GTS a Software602 pomohly společnosti Tesco přejít na elektronickou správu smluv

PRAHA (23. února 2015) – Centrální řešení pro elektronické schvalování a archivaci smluv ve společnosti Tesco Stores v České republice vybudovaly firmy Software602 a GTS. Jednomu z největších maloobchodních řetězců to přineslo úsporu práce a centrální přehled o přípravě všech smluv. Společnost Software602 nasadila svůj produkt Elektronický archiv a poskytla související služby, GTS řešení provozuje ze svého datového centra. (TZ)

Přechod na elektronickou správu smluv znamená výrazné zefektivnění celého systému. „Elektronické řešení pro správu kontraktů je intuitivní a pokrývá všechny oblasti, které potřebujeme.  Pro naše zákazníky se neustále snažíme přinášet nová, moderní a inovativní řešení.  Stejným způsobem se snažíme zefektivnit i vnitřní procesy naší společnosti a usnadnit administrativu i pro naše dodavatele. Velmi proto vítáme centrální řešení pro elektronické schvalování a archivaci smluv,“ říká Jiří Mareček, manažer firemních vztahů společnosti Tesco.

Po nasazení řešení jsou smlouvy vytvářeny pomocí elektronických šablon, jsou prováděny automatické kontroly a rovněž schvalování probíhá elektronicky. Systém řídí schvalovací oběh, hlídá termíny, řeší zastupování a většina rutinní práce je automatizována. Papírové verze jsou vytvářeny pouze pro úkon podpisu schválené smlouvy. Hotové smlouvy jsou archivovány papírově a zároveň v elektronické podobě opatřené popisnými daty pro snadné dohledávání. Rovněž vytváření faktur je automatizováno.

Společnost Software602 byla odpovědná za celkovou realizaci projektu od analýzy potřeb zákazníka přes návrh řešení, jeho nasazení, integrace se stávajícími informačními systémy a školení uživatelů. Tyto činnosti realizovala jako subdodavatel společnosti GTS, která řešení provozuje s využitím služby GTS Virtual Hosting Environment.

Obchodní ředitel pro komerci ve společnosti Software602 Antonín Drahovzal řekl: „Jestli je o někom možné říct, že dokáže efektivně nakupovat, tak to jsou právě společnosti jako Tesco. To, že si vybrali právě řešení Software602, je tak nejlepším dokladem o tom, že nabízíme lepší poměr cena/výkon než kdokoliv jiný. Byl to zajímavý projekt pro velmi vyspělého zákazníka, vysoce profesionální výkon podali i kolegové z GTS, jimž bych při této příležitosti rád poděkoval

„Myslím, že projekt pro Tesco potvrdil úroveň našich služeb, spolehlivost naší infrastruktury i to, že dokážeme najít správné partnery, díky kterým hodnota pro zákazníka řádově roste. Partnery jako Software602. Věřím, že řešení, které společně provozujeme, bude ku prospěchu firmě Tesco, jejím dodavatelům i zákazníkům,“ uvedl Václav Molík, ředitel úseku presales ve společnosti GTS Czech.

PRO EDITORY:

Společnost GTS Czech je celonárodní telekomunikační operátor a poskytovatel  managed služeb, který zajišťuje v garantované kvalitě komplexní portfolio hlasových, datových, hostingových a internetových a   ICT služeb. Společnost, která dnes dosahuje obratu asi 450 milionů korun, vznikla v roce 2005 jako GTS Novera spojením dvou vedoucích alternativních telekomunikačních operátorů GTS CZECH a   Aliatel. V   roce 2006 pak úspěšně dokončila akvizici dalších telekomunikačních operátorů působících na českém trhu – společností Contactel, Telenor Networks a   Nextra. V   říjnu 2010 pak změnila jméno na GTS Czech. Je součástí  skupiny Deutsche Telekom AG.

Software602 je český dodavatel programového vybavení s více než 20letou historií. Z dodavatele aplikací pro osobní počítače jsme vyrostli ve firmu schopnou realizovat i velké integrační projekty.

Našimi zákazníky jsou větší a střední organizace ve všech sektorech trhu. Naším posláním je poskytovat zákazníkům moderní řešení založená na formulářových aplikacích s podporou všech operačních systémů včetně mobilních platforem a s návazností na stávající informační systémy. Podporujeme celé procesy a celý životní cyklus práce s dokumentem od po zajištění dlouhodobé archivace.

Firma je certifikována podle řady mezinárodních norem, včetně řízení kvality ISO 9001/10006/20000 a řízení bezpečnosti informací ISO 27001, klíčoví pracovníci mají certifikace ITIL a PRINCE2. Software602 zaměstnává více než 100 lidí, roční obrat činí asi 200 milionů korun.

Společnost Tesco Stores ČR, a. s. vstoupila na český trh v roce 1996. V současné době provozuje v tuzemsku více než dvě stovky obchodů, 18 čerpacích stanic a 7 obchodních center a patří k největším soukromým zaměstnavatelům. V Česku provozuje Tesco také franšízingovou síť Žabka, která čítá více než stovku obchodů. Jako první na českém trhu začalo Tesco v roce 2012 provozovat internetový obchod s potravinami Potraviny on-line. V současné době je tento obchod schopen obsloužit téměř 4 miliony obyvatel v sedmi krajích. V posledních dvou letech prostřednictvím Nadačního fondu Tesco společnost věnovala více než 10 milionů korun na charitativní účely.