Copy General podpořil děti z dětských domovů již dvěma miliony korun

Přesně tak vysoké částky totiž v únoru dosáhl obnos, který od společnosti dostala nezisková organizace Chance 4 Children  za léta vzájemné spolupráce. Pomyslný šek na dva miliony korun předal neziskovce v mírném předstihu ředitel společnosti Copy General, Roman Petr v elegantním prostředí Paláce Žofín při příležitosti Rakouského plesu. (TZ)

Jak je celá podpora dětí z dětských domovů postavena? Copy General organizaci posílá za každou vytištěnou stránku v jejích copy centrech jeden haléř za každý černobílý a 10 haléřů z každého barevného výtisku. Každý měsíc tak Chance 4 Children od společnosti dostane vybranou částku, ze které platí lektory, které učí děti z dětských domovů určitým praktickým i užitečným volnočasovým dovednostem. Mezi oblíbené dovednosti patří například pekařství, cukrářství, kadeřnictví nebo třeba i hra na kytaru. Smyslem iniciativy je, aby i děti z dětských domovů měly šanci poznat, že je fajn něco umět a že pak můžou něco opravdového dokázat a splnit si své sny.

Copy General pomáhá nadaci plnit její cíle dlouhodobě, účast společnosti přežila ekonomickou krizi i nejrůznější transformační období. U příležitosti dosažení prvního milníku (jednoho milionu korun) vnikla na náklady Copy General také unikátní publikace, která veřejnosti představila ideu i dosavadní úspěch projektu coby odrazového můstku dětí z dětských domovů k plnohodnotnému životu.

Cílem Chance 4 Children je hladká integrace dětí do společnosti bez cejchu druhořadých občanů, staví na propracovaných implementačních programech, které nabízejí pomocnou ruku společensky hendikepovaným dětem, zlepšují jejich životní podmínky a poskytují jim doplňující vzdělávací a odborné příležitosti a sloužící jako odrazový můstek k úspěšnému dospělému životu.