Společnost Dalkia Česká republika si vybrala systém Lancelot

Společnost Dalkia Česká republika si vybrala systém Lancelot pro řízení obchodu s elektřinou a plynem. Systém Lancelot patří do portfolia produktů společnosti CYGNI SOFTWARE, která je součástí Unicorn Systems. (TZ)

Systém Lancelot bude ve společnosti Dalkia Česká republika zajišťovat obchodování s elektřinou a plynem v Čechách, na Slovensku, Polsku a Německu a také zajistí fakturaci dodávek elektřiny a plynu koncovým zákazníkům. Řešení bude postaveno na modulech Lancelot ETRM, pro obchodování s elektřinou a plynem, a Lancelot CIS, pro fakturaci zákazníkům.

Lancelot CIS je komplexní informační systém pro podporu obchodování s energetickými komoditami na straně dodávky energie koncovým odběratelům, navržený a vyvinutý primárně pro potřeby dodavatelů energie, kteří působí v prostředí otevřeného trhu s energiemi. Komplexně pokrývá všechny oblasti činností obchodníků s energiemi, počínaje akvizicí zákazníků přes technické i legislativní kroky spojené s přípravou dodávek energie až po následné vyhodnocení odběru energie, zúčtování a fakturaci.

Lancelot ETRM je komplexní řešení pro obchodníky s elektřinou a plynem, zajišťující obchodování včetně návazných procesů. Plně pokrývá životní cyklus obchodu s elektřinou i plynem včetně zohlednění specifických potřeb pro obchodování s těmito komoditami. Nedílnou součástí celého procesu je vedle samotné evidence obchodů i on-line sledování obchodních pozic, jejich neustálé ohodnocování a aktualizace, a to včetně podpory potřebných kontrol a alertů.

Díky systému Lancelot získá Dalkia možnost sjednocení činností, které v současnosti probíhají v několika systémech. To povede ke zpřehlednění spolupráce s koncovými zákazníky a zároveň ke zjednodušení komunikace s operátorem trhu. Dalkia tak vybuduje moderní systém pro řízení obchodu s elektřinou a plynem. Nasazení do produkčního provozu je plánováno na začátek roku 2015.

„Velice mě těší, že Lancelot uspěl ve výběrovém řízení v oblasti tepelné a elektrické energie, a může tak klientovi poskytnout řešení vyhovující jeho specifickým požadavkům. Klíčovým přínosem systému je sjednocení a zpřehlednění spolupráce jak s dodavateli, tak se zákazníky v rámci zachování specifických potřeb segmentu obchodu s elektřinou i plynem,“ uvádí Jan Jaroš, obchodní ředitel, Unicorn Systems.

„Řešení Lancelot jsme si vybrali na základě referencí z již realizovaných projektů z oblasti energetiky a utilit. Kombinace produktů Lancelot CIS a Lancelot ETRM nejlépe odpovídá našim potřebám. Věříme, že nám tato řešení pomohou zvýšit efektivitu našich současných procesů,“ říká Pavel Luňáček, jednatel společnosti Dalkia Commodities.

O Unicorn Systems

Unicorn Systems je renomovaná evropská společnost poskytující ty největší informační systémy a řešení z oblasti informačních a komunikačních technologií. Dlouhodobě se soustředíme na vysokou přidanou hodnotu a konkurenční výhodu ve prospěch svých zákazníků. Působíme na trhu již od roku 1990 a za tu dobu jsme vytvořili řadu špičkových a rozsáhlých řešení, která jsou rozšířena a užívána mezi těmi nejvýznamnějšími podniky z různých odvětví. Máme ty nejlepší reference z oblasti bankovnictví, pojišťovnictví, telekomunikací, energetiky, průmyslu, obchodu i veřejného sektoru. Našimi zákazníky jsou přední a největší firmy. Disponujeme detailními znalostmi z celého spektra podnikatelských odvětví. Rozumíme principům jejich fungování, ale i specifickým potřebám svých zákazníků.

Naše rozsáhlé týmy systematicky vzdělávaných odborníků dokonale ovládají všechny v současnosti obvyklé produktové řady, komponenty, technologie, a proto nemáme v podstatě žádná technologická omezení. Přestože při naší práci uplatňujeme mnoho revolučních myšlenek, vlastní dodávky řešení podléhají osvědčeným kritériím – kvalita, kvantita, termín a cena.

Tato i další tiskové zprávy Unicorn Systems jsou k dispozici na webových stránkách www.unicornsystems.eu.

O skupině Dalkia v České republice

Dalkia, člen francouzské nadnárodní skupiny Veolia, působí v České republice od roku 1991. Je jedním z nejvýznamnějších výrobců a dodavatelů tepelné a elektrické energie v zemi a poskytuje podpůrné služby pro Českou přenosovou soustavu.

Vedle tepla a elektřiny Dalkia vyrábí a dodává chlad, stlačený vzduch a další energetické komodity. Zároveň poskytuje energetické služby pro klienty ze soukromé i veřejné sféry, průmyslového i terciárního sektoru. Skupina Dalkia v České republice zaměstnává zhruba 2 300 lidí.