Kreditní karta od ČSOB nově ochrání mobily a tablety

Od 1. července mohou držitelé ČSOB Kreditní karty využívat nové výhody. ČSOB rozšiřuje seznam zboží, na které se vztahuje „Pojištění nákupu a prodloužená záruka“, a to celkem o 45 položek. Mezi ně patří například video a televizní technika, digitální fotoaparáty, elektrické přístroje pro domácnost nebo hobby nářadí. Pojištění se nově vztahuje na mobilní telefony či tablety a jejich displeje. Stačí, když klient zaplatí zboží kreditní kartou, pak je automaticky pojištěno na 6 měsíců proti poškození, zničení nebo odcizení a navíc získává prodlouženou záruku o 1 rok, celkem tedy na 3 roky. Tyto výhody jsou pro všechny stávající i budoucí držitele kreditních karet zdarma. (TZ)

„ČSOB se dlouhodobě soustředí na produktové inovace a získávání konkurenčních výhod. Nyní jsme jediná banka na českém trhu, která pojišťuje mobily, tablety a jejich displeje. Často se klientům stane, že jim mobil nešťastnou náhodou spadne, rozbije se mu displej a následná oprava stojí více než koupě nového. Pokud však zaplatil při nákupu ČSOB Kreditní kartou, nemusí se takové situace obávat, protože právě v těchto chvílích pomůže pojištění, které nový displej uhradí,“ vysvětluje Jana Opršalová, výkonná manažerka útvaru Platební komfort a služby ČSOB.

ČSOB uvedla jako první banka v ČR zcela nové benefity spojené s kreditní kartou – pojištění nákupu a prodlouženou záruku. Tyto bonusové služby jsou pro klienty využívající kreditní karty zdarma bez nutnosti registrace zboží nebo omezení počtu pojistných událostí. Zboží zaplacené ČSOB Kreditní kartou je automaticky pojištěno proti odcizení, poškození nebo zničení jakoukoli nahodilou situací po dobu 6 měsíců od nákupu. Pojištění nákupu přijde vhod v mnoha běžných situacích, které mohou snadno nastat. Nová pračka spadne při stěhování ze schodů, děti při hře nechtěně rozbijí televizi nebo fotoaparát spadne do moře.

Prodlouženou záruku o jeden rok poskytuje ČSOB zdarma na malé i velké elektrospotřebiče nebo hobby nářadí, což klienti velmi oceňují, protože si nemusí připlácet za prodlouženou záruku a pojištění od prodejce, když od ČSOB dostanou tyto služby jako benefit zdarma. Oblíbenost placení elektrospotřebičů kreditní kartou dokazuje i vysoký objem transakcí. Ten se u elektrospotřebičů zvýšil meziročně o 31 %.

Skupina ČSOB je vedoucím hráčem na trhu finančních služeb v České republice. Skupina ČSOB je součástí mezinárodní bankopojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí především v Belgii a v regionu střední a východní Evropy. Na českém trhu působí skupina ČSOB zejména pod obchodními značkami ČSOB, Era, Poštovní spořitelna, Hypoteční  banka a ČMSS. Své služby skupina ČSOB poskytuje všem typům zákazníků, a to jak fyzickým osobám, tak malým a středním podnikům, korporátní
a institucionální klientele. Do produktového portfolia skupiny ČSOB patří financování potřeb spojených s bydlením (hypotéky
a půjčky ze stavebního spoření), pojistné produkty a penzijní fondy, produkty kolektivního financování a správa aktivi specializované služby (leasing a factoring). Skupina ČSOB pečlivě naslouchá potřebám svých klientů a nabízí jim nikoliv produkty, ale nejvhodnější řešení. V rámci konceptu bankopojištění nabízí také produkty sesterské ČSOB Pojišťovny.