Před dovolenými rostou prodeje dětské elektroniky

Přední český internetový obchod Kasa.cz hlásí mimořádný nárůst zájmu o dětskou zábavní elektroniku. Důvodem je nástup letních dovolených a zájem rodičů během nich zabavit své děti. (TZ)

„Kromě stabilně populárních herních konzolí výrazně vzrostl zájem o dětské tablety. Jedná se například o letos uvedenou kolekci s Maxipsem Fíkem,“ uvedl Karel Zimmermann, produktový manažer Kasa.cz a dodal: „U produktů této kategorie aktuálně registrujeme více než stoprocentní meziroční nárůst prodejů.“

Dotykové tablety pro děti přitom nejsou jen na zábavu, některé z nich, například GoGEN Maxpad 7, obsahují výukové aplikace jako je Malý záchranář, První pomoc či Dopravka, poutavě namluvené známými herci. Tablety také většinou disponují i tzv. rodičovským módem, který umožňuje nastavit dobu, po jejímž uplynutí se přístroj sám vypne. Tento tablet však mohou i sami rodiče – jde o model s plnohodnotným Android systémem a možností připojit se přes Wi-Fi k internetu.

Vedle tabletů a příslušenství, ke kterému patří například praktická pouzdra, se v těchto dnech rodiny s dětmi na dovolenou vybavují i přenosnými dvd přehrávači, sluchátky, nejčastěji bezdrátovými, a čtečkami elektronických knížek. Nejprodávanější čtečkou je na Kasa.cz eReading START 2, která je vybavena kvalitním displejem a množstvím funkcí. Na jedno nabití lze přečíst až 1 000 stránek a do 4 GB paměti je možné uložit kolem 3 000 knih. Čtečka, která nabízí čtenářům denního tisku zdarma řadu periodik, je prvním zařízením svého druhu v České republice, která umožňuje cenově zvýhodněné výpůjčky elektronických knih z portálu eReading.cz.

K dovolené patří tradičně i fotoaparáty. V létě obvykle stoupají prodeje digitálních kompaktů a také dětských voděodolných modelů, které dnes často disponují výbornými parametry téměř srovnatelnými s tradičními fotoaparáty. Jejich předností je hlavně snadné ovládání a ergonomický tvar přizpůsobený menší ruce. Vedle focení často umožňují i natáčení videa.

Na kvalitní zařízení jsou potřeba kvalitní zavazadla

„Vedle nákupů elektroniky zákazníci v těchto dnech řeší i výběr zavazadel. S rostoucím trendem leteckých dovolených, při kterých je nutné odbavovat zavazadla, zákazníci volí spíš kvalitnější a dražší modely,“ podotýká Karel Zimmermann. K nejprodávanějším zavazadlům na Kasa.cz tak aktuálně patří luxusní cestovní kufry SuitSuit, které jsou odolné proti nárazům a mají bytelná kolečka, kvalitní výsuvný systém i zipy. Výhodou je i to, že jejich vnitřní podšívku lze snadno vyčistit. K nejžádanějším patří zavazadla o rozměrech 67x41x25 cm a objemu 62 litrů se zapuštěným kódovým zámkem TSA a desetiletou omezenou zárukou.

„Zákazníci, kteří se na dovolenou chystají autem, v těchto dnech často pořizují i autochladničky, jejichž prodeje jsou tradičně nejsilnější přes léto,“ uvádí Karel Zimmermann. Některá zařízení umožňují díky vestavěnému měniči napětí provoz ze standardní zásuvky zapalovače 12 V ve vozidle nebo z elektrické sítě 230 V. A ta nejvyspělejší se pak mohou pochlubit i displejem, digitálním měřením venkovní teploty a dokonce funkcí ohřevu potravin.

Pro bližší informace, prosím, kontaktujte:

PRCOM PRCOM
Kamil Pittner Marta Lipovská
Media Consultant Media Consultant
Tel.: +420 604 241 482 Tel.: +420 606 716 555
E-mail: kamil.pittner@prcom.cz  E-mail: marta.lipovska@prcom.cz

O internetovém obchodu Kasa.cz
Přední český internetový obchod Kasa.cz nabízí kompletní sortiment od audio-video techniky, přes bílé zboží, spotřební elektroniku, sportovní potřeby, auto-moto či zahradní techniku až po kosmetiku, dětské vybavení, hračky a další. Celkem zahrnuje více než 1 000 světových značek. Kasa.cz již 14 let poskytuje zákazníkům řadu nadstandardních služeb. Kasa.cz patří do skupiny HP Tronic, která zaujímá čelní příčky na českém trhu spotřební elektroniky a je ryze českou společností. Více na www.kasa.cz.