Řešení EMC RecoverPoint pro virtuální počítače výrazně zvyšuje ochranu dat v hybridních cloudech

PRAHA, 26. září 2014: Společnost EMC vyvinula software RecoverPoint for Virtual Machines, který představuje nejnovější přírůstek v produktové řadě EMC RecoverPoint. Jde o efektivní řešení pro provoz a zotavení po havárii určené pro současné i budoucí aplikace v cloudových prostředích založených na technologii VMware. Toto řešení zajišťuje místní i vzdálenou replikaci v kombinaci s nepřetržitou ochranou dat pro obnovu jednotlivých virtuálních počítačů do libovolného časového okamžiku, s integrovanou orchestrací automatického zotavení po havárii. Novinka RecoverPoint for Virtual Machines přináší pokročilé funkce podnikové úrovně technologie EMC RecoverPoint, která je nainstalována na více než 20 tisících jednotkách po celém světě, v podobě plně softwarové nabídky. (TZ)

Softwarově definovaná ochrana virtuálních počítačů

V souvislosti s tím, jak organizace pokračují v transformaci směrem k využívání hybridních cloudových služeb a modernizují svá datacentra pomocí softwarově definované architektury, je třeba aktualizovat také strategie a metody ochrany dat. RecoverPoint for Virtual Machines je plně virtualizované řešení pro replikaci a automatické zotavení po havárii založené na hypervizoru, které je těsně integrováno do softwaru VMware pro správu cloudu. Řešení lze snadno nainstalovat na existující servery ESXi, zajišťující replikaci a obnovu na úrovni jednotlivých virtuálních počítačů. Software RecoverPoint for Virtual Machines je naprosto nezávislý na úložišti a podporuje replikaci virtuálních počítačů do jakéhokoli úložiště s certifikací VMware (a opačným směrem). Zákazníci ve spolupráci se svými dodavateli budou moci řešení RecoverPoint for Virtual Machines rychle a efektivně nasadit jako součást referenční architektury EMC VSPEX Proven Infrastructure již ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku.

Účinnější kontrola pro správce virtuálních infrastruktur

Řešení RecoverPoint for Virtual Machines dovoluje správcům virtuálních infrastruktur zaujmout při ochraně a obnově virtuálních počítačů aktivnější roli. Díky svým znalostem obchodní hodnoty dat v aplikacích a vzhledem k tomu, že řešení RecoverPoint for Virtual Machines využívá jednoduchého průvodce nastavením replikace ve webovém klientu vSphere, mohou správci virtuálních infrastruktur nastavit a spravovat replikaci na úrovni virtuálních počítačů snadno a rychle.

Lepší připravenost na zotavení po havárii

Řešení RecoverPoint for Virtual Machines pomáhá zkrátit dobu potřebnou pro provozní procesy i postupy zotavení po havárii, snížit jejich složitost i nároky na použité prostředky. S řešením RecoverPoint for Virtual Machines může správce virtuální infrastruktury z modulu plug-in vCenter provádět úlohy orchestrace automatizovaného zotavení po havárii (od jednotlivých virtuálních počítačů až po celou lokalitu). K automatizovaným pracovním postupům zotavení po havárii patří:

  • Zotavení z logického poškození do libovolného bodu.

  • Převzetí a navrácení služeb při selhání z konkrétních skupin konzistence do libovolného bodu.

  • Testování zotavení po havárii bez narušení provozu.

Nižší náklady na infrastrukturu

Řešení RecoverPoint for Virtual Machines nabízí kompresi, deduplikaci a pokročilé funkce pro snížení nároků na přenosovou kapacitu. Ty pomáhají omezit zatížení sítě WAN až o 90 %, což přispívá k výrazné úspoře nákladů na datovou komunikaci.

Společnost EMC plánuje zpřístupnit svým zákazníkům plně funkční licenci k softwaru RecoverPoint for Virtual Machines určenou pro neprodukční prostředí zdarma ke stažení letos v říjnu.

O společnosti EMC

Společnost EMC Corporation je globálním lídrem, který umožňuje firmám a poskytovatelům služeb transformovat jejich každodenní fungování a poskytovat IT jako službu. Základem této transformace je cloud computing. Prostřednictvím inovativních produktů a služeb společnost EMC urychluje přechod ke cloud computingu, a napomáhá tak IT oddělením ukládat, spravovat, chránit a analyzovat jejich nejcennější aktiva – informace – dynamičtějším, důvěryhodnějším a nákladově efektivnějším způsobem.

Společnost EMC Czech Republic je tuzemskou pobočkou americké společnosti EMC Corporation, vedoucí světové firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací. V České republice je EMC zastoupena od roku 1999 a mezi její klienty patří mimo jiné přední české telekomunikační společnosti a finanční instituce. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na adrese www.emc.com.