Jde o mezinárodní společenství založené městy Toulouse, Hyderabad, Adelaide a Daejeon, které se společnými silami snaží cílit na asociační klientelu z oblasti vědy & výzkumu, IT a technologií a dalších významných oborů.  Cílem aliance je zajistit svým členům budoucí akce a rozšířit jejich zkušenosti prostřednictvím vzájemné výměny a sdílení leadů a informací týkajících se konferenčních příležitostí. (TZ)

“Rozhodli jsme se vstoupit do Global Science & Convention Alliance, protože věříme, že strategická partnerství tohoto druhu jsou pro budoucí rozvoj kongresového průmyslu v destinaci velmi důležitá. Členství v tomto společenství nám navíc pomůže zviditelnit Prahu jako vhodnou kongresovou destinaci,“ říká Lenka Žlebková, ředitelka Prague Convention Bureau. „Díky výměně a sdílení leadů s ostatními členskými convention bureaux budeme moci rozšířit naše obchodní příležitosti v oblasti asociačních kongresů a konferencí.“

Global Science & Convention Alliance, která byla založena čtyřmi progresivními mezinárodními convention bureaux, je platforma sdružující destinace silné v oblasti vědecké inovace a výzkumu. Tato convention bureaux vzájemně spolupracují na propagaci svých destinací s cílem získávat kongresy a konference pořádané v rámci zmíněných oborů.  Společenství umožňuje svým partnerům provádět a sdílet podrobný průzkum týkající se těchto akcí, který povede k vytváření inovačních destinačních nabídek.

Každá partnerská destinace tohoto společenství je něčím jedinečná, ale všechny definují určité charakteristiky, jež jsou pro dosažení cílů aliance rozhodující. Jde o malá až středně velká geograficky jedinečná města s bohatou historií a kulturou. Každé z nich disponuje prvotřídním a světově uznávaným kongresovým zařízením a zároveň je silné v oblasti vědeckých inovací a výzkumu.

„Tento rok jsme zahájili spolupráci s Inovacentrem, technologickým a inovačním centrem ČVUT v Praze, nejprestižnější technické vysoké školy v České republice, a Akademií věd České republiky. Naším strategickým cílem je přilákat do Prahy asociační kongresy a konference, které zvýší konkurenceschopnost celé země,“ uzavírá Lenka Žlebková.