Samsung zahájí na českém trhu prodej svého nejvýkonnějšího robotického vysavače Powerbot VR9000

Praha 10. prosince 2014 – Společnost Samsung Electronics Czech and Slovak zahájí na českém
a slovenském trhu 15. prosince prodej nového robotického vysavače Powerbot VR9000. Ten se vyznačuje sacím výkonem až 60x vyšším, než u běžných robotických vysavačů a díky pokročilým technologiím umožňuje zcela automatický a maximálně komfortní úklid podlahy. (TZ)

Powerbot VR9000 odstraňuje omezení běžných robotických vysavačů a prach skutečně nasává. Vysoký sací výkon je zásluhou pokročilé technologie Digital Inverter a předznamenává začátek nové éry úklidu. Hubice s o polovinu delším kartáčem má mnohem širší záběr
a zajišťuje tak rychlejší a efektivnější úklid. Unikátní technologie CycloneForce navíc výrazně snižuje riziko zanesení filtrů a zaručuje vysoký výkon po dlouhou dobu. Modernizovaný systém snímání FullView Sensor umožňuje rychlý
a hladký pohyb vysavače pro důkladné a účinné čištění. Díky sestavě senzorů, které minimalizují slepá místa, se totiž chytře vyhýbá překážkám.

„Samsung Powerbot VR9000 ulehčí uživatelům každodenní domácí práce. Významně usnadňuje vysávání, a proto se jistě stane nepostradatelným pomocníkem pro každého, kdo se chce zbavit stereotypních povinností spojených s úklidem domácnosti,“ říká Denisa Čarná, produktový manažer pro malé domácí spotřebiče ve společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

Vysoký sací výkon

Jednou z největších výhod, které Samsung spotřebitelům prostřednictvím vysavače Powerbot VR9000 nabízí, je vynikající sací výkon, který je při vysávání stěžejním kritériem.

Vyznačuje se třemi klíčovými funkcemi:

  1. Inteligentní technologie Digital Inverter vytváří sací výkon, který je až 60krát vyšší než
    u běžných robotických vysavačů. Na technologii Digital Inverter poskytuje společnost Samsung záruku 10 let.
  2. Větší bubnový kartáč má mnohem širší záběr. Powerbot VR9000 nepoužívá boční kartáče, takže je málo pravděpodobné, že by se do něj zamotaly kabely nebo vlákna koberce.
  3. Díky revoluční technologii CycloneForce si Powerbot VR9000 udrží vysoký sací výkon po dlouhou dobu. Vytváří silnou odstředivou sílu vířící prachové částice ve vnitřní komoře, čímž dochází k oddělení nečistot a prachu ze vzduchu, které se následně usazují ve vnější komoře nádoby na prach. Filtr ve vysavači Powerbot VR9000 tedy zůstává delší dobu čistý a brání ucpání vysavače.

Nebojte se, že se úklid někde zadrhne

Spotřebitelé se nemusejí obávat, že by Samsung Powerbot VR9000 našli zastavený s vybitou baterií někde mezi nábytkem, a domácnost by tak zůstala neuklizená. Tento robotický vysavač je vybaven vysoce výkonným senzorem FullView, který přístroji umožňuje lépe rozpoznat prostředí, ve kterém se pohybuje. Soustava senzorů pomáhá v širokém úhlu okolo vysavače rozpoznat i velmi úzké a malé překážky, a minimalizuje tak „slepá místa“. Vysavač se tedy může bezpečně pohybovat po celé místnosti a inteligentně se vyhýbá všem předmětům a objíždí místa, kde by mohl uvíznout.

Pohyb navíc usnadňují kolečka Easy Pass umístěná na bocích přístroje. Větší kolečka s průměrem až 105 mm a schopnost nadzvednout se až o 15 mm umožňují vysavači snadno překonat překážky, jako jsou kabely nebo prahy dveří.

Vysává, kam ukážete

Zcela unikátní funkce vysavače Powerbot VR9000 má název Point Cleaning. Dálkové ovládání s laserovým ukazovátkem umožňuje ukázat na určité místo, které je třeba vyčistit. Vysavač přejede na označené místo a čistí jej tak dlouho, dokud jej ovládání navádí. Díky této funkci už není nutné přístroj přenášet za chodu tam, kde je potřeba vysát.

Navrženo pro lepší domov

Důmyslnému a módnímu vzhledu vysavače Powerbot VR9000 dominují elegantní křivky a atraktivní povrch. Inovativní design je současně zárukou vynikajících čisticích schopností. Vysavač již není v klasickém kulatém tvaru, ale v přední části disponuje kartáčem ve tvaru T, využívaným u klasických podlahových vysavačů, takže je schopen pečlivě uklidit celou místnost včetně koutů. Průhledná nádoba CycloneForce ukazuje, kolik prachu vysavač nashromáždil, a lze ji snadno od zbytku přístroje oddělit
a vysypat do odpadkového koše.

V nabídce je barevná varianta Airborne Copper s top výbavou, která kombinuje jiskřivou měděnou s elegantní černou
a bílou.

Samsung Powerbot VR9000 se na českém trhu začne prodávat 15. prosince za doporučenou maloobchodní cenu 26 990 včetně DPH (model VR20H9050UW). Z počátku bude k zakoupení výhradně u prodejce Alza.cz.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd., je světová jednička v oblasti technologií, které otevírají nové možnosti lidem na celém světě. Díky neustálým inovacím a objevům transformujeme svět televize, chytrých telefonů, notebooků, tiskáren, fotoaparátů, domácích spotřebičů, zdravotnického zařízení, polovodičů a LED řešení. Zaměstnáváme 286 000 lidí v 80 zemích světa s ročním obratem 216,7 mld. USD. Chcete-li se dozvědět více, navštivte www.samsung.com.