Společnost Sony představuje XperiaTM Z3 Tablet Compact – nejtenčí a nejlehčí kompaktní tablet na světě

3. září 2014, IFA, Berlín – Společnost Sony Mobile Communications („Sony Mobile”) dnes představila Xperia™ Z3 Tablet Compact – tablet, který nastavuje novou laťku lehkosti, zábavy a výkonu. Léta vývoje společnosti Sony nyní přinášejí výsledek v podobě tabletu, jehož rozměry nikterak neomezují jeho výkon. (TZ)

Nejtenčí a nejlehčí vodotěsný kompaktní tablet4 Xperia Z3 Tablet Compact nabízí tu nejvyšší úroveň vodotěsného designu s pozorností věnovanou detailu – které ho odlišují. Tablet je vybaven nejvýkonnějším procesorem v kompaktním tabletu3, nejjasnějším a nejostřejším osmipalcovým Full HD displejem a nejmodernější audio technologií. Je to také jediný tablet, který nabízí PS4™ Remote Play2, díky čemu se hraní mobilních her poprvé blíží zážitku z hraní na herní konzoli.

„Navazujeme na úspěch cenami ověnčeného produktu Xperia Z2 Tablet a naše portfolio rozšiřujeme o ‚nekompromisní‘ kompaktní tablet. Xperia Z3 Tablet Compact významně posouvá dopředu hranice technologické inovace – funkce a vymoženosti naší vlajkové řady Z3 nyní nabízíme i v kompaktní velikosti. Je to zcela v duchu naší filosofie přinášet prémiové zážitky našim zákazníkům v podobě několika produktů, z nichž si oni mohou vybrat,“ vysvětluje Calum MacDougall, ředitel produktového marketingu společnosti Sony Mobile Communications.

Nejtenčí a nejlehčí kompaktní tablet na světě1

Tablet je až neuvěřitelně tenký a lehký – i přes své luxusní zpracování: Xperia Z3 Tablet Compact je designová senzace. Jeho tloušťka pouhých 6,4 mm a kompaktní design z něho činí ideálního společníka pro ty, kteří jsou neustále v pohybu. Špičkové technologie Sony se starají o to, že nebudete muset slevovat z výkonu. Ultra přenosný tablet, který váží jen 270 g, v ruce téměř necítíte.

Jeho zpracování využívá jen ty nejkvalitnější materiály a čisté linie a originálně řešené spouštěcí tlačítko prozrazuje maximální pozornost, kterou Sony věnuje designovým detailům. Rohy z nerezové oceli, ultra tenký zaoblený rám a čelní panel z temperovaného skla vypadají elegantně a jsou velmi odolné. Xperia Z3 Tablet Compact se bude nabízet v klasickém provedení bílé nebo černé barvy.

Vášeň značky Sony pro dokonalost se projevuje v tomto kompaktním tabletu i tím, že kromě toho, že je krásný, má i vodotěsnou konstrukci. Rating podle norem IP65/68 znamená, že už se nebudete muset bát prachu a vody. Vezměte si svůj tablet třeba k bazénu, nebojte se ho vytáhnout, když chcete v dešti zjistit cestu, nebo se bez obav dívejte do receptu hned vedle kuchyňského dřezu. Váš tablet je ve svém živlu tam, kde konkurenční kompaktní tablety ‚plavou‘.

Bezprecedentní zábava s jediným tabletem na světě, který nabízí PS4™ Remote Play2

Společnost Sony opět dělá revoluci v herních technologiích a představuje modelovou řadu Xperia Z3 s ovladačemPS4™ Remote Play. Tento ovladač, který naleznete exkluzivně jen na zařízeních Xperia, z vašeho Xperia Z3 Tablet Compact udělá přídavnou obrazovku s ovládáním herního systému PS4. Pokud ke hraní používáte televizi, stačí připojit tablet ke konzoli  PS4 přes domácí Wi-Fi a prostřednictvím bezdrátového ovladače DUALSHOCK®4 Wireless Controller a držáku GCM10 Game Control Mount můžete hrát hry kdekoliv doma na svém tabletu Xperia Z3 Tablet Compact.

Aplikace PlayStation®App vám také umožní využít svůj Xperia Z3 Tablet Compact jako přídavnou obrazovku pro sledování her svých přátel, komunikaci s přáteli na PSN™, nákupy her pro PS4 a jejich stahování – nebo jednoduše na ovládání svého herního systému PS4.

Ať již hrajete hry nebo sledujete film, vaše zábava bude ještě lepší díky nejmodernějším audiovizuálním technologiím od Sony. Tento kompaktní tablet se může pochlubit zatím nejjasnějším displejem od Sony, takže i přes své rozměry má neuvěřitelný jas. V kombinaci s technologií displeje  Sony TRILUMINOS™ pro mobilní zařízení s Live Colour LED, X-Reality™ pro mobilní zařízení a funkcí pro intuitivní vylepšení kontrastu, tento osmipalcový Full HD displej zobrazuje extrémně ostře a v živých barvách i na přímém slunečním světle.

Neuvěřitelně mocný zvuk

Revoluce neminula ani mobilní zvuk. Značné zkušenosti Sony v oblasti audio techniky jsou cítit v každém beatu High-Resolution zvuku – takže každou skladbu si vychutnáte v takové kvalitě, jakou hudebník zamýšlel – a to i díky Hi-Res sluchátkům, například novému modelu z řady MDR-1A. I skladby, které nejsou v Hi-Res kvalitě, například vaše sbírka hudby v e formátu MP3 nebo AAC nebo vaše playlisty uložené na cloudu digitální hudební služby od Sony, jsou díky průlomové technologii DSEE HX od Sony – která se nyní poprvé představuje u modelové řady Z3 – reprodukovány ve vyšší kvalitě, která se blíží High-Resolution Audio.

A abyste mohli poslouchat svoji oblíbenou hudbu bez rušení, modelová řada Xperia Z3 nyní také na tabletu nabízí i technologii DNC od Sony, která redukuje okolní hluk. Ruchy z okolí jsou v kombinaci se sluchátky MDR-NC31EM Digital Noise Cancelling, která také izolují zvuky z okolí, redukovány až o 98 % – ideální pro dojíždění do práce v přeplněném vlaku nebo když se chcete oprostit od rušivého hluku kanceláře.

Rychlost a výdrž baterie – nejlepší ve své třídě

Xperia Z3 Tablet Compact vám nyní přináší to nejlepší ze světa zábavy Sony i díky inovacím v oblasti výkonu a rychlosti. Nejrychlejší procesor v kompaktním tabletu3 Qualcomm® Snapdragon™ 801 Quad-core 2.5 GHz6 a 3 GB RAM nabízí super rychlou zábavu. Cokoliv uděláte, je plynulé, stránky se načítají rychlostí blesku a multitasking jde jako na drátkách. Každé ze čtyř jader asynchronního procesoru je ovládáno samostatně, takže máte vždy tolik výkonu, kolik zrovna potřebujete – a zbytečně jím neplýtváte, když zrovna není potřeba.

Xperia Z3 Tablet Compact je jediný tablet na světě, který nabízí PS4™ Remote Play2; navíc je osazen rychlejším a plně integrovaným grafickým procesorem Qualcomm® Adreno™ 330 GPU pro o 25 % vyšší výkon ve srovnání s předchozí generací, takže hry jsou neuvěřitelně rychlé a realistické a nic vám nebude bránit v tom, abyste se plně ponořili do hraní.

Tento krasavec kompaktních rozměrů vás nezklame ani na cestách díky 13 hodinám přehrávání videa. S úsporným režimem Sony Battery STAMINA Mode, který automaticky vypíná funkce běžící na pozadí, když je nevyužíváte, a šetří tak baterii, budete moci svoji hru vždycky dohrát a svůj film nebo seriály dodívat.

Špičkové technologie od Sony ve vašem fotoaparátu

Zachyťte všechny své zážitky s fotoaparátem s rozlišením 8,1 megapixelů a inovativními aplikacemi Xperia Camera Apps. Snímač Exmor RS™ pro mobilní zařízení je zárukou úchvatných snímků i za horších světelných podmínek, a HD fotoaparát s rozlišením 2,2 megapixelu na čelním panelu, je ideální na chatování a video hovory s rodinou a přáteli. Nechybí ani integrované aplikace pro sdílení fotografií a videí na sociálních sítí, které nabízejí ještě vyšší uživatelský komfort – a jejich nejnovější verze vám dají zažít něco, co jste ještě nikdy při fotografování nezažili. Díky aplikaci  Multi-camera můžete natáčet videa z více úhlů. S aplikací  Movie creator velmi snadno sestříháte videa z natočeného materiálu a fotografií. Sdílet je pak můžete prostřednictvím aplikace Live on YouTube by Xperia. AR fun umožňuje přidávat zábavné animace a popisky a Sound Photo zase zvuky. S aplikací Sticker creator si snadno ze své oblíbené fotografie vytvoříte vlastní známku. A s Face in si můžete zaznamenávat události včetně svých reakcí na ně.

Komfortní možnosti připojení a zabezpečení

Přejít na Sony nebylo nikdy snadnější. S aplikací Xperia™ Transfer můžete jednoduše a rychle přetáhnout veškerý svůj obsah, kontakty a další ze svého staršího telefonu s operačním systémem Android nebo iOS do vašeho zařízení Xperia.

S pokročilými aplikacemi Xperia Email, Kalendář a Kontakty můžete pracovat kdykoliv a kdekoliv díky synchronizaci přes Microsoft® Exchange ActiveSync® (EAS). Stále můžete využívat také oblíbené pracovní aplikace pro Android. Podpora NFC přináší velmi snadné propojení s ostatními zařízeními – vybrat si můžete z více než 160 modelů, které umožňují propojení na jeden dotek.

Xperia Z3 Tablet Compact půjde do celosvětové distribuce ve variantě s LTE a Wi-Fi na podzim 2014.

Kompletní specifikace naleznete pod tímto odkazem: http://www.sonymobile.com/global-en/products/tablet/xperia-z3-tablet-compact/specifications/

1 Kompaktní tablety definuje agentura Strategy Analytics jako tablety s displejem o úhlopříčce 7-9 palců. Xperia™ Z3 Tablet Compact je tenký (6,4 mm), lehký (270 g), odolný proti prachu a vodě (dle ratingu norem IP65/68). Parametry ověřeny v testu SpecTRAX Service agentury Strategy Analytics. Údaje platné k 26. 8. 2014. Více informací o výsledcích testu Strategy Analytics zde: www.sonymobile.com/testresults/

2 Funkce modelů Sony Xperia Z3, Z3 Compact a Z3 Tablet Compact dostupné od listopadu 2014. Vyžaduje PS4, DUALSHOCK®4, Sony Entertainment Network a rychlé připojení k internetu. Některé hry nemusí podporovat tyto funkce.

3   Kompaktní tablety definuje agentura Strategy Analytics jako tablety s displejem o úhlopříčce 7-9 palců. Xperia™ Z3 Tablet Compact je odolný proti prachu a vodě (dle ratingu norem IP65/68), je osazen čtyřjádrovým procesorem Qualcomm MSM8974AC 2.5GHZ a má 3 GB vnitřní paměti. Parametry ověřeny v testu SpecTRAX Service agentury Strategy Analytics. Údaje platné k 26. 8. 2014. Více informací o výsledcích testu Strategy Analytics zde: www.sonymobile.com/testresults/

4   Kompaktní tablety definuje agentura Strategy Analytics jako tablety s displejem o úhlopříčce 7-9 palců. Xperia™ Z3 Tablet Compact je tenký (6,4 mm), lehký (270 g), odolný proti prachu a vodě (dle ratingu norem IP65/68). Parametry ověřeny v testu SpecTRAX Service agentury Strategy Analytics. Údaje platné k 26. 8. 2014. Více informací o výsledcích testu Strategy Analytics zde: www.sonymobile.com/testresults/. Více informací o vodotěsnosti konstrukce zde: www.sonymobile.com/durability

5 Služba Sony Entertainment Network není dostupná ve všech regionech. Podrobnosti se dozvíte zde: www.sonyentertainmentnetwork.com. Počet titulů v katalogu se liší podle zemí a může být ve skutečnosti nižší, než je zde uvedeno.

6   Procesor Snapdragon 400 je produkt Qualcomm Technologies, Inc.

Sony Mobile Communications je dceřinou společností a členem skupiny Sony Corporation se sídlem v Tokiu. Sony Corporation je předním výrobcem produktů z oblasti audio a video techniky, her, komunikací, osobních zařízení a informačních technologií pro domácí uživatele i profesionály. Díky svým aktivitám v oblasti hudby, filmu, počítačové zábavy a online byznysu má Sony jedinečnou pozici být globálním lídrem na poli elektroniky a zábavy. Portfolio chytrých telefonů a tabletů Xperia™ a inovativních produktů SmartWear společnosti Sony Mobile Communications v sobě nese to nejlepší z technologií Sony, prémiový obsah a služby a snadnou propojitelnost s ostatními zařízeními v propojeném světě zábavy od Sony. Více informací zde: www.sonymobile.com

Právní prohlášení

1) Uvedené údaje a funkčnost se může lišit v závislosti na lokální variantě. 2) Provozní dobu ovlivňují preference sítě, typ SIM karty, připojené příslušenství a režim užívání, například hraní her. Obsah sady a barevné varianty se můžou v různých zemích lišit. Kompletní nabídka příslušenství nemusí být dostupná ve všech zemích. 3) Použité ikony jsou pouze ilustrativní. Vzhled domácí obrazovky vašeho zařízení může vypadat jinak. Některé funkce nemusí být ve vaší zemi nebo oblasti dostupné.

„Sony“ je registrovaná ochranná známka nebo ochranná známka Sony Corporation. „Xperia” je ochranná známka nebo registrovaná ochranná známka Sony Mobile Communications Inc. Všechny ostatní ochranné známky či registrované ochranné známky jsou vlastnictvím svých vlastníků. Více informací o ochranných známkách uvádíme na našich webových stránkách zde: www.sonymobile.com/global-en/legal/trademarks-and-copyright/

O společnosti Sony Computer Entertainment Europe Ltd

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) se sídlem v Londýně se specializuje na distribuci, marketing a prodej počítačového zábavního systému PlayStation®4 (PS4®), přenosného zábavního systému PlayStation®Vita (PS Vita), počítačového zábavního systému PlayStation®3 (PS3®), kapesního zábavního systému PSP™ (PlayStation®Portable) a software a hardware PSN ve 109 zemích Evropy, Středního východu, Afriky a Oceánie. Od okamžiku, kdy byla v roce 1994 uvedena na trhu konzole PlayStation®, Sony Computer Entertainment Europe neustále inovuje herní technologie. PlayStation®4 nastavuje nový standard imerzivního hraní díky své výkonné grafice a rychlosti, inteligentním možnostem personalizace a integrovaným funkcím pro sociální sítě PS Vita je špičkou mezi přenosnými zábavními systémy a představuje revoluční kombinaci počítačových her a sociálních sítí v kontextu reálného světa. PS3® je moderní počítačový systém postavený na výkonném Cell Broadband Engine a procesorech RSX. PSP® je kapesní zábavní systém, který uživatelům umožňuje hrát 3D hry s kvalitním full-motion videem a stereo Hi-fi zvukem. Sony Computer Entertainment Europe také přináší prostřednictvím aplikace  PlayStation®Mobile zážitky, které nabízí jen PlayStation®, i na různá další zařízení a platformy. Sony Computer Entertainment Europe také vyvíjí, vydává, propaguje a distribuuje software pro výše uvedené formáty a spravuje licenční programy třetích stran pro tyto formáty ve výše uvedených regionech.

Více informací o produktech PlayStation® naleznete pod tímto odkazem: www.playstation.com.