Kaspersky Lab je podle Gartnera počtvrté za sebou mezi lídry

Společnost Kaspersky Lab získala od agentury Gartner pozici „Leader“* v nejnovějším hodnocení podnikových řešení „Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms“. Mezi lídry se Kaspersky Lab umístila již čtvrtý rok za sebou, a to jak v sekci „ucelenosti vize“, tak i v kategorii „schopnosti realizace“. (TZ)

Průzkum Magic Quadrant rozděluje prodejce do čtyř kategorií – „Leaders“ (lídři), „Challengers“ (vyzyvatelé), „Visionaries“ (vizionáři) a „Niche Players“ (úzce vymezení hráči). Společnost Kaspersky Lab svou pozici v kvadrantu neustále zvyšuje a v sekci „ucelenosti vize“ se dostala na druhé nejvyšší místo.

„Jsme hrdí, že jsme se umístili v kategorii lídrů hodnocení Gartner Magic Quadrant čtvrtý rok po sobě. Věříme, že se tak stalo díky neustávající snaze zvyšovat naši odbornost a poskytovat nejenom antivirové nástroje, ale i bezpečnostní řešení pro virtuální a mobilní pracovní prostředí,“ řekl Nikita Švecov, CTO Kaspersky Lab.

 

Zprávu Gartneru „Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms“ naleznete zde.

*Gartner, Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms, Peter Firstbrook, John Girard, Neil MacDonald, 22. prosince 2014.

O společnosti Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je největším soukromě vlastněným poskytovatelem koncových bezpečnostních řešení na světě. Společnost se řadí mezi čtyři největší prodejce bezpečnostních řešení pro koncové uživatele.* Již více než 17 let patří Kaspersky Lab mezi přední inovátory v oblasti informačních technologií a poskytuje efektivní digitální bezpečnostní řešení velkým podnikům, malým a středním firmám i domácím uživatelům. Aktuálně společnost registrovaná ve Velké Británii působí v bezmála 200 zemích a oblastech a poskytuje ochranu více než 400 milionům uživatelů. Více informací o společnosti Kaspersky Lab najdete na www.kaspersky.cz.

Metodologie Gartner Magic Quadrant

„Gartner Magic Quadrant“ je každoroční výzkumný projekt založený na komplexní analýze platforem ochrany koncových zařízení 18 poskytovatelů IT bezpečnostních řešení. Firmy jej mohou využít jako měřítko v hodnocení a porovnání společností v sektoru IT bezpečnosti. Může hrát důležitou roli v rozhodování o zakoupení těchto řešení u společností v celosvětovém měřítku.

Gartner žádného prodejce, produkt nebo službu v publikacích o svých průzkumech nevyzdvihuje, ani nedoporučuje technologickým uživatelům výběr pouze těch prodejců, kteří získali nejvyšší ohodnocení či další známky. Publikace o průzkumu partneru obsahují názory výzkumné organizace Gartner a neměly by být považovány za prohlášení či fakta. Gartner odmítá jakékoliv záruky, vyjádřené nebo naznačené, s ohledem na tento průzkum, včetně jakýchkoliv záruk o prodejnosti či vhodnosti pro daný účel.

* Společnost zařadil na čtvrté místo žebříček „IDC Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2013“. Žebříček vyšel ve zprávě „IDC Worldwide Endpoint Security 2014-2018 Forecast and 2013 Vendor Shares (IDC #250210, August 2014)“ a řadil poskytovatele software podle zisku z prodeje koncových bezpečnostních řešení v roce 2013.