Opening Ceremony a Intel představují MICA: „My Intelligent Communication Accessory.”

Na své chystané přehlídce pro jaro/léto 2015 představí značka Opening Ceremony společně se společností Intel inteligentní náramek, jenž vznikl jako produkt jejich spolupráce. Jmenuje se MICA, což je zkratka pro „My Intelligent Communication Accessory”. Náramek navrhla společnost Opening Ceremony a vyrobil jej Intel. MICA je dámský módní doplněk vybavený komunikačními funkcemi, který byl od samého začátku pojímán jako produkt spolupráce módní značky a globální technologické společnosti.  (TZ)

Zástupci obou společností oznámili v lednu 2014 na veletrhu CES v Las Vegas svůj záměr vyrobit inteligentní náramek, který by navrhli designéři Opening Ceremony Humberto Leon a Carol Limová, přičemž Intel by přispěl po technologické stránce. Dnes byl výsledek intenzivní koncepční a designové práce představen a byly zveřejněny první snímky náramku MICA. Společnosti Opening Ceremony a Intel oslovily fotografku Collier Schorrovou, aby zachytila modelky Kirsten Owenovou a Ajak Dengovou s náramkem MICA a novými modely kolekce Opening Ceremony pro podzim/zimu 2014. Jde o vůbec první snímky nového náramku.

MICA je zcela novým ženským doplňkem, který snadno zapadne do každodenního života. Zároveň ohlašuje novou éru konvergence technologie a módy, kdy je do luxusního ženského doplňku integrována technologie, jež své majitelce zpříjemní a ulehčí pracovní i společneský život. MICA umožňuje ženám být neustále připojené prostřednictvím SMS zpráv, upozornění na schůzky a obecných notifikací dodávaných přímo na zápěstí. Další funkce budou představeny později. MICA je ztělesněním skutečné spolupráce mezi módním a technologickým odvětvím, přičemž design náramku vychází z módních zkušeností Opening Ceremony a průmyslových zkušeností společnosti Intel. Svými nápady přispěla i jedinečná komunita kolem Opening Ceremony.

Revoluční design MICA kombinuje polodrahokamy a kůži užovky s vyspělou technologií, včetně možností komunikace nebo podpory bezdrátového nabíjení. MICA bude k dispozici ve dvou provedení, přičemž obě budou mít dotykový displej ze zakřiveného safírového sklíčka. V jednom provedení bude černá kůže užovky, čínské perly a lazurity z Madagaskaru, druhé provedení bude bílé, s tygřím okem z Jižní Afriky a obsidiány z Ruska.

MICA bude k dispozici na pultech vybraných obchodů Barneys a Opening Ceremony před Vánocemi 2014. Další detaily ohledně specifikací budou zveřejněny v brzké době.

O společnosti Intel

Společnost Intel (NASDAQ:INTC) je světovým lídrem v oblasti inovací informačních technologií. Navrhuje a vytváří nezbytné technologie, které tvoří základ výpočetní techniky po celém světě. Intel také jako lídr korporátní odpovědnosti a udržitelnosti první na světě nabízí komerčně dostupné procesory bez obsahů konfliktních surovin. Další informace o společnosti Intel jsou dostupné na www.intel.com/pressroom a http://blogs.intel.com, o procesorech bez konfliktních surovin se dozvíte více na conflictfree.intel.com.