AV MEDIA opět hlavním technologickým partnerem festivalu SIGNAL

Společnost AV MEDIA se stala stejně jako v loňském roce hlavním technologickým partnerem festivalu světel SIGNAL. Ve dnech 16. – 19. října 2014 technicky zajistí dvě videomappingové projekce a dvě světelné instalace v Praze. (TZ)

Podzimní festival SIGNAL se stal vloni jednou z největších kulturních událostí podzimu. Navštívilo ho téměř čtvrt milionu diváků. Letos představí více než dvacet světelných instalací. Společnost AV MEDIA se bude podílet na technické stránce dvou velkoformátových videomappingů na průčelích pražských budov.

„Jsme rádi, že se můžeme podílet na takovéto jedinečné události, která ukazuje a zároveň posouvá hranice možností audiovizuálních technologií ve veřejném prostoru. Rádi spojíme naše odborné zkušenosti a profesionální techniku a zázemí, abychom tvůrcům umožnili představit svoje díla a nápady divákům,“ říká Jan Kubinec, obchodní ředitel pro pronájmy z AV MEDIA.

Jedná se o zajištění 3D videomappingové projekce E:Merge na fasádu Michnova paláce, kterou vytvořili turečtí autoři Nerdworking a australský projekt The Electric Canvas na Městské knihovně na Mariánském náměstí. Na obrovském projekčním plátně uvidí návštěvníci dílo pojmenované Out of Place od autorů, kteří své bohaté zkušenosti získali například videomappingem na budově opery v Sydney.

Společnost AV MEDIA také zajistí technickou stránku dvěma světelným instalacím. Jedná se o audiovizuální projekt Light Barrier na Střeleckém ostrově korejsko-britského dua Kimchi & Chips, který diváky doslova vtahuje do imaginárního světa, a o technické zajištění mapování obrazu na objekt, konkrétně na sochu sv. Kajetána přímo na Karlově mostě, s názvem De/kompozice.

SIGNAL festival je největší výstava světelného umění v České republice a letos proběhne jeho druhý ročník. Probíhá v pražských ulicích, parcích, na náměstích, v okolí náplavky, ale i na Vltavě. V uvedené termíny budou moci diváci vidět světelné instalace a projekce každý den mezi 19:00 a 24:00 hodin. Pro všechny návštěvníky je zdarma.

O společnosti AV MEDIA, a. s.

Společnost AV MEDIA byla založena v roce 1992 a v současnosti je leaderem na poli prezentační, projekční a audiovizuální techniky v České republice. Do roku 2000 se firma soustředila především na integrace audiovizuálních řešení, postupem času však rozšiřovala své portfolio. Aktuálně nabízí audiovizuální řešení pro školy, vysoké školy, kulturní instituce, firmy, veřejnou správu, hotely a domácnosti. Zároveň nabízí i pronájem a obsluhu špičkové audiovizuální techniky pro širokou škálu různorodých akcí – od firemních školení přes korporátní kongresy, společenské akce a veletržní expozice až po venkovní projekci na budovy.