Infografika: Peoplemetry měří v Česku sledovanost již 17 let

Brno, 3. června 2014 – Cígler Software, významný výrobce účetních a ERP systémů, a VEMA, největší český výrobce systémů pro řízení lidských zdrojů, spojili svou akcionářskou strukturu v holdingu Solitea. Cílem je společně nabízet kompletní portfolio produktů a služeb, vylepšovat zákaznický servis a využívat společných zdrojů pro další rozvoj. (TZ)

Společnosti Cígler Software, a. s., tradičnímu dodavateli účetního softwaru a informačních systémů pod značkou Money, se v posledních letech daří i v oblasti cloudových systémů pro nejmenší podnikatele – se službou iDoklad ovládla trh fakturačních služeb v Česku i na Slovensku. Naposledy na sebe upozornila v prosinci 2013 jednou z největších akvizic na poli ERP systémů z poslední doby, odkoupením společnosti ALTUS Software. Vema, a. s., je v současné době lídrem trhu personálních informačních systémů v České a Slovenské republice. Mezi její zákazníky patří jak velké společnosti, tak i rozpočtové organizace a orgány státní správy, uživatelům také nabízí zpracování mezd ve vlastním cloudu či jejich kompletní outsourcing.

„Cíle našeho spojení s Vemou a ambice nového holdingu jsou jasné – konsolidace produktového portfolia a zákaznické sítě,“ říká Martin Cígler, předseda představenstva Cígler Software. „Celá řada našich klientů se zajímá o sofistikovaná řešení pro zpracování mezd a řízení lidských zdrojů, protože ta patří mezi nejsložitější a nejvíce závislá na legislativě. A právě produkty a služby společnosti Vema považujeme v této oblasti za nejlepší na trhu.“

Pozitivní synergické efekty ve sloučení obou firem vidí i Michal Máčel, předseda představenstva Vema, a. s.: „O spojení se strategickým partnerem z oblasti ERP systémů jsme usilovali několik let a s Martinem Cíglerem máme shodnou představu o dalším rozvoji. Mzdy každého sedmého zaměstnance v České republice zpracovávají naše systémy a je tedy logickým krokem nabídnout zákazníkům vedle agendy lidských zdrojů i řešení celé agendy podniku. Solitea je tak nyní schopna dodat kompletní portfolio špičkových českých produktů.

Obě společnosti mají velmi podobnou historii. Vznikly v roce 1990, v managementu dodnes působí jejich zakladatelé, mají přibližně stejnou velikost a počty zaměstnanců, obě působí v Česku i na Slovensku. Jejich produkty jsou synergické, vize obou společností je shodná, doplňují se také rozmístěním regionálních poboček. Žádná jiná společnost na trhu nyní nenabízí zákazníkům tak rozsáhlé zázemí.

Cígler Software, a.s., patří s více než 120 000 zákazníky a s velmi širokým portfoliem produktů mezi lídry českého a slovenského trhu účetních a informačních systémů. Mezi její nejvýznamnější produkty patří ERP řešení Money S4 a Money S5, populární účetní program Money S3 a cloudová fakturační služba iDoklad. Cígler Software je také významným výrobcem pokladních systémů. Do portfolia společnosti patří i ERP systém Altus Vario, který společnost získala akvizicí koncem roku 2013.

Vema, a.s., je česká softwarová společnost založená v roce 1990. Je předním dodavatelem personálních informačních systémů pro všechny typy a velikosti organizací v České a Slovenské republice. Produkty společnosti mimo jiné zpracovávají mzdy pro 650 tisíc zaměstnanců. Od roku 2005 úspěšně nabízí vlastní cloudové řešení.

Holding Solitea, a.s., patří hned od svého založení mezi největší subjekty na česko-slovenském ICT trhu. V Česku a na Slovensku zaměstnává téměř 300 zaměstnanců, konsolidované výnosy přesahují 330 mil. Kč, EBITDA přesahuje 70 mil. Kč. Za holdingem stojí Martin Fedor, partner skupiny J&T, Martin Cígler, zakladatel Cígler Software, a Michal Máčel s Janem Tomíškem, původní akcionáři Vema, a