Acer uvedl dvě nové řady konvertibilních notebooků − Aspire R 13 a Aspire R 14

Obě jsou vybaveny inovativní konstrukcí s panty, které umožňují snadný přechod mezi mnoha různými režimy používání (TZ)

  • Aspire R 13 a Aspire R 14 jsou dvě řady konvertibilních zařízení, které mohou přecházet mezi různými tabletovými a notebookovými režimy.

  • Jak R 13, tak i R 14 nabízí ergonomickou konstrukci, díky které je kombinace dotykového ovládání a psaní na klasické klávesnici mnohem intuitivnější a přirozenější.

  • Řada Aspire R 13 se může pochlubit mnoha špičkovými funkcemi, jako je FHD či WQHD displej, sklo Gorilla Glass 3, SSD nebo podpora volitelného dotykového pera Acer Active Pen.

  • Aspire R 14 je vybaven jedinečným 360° pantem se dvěma momenty, který umožňuje snadnou přeměnu tohoto zařízení do čtyř různých podob, režimů.

  • Notebooky R 14 jsou k dispozici s širokou škálou procesoru Intel, s až 12 GB paměti a integrovanou grafikou Nvidia GeForce 820M.

PRAHA, 3. září 2014 − Společnost Acer dnes představila Aspire R 13 a R 14, dvě nové řady konvertibilních zařízení, které mohou snadno přecházet mezi různými notebookovými a tabletovými režimy. Řada R 13 je vybavena jedinečným pantem Ezel Aero HingeTM, který umožňuje přetočení displeje o 180°, díky čemuž lze používat v šesti různých režimech. Všechny modely také podporují volitelné dotykové pero Acer Active Pen. Řada R 14 jsou tenké a lehké konvertibilní notebooky, které díky pantům s dvojitým momentem umožňují otočení víka o 360°, což přináší čtveřici možných režimů používání. Oba notebooky jsou určeny pro ty, kteří se nechtějí vzdát tradiční notebookové konstrukce, ale zároveň vyžadují lepší flexibilitu a více možností.

Jak řada Aspire R 13 tak R 14 byla představena dnes na tiskové konferenci Acer v Berlíně, která proběhla před veletrhem IFA 2014. Na této tiskové konferenci oznamuje Acer příchod svých nových produktů.

Řada Aspire R 13 − Inteligentní konstrukce a chytré funkce pro lepší práci i zábavu

Lehký Aspire R 13, který má tloušťku méně než 1″ a hmotnost pouhých 1,5 kg, se může pochlubit dvojicí unikátních pantů pro lepší flexibilitu i stabilitu − má otočný kloub a pant se dvěma momenty. 13,3″ displej je po stranách upevněn na kloubech Acer Ezel Aero HingeTM, což umožňuje jeho otočení na opačnou stranu a zařízení díky tomu lze využívat šesti různými způsoby. Tento rychlý a snadný způsob konverze mezi celou řadou režimů přináší možnost produktivní práce na klasickém notebooku i pohodlného prohlížení obsahu na tabletu. Díky patentovanému systému pantů s duálním momentem od Aceru je displej stabilní a drží na místě i při využívání dotykového ovládání. Tyto panty jsou připojeny ke kovovému U rámu, který zvyšuje tuhost základny při zachování její malé tloušťky.

  • Režim Notebook − přináší možnost práce na precizní a prostorné klávesnici pro maximální produktivitu.

  • Režim Ezel − přináší možnost přesunutí displeje blíže k očím uživatele pro pohodlnější čtení a surfování.

  • Režim Stojánek − usnadňuje kreslení vývojových diagramů, dělání poznámek, spolupráci s ostatními nebo kreslení. Stojan je dostatečně robustní pro kreslení a jiné interakce s dotykovou obrazovkou.

  • Režim Tablet − umožňuje použití R 13 jako tabletu pro surfování na webových stránkách, hraní her nebo sledování videa. Obrazovka dokonale zapadá do rámu základny, proto se R 13 snadno drží i v režimu Tablet.

  • Režim Stan − ideální pro použití na místech, kde je omezený prostor, jako je například výklopný stolek v letadle.

  • Režim Displej − vynikající pro prohlížení fotografií, přehrávání videa nebo hraní her s ostatními.

Všechny modely řady Aspire R 13 nabízí špičkové displeje s velmi ostrým obrazem a jemnými detaily. K dispozici budou modely s Full HD (FHD, 1 920 × 1 080 px) nebo velmi vysokým rozlišením (WQHD, 2 560 × 1 440 px). Na takových displejích jsou fotky, videa, hry i prezentace překvapivě živé a detailní, text je ostrý a křišťálově čistý. Modely s Full HD displejem se také mohou pochlubit technologií IPS, díky které nabídnou široké pozorovací úhly a jsou tak ideální pro sledování filmů, prohlížení fotografií nebo pro pracovní prezentace. Modely s WQHD displejem se zase nabídnou technologii IGZO, s níž dosahují větší propustnosti světla při nižší spotřebě energie.

Nechybí ani technologie zabraňující ulpívání šmuh a otisků prstů na displeji, která zároveň usnadňuje jeho případné čištění, zatímco se antireflexní vrstva postará o eliminování 90 % odrazů a zvyšuje kontrast displeje. Díky vestavěnému světelnému senzoru je jas obrazovky automaticky upravován pro vylepšení obrazu, který půjde vždy vidět díky přizpůsobení intenzity jasu okolním světelným podmínkám.

Pro vysokou odolnost a dlouhou životnost je dotykový displej a vnější víko překryto tenkým, ale velmi pevným sklem Gorilla® Glass 3, které je tuhé, a přitom krásné.

Řada R 13 také spolupracuje s volitelným dotykovým perem Acer Active Pen, které se hodí ke kreslení, tvorbu a spolupráci s ostatními. Pero podporuje 256 úrovní tlaku, může fungovat jako myš a nechybí ani technologie detekující položenou dlaň na obrazovku – kreslení perem či prstem tak není nijak ovlivněno. Pero spolupracuje s exkluzivním softwarem Hover Access od Aceru, který nabízí hned několik inovativních aplikací pro práci či zábavu, jako je například psaní poznámek, kreslení a malování nebo úprava obrázků. Díky peru a tomuto softwaru je práce s R 13 pohodlná, zábavná a produktivní. Software Hover Access je na všech modelech již předinstalován.

Kromě svých inovativních funkcí je řada R 13 vybavena také výkonnými technologiemi, díky kterým je rychlejší a s okamžitou odezvou pro široké pracovní využití i pro zábavu. Pro dosažení maximálního výkonu jsou modely této řady osazeny procesorem Intel Core i5 nebo i7, až 1TB SSD v režimu RAID 0 a až 8 GB paměti. O prostorový zvuk ve filmech se stará technologie Dolby Digital Plus Home Theatre a o čisté podání hlasu zase technologie Acer Purified Voice, která je tvořena jak hardwarem (duální mikrofon), tak softwarem (rozpoznávání hlasu a zpracování zvuku). Díky ní se můžete vždy spolehnout na křišťálově čistý zvuk při videohovorech, konferenčních hovorech, VoIP telefonátech i u hlasových příkazů. Aby bylo zajištěno tiché a účinné chlazení, je Aspire R 13 vybaven pokročilým duálním odvětráváním pro pohodlnou a nerušenou práci na počítači.

Cena a dostupnost

Řada Acer R 13 bude k dispozici v oblasti EMEA na konci roku 2014 za cenu od 29990 Kč.

Řada Acer R 14 − Snadná přeměna

Na novém tenkém a lehkém notebooku od Aceru se snadno hraje, pracuje, komunikuje i prohlíží obsah. Součástí jeho čisté, propracované konstrukce jsou jedinečné panty se dvěma momenty, které umožňují otočení displeje o 360°. Díky tomu nabídne Acer R 14 možnost snadné přeměny do čtyř různých režimů pro produktivní práci i zábavu − Notebook, Tablet, Displej nebo Stan.

  • Režim Notebook − nejefektivnější způsob práce pro maximální produktivitu; ideální pro psaní velkého množství textu.

  • Režim Display − umožňuje umístění obrazovky blíže k očím uživatele například při sledování filmů nebo pro použití notebooku jako fotorámečku.

  • Režim Stan − ideální do menších prostor, jako je kuchyňská linka nebo výklopný stolek v letadle.

  • Režim Tablet − pro použití jako tablet, surfování na internetu, snadné hraní her nebo pro komunikaci.

Inovativní 360° panty s duálním momentem přináší perfektní kombinaci pružnosti a pevnosti, proto lze režim snadno změnit pouze jednou rukou, přitom se víko při používání dotyků nijak samovolně neotvírá. Panty jsou vyrobeny ze silné zinkové slitiny a měkké pryže, díky čemuž poskytnou dostatečnou odolnost a dokonalou tuhost pro používání dotykového ovládání. Kromě toho umožňuje konstrukce pantů otevření víka do úplné roviny. Displej je možné otočit na druhou stranu a získat tak tablet. Víko i v takovém případě do základny přesně zapadne do základny a vznikne čistý, aerodynamický tvar. Je-li notebook používán v režimu Displej, panty celou konstrukci mírně nadzvedávají, čímž zabraňují tomu, aby se klávesnice dotkla stolu či jiného povrchu. Pro větší pohodlí se při přechodu mezi režimy automaticky otočí obraz a prohodí zvukové kanály. Díky tomu je obraz i zvuk vždy orientován správným směrem.

Řada R 14 je vybavena 14″ HD (1 366 × 768 px) displejem a pro vysoký výkon procesorem Intel Pentium, Core i3, i5 nebo i7 a až 12 GB paměti. Některé modely nabízí dedikovanou grafiku NVIDIA GeForce 820M pro celkově lepší vizuální zážitek a vyšší herní výkon. Pevný disk s kapacitou 500 GB nebo 1 TB poskytuje dostatek úložného prostoru pro soubory, fotografie a videa.

Cena a dostupnost

Řada Acer R 14 bude k dispozici v oblasti EMEA v říjnu 2014 za cenu od 16900 Kč.

O společnosti Acer

Společnost Acer, která se zabývá hardwarem, softwarem a službami, byla založena již v roce 1976. Zaměřuje se na výzkum, návrh, marketing, prodej a podporu inovativních produktů, které zlepšují každodenní život lidí. Mezi nabízené produkty společnosti Acer patří počítače, monitory, projektory, servery, tablety a chytré telefony. Všechno to jsou nástroje, které našim zákazníkům umožňují prozkoumávat až za hranice možností a získávat více zkušeností. Společnost Acer, která zaměstnává 7 500 lidí, je čtvrtou největší firmou na světě vyrábějící počítače (IDC 2013) a v roce 2013 dosáhly její tržby 12,02 miliardy amerických dolarů. Pro více informací navštivte stránky www.acer.cz.