SONY Mobile představuje unikátní fotografie inspirované novým chytrým telefonem Xperia™ T3

3. června 2014, Praha – Sony Mobile Communications („Sony Mobile”) navázala spolupráci s Benjaminem Kaufmann, renomovanými fotografem narozeným v Německu. Společně nyní představují řadu mimořádných fotografií inspirovaných novým smartphonem Xperia™ T3. (TZ)

U příležitosti uvedení stylové a štíhlé Xperia T3 je vydání fotografií dokladem stále silnějšího spojení mezi designem a technologiemi. Zároveň to dokládá i vliv, který má okolní prostředí a umění na vzhled chytrého telefonu Sony Xperia T3.

Snímky Benjamina Kaufmanna zachycují ikonické designové prvky modelu Xperia T3 ztvárněné prostřednictvím kombinace tvarů a barev, které odpovídají elegantnímu vzhledu přístroje. Unikátní nerezové „zrcadlo“, které rámuje zařízení, znázorňuje odraz mořských vln, zatímco bílé, černé a fialové varianty přístroje charakterizuje bohatá paleta barev okolní krajiny.

„Design smartphonu Sony Xperia T3 mě inspiroval k zachycení těchto fotografií. Mou představou bylo spojit nádherné místo s opravdu výrazným designem smartphonu. Dal jsem si za cíl zachytit skrze svou práci krásu produktu a ušlechtilost daného místa a současně také zachovat lidský prvek,“ říká Benjamin Kaufmann.

„V Sony Mobile neustále usilujeme o posouvání hranic v oblasti designu, což nás také vedlo k vytvoření našeho prémiového a nejkrásnějšího telefonu Xperia T3. Díky spolupráci s jedinečným Benjaminem Kaufmannem s potěšením představujeme řadu úžasných fotografií, které nejen ztvárňují elegantní a štíhlý design telefonu, ale jsou také inspirativními uměleckými díly. Xperia T3 je vytvořená s důrazem na detail pro ty, kteří vědí, jak ve svém každodenním životě ocenit osobitý design. A přesně to je i inspirací Benjaminových fotografií,“ říká Ying Shao, Senior Product Designer v Sony Mobile.

Model Xperia T3 je smartphone určený pro zákazníky, kteří chtějí vystoupit z davu. Je precizně vytvořený a zasazený do nerezového rámu, jenž zrcadlí svět kolem. Používání Sony Xperia T3 navozuje lehký pocit, jelikož je stejně příjemný na dotek jako na pohled. Je proto perfektním společníkem pro spotřebitele, kteří kladou důraz na styl a hledají telefon bez kompromisu z hlediska designu i technologií.

Prodej nového smartphonu Sony Xperia T3 bude zahájen celosvětově koncem července 2014.

O Benjaminu Kaufmannovi:

Benjamin Kaufmann je fotograf žijící v Londýně. Specializuje se na krajinu, krásu a módu. Narodil se a vyrůstal nedaleko Mnichova v Německu v uměleckém prostředí. Jeho otec byl fotograf a matka řídila vlastní agenturu grafického design. Po získání zkušeností jako grafik a několikaletém asistování předním německým fotografům se Benjamin Kaufmann přestěhoval do Londýna, kde studoval magisterský obor na Central Saint Martins College of Arts & Design. Od roku 2005 pracuje jako fotograf na volné noze v Londýně, Německu a Španělsku. Jeho práci lze nalézt v různých módních publikacích jako Tatler, Twenty6, Relapse, Glass a Grazia. Mezi jeho klienty nyní patří mimo jiné Swarovski, Schwarzkopf, Nivea, Mappin & Webb, Head & Shoulders, Procter & Gamble, Audi, Dr. Hauschka, Asda, George Cosmetics atd. Díky své práci kombinuje Benjamin Kaufmann přírodní tvary a uspořádání a jeho inspirace pochází z kombinace všedního s neobvyklým. Jeho inspirací jsou například Bill Brandt, Guy Bourdin a Dali. Kromě práce v oblasti módy a krásy se Benjamin Kaufmann pravidelně věnuje práci pro charitativní účely. Měl čest pracovat pro nadaci Kang Yung, která podporuje vzdělávání na čínském venkově.