Společnost InterSystems oceněna časopisem SD Times za inovace a vedoucí pozici v databázových technologiích

PRAHA, Česká republika, 10. července 2014 – Společnost InterSystems, celosvětový lídr v pokročilých softwarových technologiích pro převratné aplikace, oznámila, že ji časopis SD Times zařadil mezi 100 předních inovátorů v oblasti softwaru. Editoři SD Times tak ocenili společnost InterSystems ve svém každoročním hodnocení softwarového průmyslu již pošesté. (TZ)

InterSystems Caché® je pokročilý systém řízení báze dat a prostředí pro rychlý vývoj aplikací. Vývojářům umožňuje zpracovávat a analyzovat velký objem složitých dat (big data) a vyvíjet bohaté webové a mobilní aplikace. Caché jako jediná nabízí velmi vysoký výkon, masivní škálovatelnost a robustní spolehlivost, a to s minimálními nároky na údržbu a hardware. Umožňuje též různé způsoby přístupu k datům: vysoce výkonný objektový přístup, SQL přístup, přístup k dokumentům, přístup typu klíč/hodnota a rychlý přístup k vícerozměrným datům – a všemi těmito způsoby lze přistupovat k týmž datům současně.

Vydavatelé SD Times v předmluvě k vydání z června 2014 nazvané „Kritéria úspěchu“ píší: „Organizace, která chce zaujmout přední místo v hodnocení, musí splňovat řadu přesně definovaných kritérií, z nichž každé má určitou váhu. Prvním kritériem je inovace. Společnosti, které se chtějí stát součástí hodnocení, musí prokázat, že svou prací podporují nejmodernější tendence ve vývoji softwaru. Ruku v ruce s tímto kritériem jde kritérium vedoucí pozice. Ukázala daná firma svou vedoucí v pozici v oboru tím, že získala významné postavení na trhu či přispěla k nějakému projektu open-source více než kdokoli jiný? A nakonec je zde také tzv. buzz faktor. Jak mnoho se v oboru diskutuje o práci dané společnosti? Považují danou technologii odborníci za něco, co prostě musíte mít? Zkrátka, je daná organizace přitažlivá?“

Společnost InterSystems byla oceněna v kategorii Databáze a správa databází (Database and Database Management). Podle časopisu SD Times jsou data stále nejdůležitější součástí softwarových projektů a se správou datových struktur je to obdobné. Tyto společnosti vytvářejí integrační řešení, která umožňují data co nejlépe získávat a využívat.

„Naším cílem je poskytovat průlomové aplikace v odvětvích, která mají největší nároky na výkon a škálovatelnost, jako jsou např. finanční služby, zdravotnictví a další. Nejde nám jen o automatizaci procesů, snažíme se zásadním způsobem zkvalitnit práci lidí,“ říká Paul Grabscheid, viceprezident InterSystems pro strategické plánování. „Opakované uznání SD Times nás velmi těší, protože jde o nezávislé hodnocení vedoucích editorů.“

Seznam všech společností uvedených v hodnocení SD Times 100 pro rok 2014 najdete zde.

O hodnocení SD Times 100

SD Times (www.sdtimes.com) je úspěšný časopis zaměřený na oblast vývoje softwaru. V současnosti má více než 60 000 odběratelů ve 131 zemích. Editoři SD Times každoročně zpracovávají hodnocení nazvané SD Times 100, v němž vyjadřují uznání společnostem, neziskovým organizacím, projektům open source a dalším aktivitám za jejich inovace a vedoucí postavení. Seznam všech společností uvedených v hodnocení SD Times 100 pro rok 2014 najdete na odkaze zde.

O společnosti InterSystems

Společnost InterSystems vyvíjí pokročilé softwarové technologie umožňující vytvářet průlomová řešení. Tradičně poskytuje špičkové produkty a soustřeďuje se na úspěch svých klientů. Platformy InterSystems pro správu dat, strategickou interoperabilitu a analytiku jsou používány ve zdravotnictví, finančnictví, státní správě a v řadě dalších odvětví. Ve vybraných zemích InterSystems nabízí též unifikované aplikace pro zdravotnictví, které fungují na klíčových technologiích této firmy a které přispívají k realizaci propojeného zdravotnictví. InterSystems je soukromá společnost založená v roce 1978. Sídlí v Cambridge v americkém státě Massachusetts a má pobočky po celém světě. Její produkty denně používají miliony lidí ve více než 100 zemích. Více informací najdete na  InterSystems.com.