EMC přebírá kontrolu nad společností VCE

PRAHA, 24. října 2014: Společnosti EMC, Cisco a VCE dnes oznámily novou fázi v rozvoji aliance VCE. Očekává se, že do konce tohoto čtvrtletí se VCE stane součástí společnosti EMC. Společnosti Cisco a VMware si ponechají své podíly jako strategičtí partneři a investoři, přičemž Cisco bude ve VCE držet přibližně 10% účast. Divize VCE se zaměří na zjednodušování nasazení hybridních cloudů, včetně plné nabídky konvergovaných infrastruktur. I v této nové fázi svého rozvoje bude VCE prosazovat nová řešení na bázi platformy Vblock® Systems, kterou tvoří technologie výhradně od společností Cisco, EMC a VMware. V rámci skupiny EMC zůstane v čele VCE její generální ředitel (CEO) Praveen Akkiraju a jeho řídicí tým se svými cíli, vizemi a organizační strukturou. (TZ)

Společnost VCE překročila ve 3. čtvrtletí 2014 hranici 2 mld. USD v objemu poptávky přepočtené na celý rok po produktech Vblock a souvisejících řešeních. Toto období tak bylo již šestým po sobě jdoucím čtvrtletím s meziročním růstem poptávky vyšším než 50 procent. Více než 1 000 společností a poskytovatelů služeb na celém světě vyvinulo přes 2 000 systémů na bázi Vblock. Reorganizace a rekapitalizace společnosti VCE, která povede k převzetí řídicího podílu ze strany EMC, by měla být podle očekávání dokončena ve 4. čtvrtletí roku 2014.

O společnosti EMC

Společnost EMC Corporation je globálním lídrem, který umožňuje firmám a poskytovatelům služeb transformovat jejich každodenní fungování a poskytovat IT jako službu. Základem této transformace je cloud computing. Prostřednictvím inovativních produktů a služeb společnost EMC urychluje přechod ke cloud computingu, a napomáhá tak IT oddělením ukládat, spravovat, chránit a analyzovat jejich nejcennější aktiva – informace – dynamičtějším, důvěryhodnějším a nákladově efektivnějším způsobem.

Společnost EMC Czech Republic je tuzemskou pobočkou americké společnosti EMC Corporation, vedoucí světové firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací. V České republice je EMC zastoupena od roku 1999 a mezi její klienty patří mimo jiné přední české telekomunikační společnosti a finanční instituce. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na adrese www.emc.com.