Acer získal ocenění 2015 CES Innovation

PRAHA, 21. listopadu 2014 – Společnost Acer oznámila, že získala ocenění 2015 CES Innovation za svůj konvertibilní notebook Aspire R 13. Produkty, které mohou získat toto prestižní ocenění, jsou posuzovány nezávislými průmyslovými designéry, inženýry a členy obchodních médií, kteří oceňují vynikající design a konstrukci špičkových produktů spotřební elektroniky napříč 29 kategoriemi. (TZ)

Víko konvertibilního notebooku Aspire R 13 je po stranách opatřeno unikátními panty Ezel Aero HingeTM, které umožňují otočení obrazovky o 180°, takže lze notebook používat celkem šesti různými způsoby:

  • Režim Notebook – poskytuje precizní a prostornou klávesnici pro maximálně produktivní práci.
  • Režim Ezel – přináší možnost umístění displeje blíže k očím uživatele pro pohodlné čtení a prohlížení webových stránek.
  • Režim Stojan – usnadňuje kreslení vývojových diagramů, dělání poznámek, brainstorming s ostatními nebo upravování nákresu. Režim Stojan je dostatečně robustní pro kreslení a jiné dotykové interakce.
  • Režim Tablet – umožňuje používání R 13 jako tabletu pro snadné surfování na webu, hraní her nebo sledování videí. Víko přesně zapadá do šasi, takže se základnou tvoří jeden celek, který se snadno drží.
  • Režim Displej – skvěle se hodí pro prohlížení fotografií, přehrávání videí nebo hraní her s ostatními.
  • Režim Stan – ideální poloha displeje pro případ, že jste omezeni prostorem, například v letadle.

Patentovaný systém pantů od Aceru s duálním momentem udržuje displej stabilní a na místě i při používání dotykového ovládání – je připojen ke kovovému U rámu, který pomáhá zlepšit pevnost notebooku při zachování jeho tenké konstrukce. Tyto jedinečné panty umožňují Aspire R 13 kombinovat funkcionalitu notebooku klasické konstrukce pro produktivní práci s pohodlným používáním tabletu.

Tento tenký a lehký notebook s tloušťkou menší než jeden palec a hmotností okolo 1,4 kg je stále vysoce odolný. Jak jeho 13,3″ dotykový displej, tak i zadní kryt je chráněn tenkým, ale velmi odolným sklem Corning® Gorilla® Glass 3. Displeje jsou k dispozici buď s velmi vysokým rozlišením WQHD (2 560 × 1 440 px) nebo s rozlišením Full HD (1 920 × 1 080 px). Fotky, videa, hry i prezentace jsou neobyčejně živé a detailní, text je ostrý a křišťálově čistý. Oba displeje se mohou pochlubit technologií Zero Air Gap, která zajišťuje živý a realistický obraz. Snižuje odlesky, zvyšuje kontrast, zajišťuje jasný a ostrý obraz a zlepšuje jeho viditelnost na přímém slunečním světle. Full HD displeje jsou vybaveny technologií IPS, která nabízí široké pozorovací úhly a je proto ideální pro sledování filmů a prohlížení fotografií i pro pracovní prezentace. Technologie zabraňující ulpívání otisků prstů pomáhá eliminovat skvrny a šmouhy na displeji, který se díky ní i snadno čistí. Zatímco nově vyvinutá technologie Corning AR/ETC minimalizuje odlesky a zvyšuje kontrast displeje. Vestavěný světelný senzor automaticky upravuje jas obrazovky tak, aby obraz přizpůsobil pro lepší viditelnost a čitelnost v různě osvětlených prostředích.

Aspire R 13 lze také používat s volitelným perem Acer Active Pen pro kreslení, tvorbu i spolupráci s ostatními. Pero spolupracuje s exkluzivním softwarem Acer Hover Access, který je na všech modelech již předinstalován a nabízí několik inovativních aplikací pro práci i zábavu: psaní poznámek, malování a editaci.

Kromě inovativní konstrukce se mohou notebooky Aspire R 13 pochlubit výkonnými technologiemi, které z nich dělají rychlé stroje s okamžitou odezvou pro celou řadu pracovních i zábavních využití. Pro dosažení maximálního výkonu jsou modely nabízeny s procesory Intel Core i5 nebo i7, 1TB(1) SSD s podporou režimu RAID 0 a až 8 GB paměti(2).

O filmový prostorový zvuk se stará technologie Dolby Digital Plus Home Theatre a kvalitní zvuk při komunikaci zase zajišťuje Acer Purified Voice, která je kombinací hardwaru (duální mikrofon) a softwaru (rozpoznávání hlasu a zpracování zvuku). Aspire R 13 také získal certifikaci Skype™, která je důkazem toho, že jsou konferenční hovory, VoIP telefonáty i videokomunikace a hlasové příkazy vždy křišťálově čisté.

Aby byl notebook Aspire R 13 neustále studený a tichý, je vybaven pokročilým duálním nasáváním vzduchu pro pohodlnou a nerušenou práci na počítači. Pro celodenní práci mohou modely s Full HD displejem nabídnout až 8hodinovou(3) výdrž na baterii.

„Společnost Acer je nadšená z toho, že byla vyznamenána tímto prestižním oceněním,“ řekl Maarten Schellekens, viceprezident, Acer Global Marketing & Branding. „Aspire R 13 v sobě kombinuje inteligentní konstrukci a chytré funkce, které usnadňují práci i zábavu. Je to perfektní notebook pro ty, kdo se nechtějí vzdát tradiční konstrukce notebooku, ale zároveň vyžadují více možností a lepší flexibilitu.“

Produkty jsou hodnoceny podle konstrukčních, estetických a designových vlastností z hlediska používání/funkcionality a užitné hodnoty. Jak design, tak i míra inovace produktu se přímo srovnává s ostatními produkty na trhu a unikátními/inovativními funkcemi.

Vybrané produkty pro ocenění CES Innovation odráží inovativní design a konstrukci v několika nejmodernějších technologických produktech a služeb přicházejících na trh.

Produkty s oceněním 2015 CES Innovation Honoree jsou uváděny na stránkách CESweb.org/Innovation, kde je seznam kategorií produktů, stejně jako název produktu, informace výrobce, popis, fotografie a odkaz na stránky.

O společnosti Acer

Společnost Acer, která se zabývá hardwarem, softwarem a službami, byla založena již v roce 1976. Zaměřuje se na výzkum, návrh, marketing, prodej a podporu inovativních produktů, které zlepšují každodenní život lidí. Mezi nabízené produkty společnosti Acer patří počítače, monitory, projektory, servery, tablety a chytré telefony. Všechno to jsou nástroje, které našim zákazníkům umožňují prozkoumávat až za hranice možností a získávat více zkušeností. Společnost Acer, která zaměstnává 7 500 lidí, je čtvrtou největší firmou na světě vyrábějící počítače (IDC 2013) a v roce 2013 dosáhly její tržby 12,02 miliardy amerických dolarů. Pro více informací navštivte stránky www.acer.cz.