Globální megatrendy na dosah s novými servery od Fujitsu

Praha, 26. května 2014 – Společnost Fujitsu přináší potřebnou platformu pro back-endové služby, jež jsou životně důležité pro podnikání. Nabízí mimořádný výkon, kapacitu paměti i spolehlivost a zároveň ještě více snižuje náklady firmám a umožňuje jim konsolidovat a nahradit zastaralou technologii. Až do 31. března 2015 mohou zákazníci požádat o dvacetiprocentní1 slevu ze standardních prodejních cen u všech modelů serverů FUJITSU PRIMERGY, když nahradí staré servery modely nové generace. (TZ)

“Fujitsu snižuje náklady na obnovu hardwaru pro zákazníky, kteří chtějí získat výhody cloudu, velkých datových objemů, mobility a sociálních sítí. Firmy mohou vyzměnit ‘jeden starý až za dva nové’ servery Fujitsu a získat dvacetiprocentní1 slevu oproti standardní prodejní ceně,” říká Hans-Dieter Wysuwa, výkonný viceprezident pro divizi služeb Fujitsu.

Hyperpropojený svět je hnací silou nové průmyslové revoluce, a tato epocha si žádá inteligentní páteřní server, například nový server FUJITSU PRIMERGY RX4770 M1.2 Lidé, informace, procesy, infrastruktura i IT systémy. Tohle všechno musí bezchybně fungovat, aby v moderním světě firma uspěla. Vzniká ohromné množství informací, z nich pramení nové znalosti a obrovský potenciál pro ekonomický růst. Dopady zvýšených požadavků na úložnou kapacitu, výpočetní výkon a rychlost sítě jsou ohromné. V mnoha datových centrech se informační infrastruktura i intenzita provozu blíží bodu zlomu.

Server FUJITSU PRIMERGY RX4770 M1 v průmyslovém rackovém provedení x86 se čtyřmi sockety přináší průlomový výkon, maximální spolehlivost a mimořádnou úspornost. Tato kombinace z něj vytváří ideální platformu pro běh transakčních aplikací, úkolů v oblasti byznys inteligence (BI), back-endové a in-memory databáze i aplikace s vysokými datovými nároky. Kromě toho výrazně zjednodušuje úkoly související s infrastrukturou, například serverovou virtualizaci a konsolidaci, a umožňuje snížit provozní náklady až o 70 procent a docílit konsolidačního poměru 3:1 ve srovnání s předchozími generacemi.3 Celkové náklady na vlastnictví rovněž klesají díky snížené prodejní ceny v rámci výměnného programu serverů Fujitsu.

Výkon se oproti předchozí generaci zdvojnásobil díky nápadité koncepci a nejnovější produktové řadě Intel Xeon E7-4800/8800 v2, která má k dispozici až 60 jader. Zároveň se zvýšila kapacita paměti až na 6 TB, pro složité, datově náročné úkoly, jako je například firemní analytika v reálném čase. Kromě standardních funkcí RAS, například vestavěné redundance a komponent připojitelných za běhu, obsahuje server PRIMERGY RX4770 M1 pokročilý, odolný systém a paměťové technologie, jež propojují vrstvu procesoru, firmwaru a softwaru a napomáhají diagnostikovat závažné chyby, zabránit selhání, automaticky server obnovit a udržet jej v provozním stavu.

Dalším ideálním serverem pro běh kritických aplikací je FUJITSU PRIMEQUEST 2800E, který ve srovnávacích testech VMmark od společnosti VMware dosáhl na světový rekord se čtyřmi čtyřcestnými oddíly ve dvou serverech.4 PRIMEQUEST 2800E také vévodí trhu ve sféře uniformních hostitelských konfigurací, jako nejlepší dvousoketový systém, využívající čtyři dvoucestné oddíly v jednom systému. Tyto výsledky dokládají mimořádnou flexibilitu a účinnost, jíž lze dosáhnout pomocí rozdělování hardwaru. Zároveň ukazjují náskok, který si Fujitsu v tomto segmentu udržuje před konkurencí.

Ceny a dostupnost

Server FUJITSU PRIMERGY RX4770 M1 bude dostupný u společnosti Fujitsu a prostřednictvím partnerských kanálů od června 2014.

Poznámky pro editory

1) Zákazníci mohou požádat o slevu až 20 procent na všechny projekty obnovy serverů, kde garantují, že se zbaví svého starého hardwaru, buď likvidací, nebo darováním některé neziskové organizaci. Schválení a sleva závisejí na velikosti projektu a na konkrétních produktech.

2) Co je nového na serveru FUJITSU PRIMERGY RX4770 M1

  • PRIMERGY RX4770 M1 zdvojnásobuje výkon systému oproti předchozí generaci a zrychluje možnosti rozhodování

  • Až trojnásobek operační paměti oproti předchozí generaci (6 TB namísto 2 TB) pro složité, datově náročné úkoly, například databáze v paměti a firemní analytiku v reálném čase

  • Zvýšený výkon disku s řadičem RAID o rychlosti 12 Gbit/s a vyšší interní úložná kapacita s osmi 2,5palcovými disky SSD SAS/SATA, připojitelnými za běhu, pevnými disky SATA nebo v budoucnu až čtyřmi dodatečnými disky SSD PCIEe, pro rychlejší přístup k většímu množství dat

  • Vylepšené zásadní funkce RAS pro byznys zahrnují odolný systém a paměťové technologie, které propojují vrstvu procesoru, firmwaru a softwaru a napomáhají diagnostikovat závažné chyby, zabránit selhání, automaticky server obnovit a udržet jej v provozním stavu

  • Asi 70procentní snížení současných provozních nákladů i konsolidační poměr 3:1 oproti předchozí generaci

3) Hodnoty jsou založené na výpočtech pomocí aplikace Fujitsu Value Calculator. Fujitsu Value Calculator je jednoduchá aplikace pro zařízení se systémy Android a iOS, která umožňuje uživateli udržovat kontakt s nejnovějším portfoliem serverů Fujitsu x86. Poskytuje doporučení pro existující servery, doplněná o kalkulace potenciálu možných úspor.

4) Výsledek VMmark v hodnotě 70,73 @ 60 tiles (logických jednotek) byl dosažen čtyřmi hostitelskými systémy (realizovanými jako zcela nezávislé systémové oddíly ve dvou systémech PRIMEQUEST 2800E), každý s 1 TB paměti, s procesory Intel® Xeon® E7-8890 v2. Kompletní výsledky testu včetně specifikací systému, dalších podrobností a aktuálních výsledků naleznete na adrese: http://www.vmware.com/a/assets/vmmark/pdf/2014-04-01-Fujitsu-PRIMEQUEST2800E-60.pdf. Porovnání odráží stav k 1. dubnu 2014. Informace o testu VMmark a pravidla týkající se jeho využití najdete na adrese: http://www.vmware.com/products/vmmark. VMware a VMmark jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti VMware, Inc., VMware® VMmark™ je produkt společnosti VMware, Inc.

Kontaktní osoby pro média:

O společnosti Fujitsu

Fujitsu patří mezi největší japonské společnosti v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT), která nabízí kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb. Přes 162 tisíc zaměstnanců Fujitsu obsluhuje zákazníky ve více než 100 zemích světa. Společně se svými zákazníky přispívá Fujitsu svými dlouholetými zkušenostmi a znalostmi k vytváření lepší budoucnosti světové společnosti. Konsolidované tržby společnosti Fujitsu Limited (TSE:6702) za poslední fiskální období dosáhly výše 46 miliard USD (k 31. březnu 2014).

Další informace naleznete na webu http://www.fujitsu.com.

O společnosti Fujitsu Technology Solutions

Fujitsu Technology Solutions patří mezi přední evropské poskytovatele IT infrastruktury. Působí na všech hlavních trzích v Evropě, Středním východě, Africe a Indii. Společnost nabízí komplexní portfolio produktů, podnikových řešení a služeb, od pracovních stanic, přes datacentra až cloudové struktury. Fujitsu Technology Solutions zaměstnává přes 13 000 pracovníků a je součástí globální skupiny Fujitsu.

Další informace najdete na http://www.fujitsu.com/fts/about/index.html.

O společnosti Fujitsu Technology Solutions ČR

Fujitsu Technology Solutions ČR patří do stejnojmenné divize, která je součástí globální skupiny Fujitsu Limited. Společnost vznikla v roce 2009 odkoupením 50% podílu společnosti Siemens ve společném podniku Fujitsu – Siemens. V České republice společnost nabízí kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb, včetně koncepce dynamických infrastruktur (cloud computing). K jejím klientům se řadí největší společnosti a instituce, pro které zajišťuje správu datových center, infrastrukturu a infrastrukturu jako službu (IaaS). Pro střední, malé firmy a jednotlivce zajišťuje servis prostřednictvím sítě svých obchodních partnerů. Fujitsu Technology Solutions zaměstnává v ČR přes 100 lidí.

Další informace o Fujitsu Technology Solutions najdete na webu http://www.fujitsu.com/cz.