Český Fotorobot zaznamenal celosvětový úspěch, největší zájem je v USA, Austrálii a Evropě

Český Photorobot se zařadil mezi projekty, které dokazují schopnosti českých konstruktérů, vývojářů i umělců, oceňované na mnoha kontinentech. O robotické sestavy pro automatizované fotografování je velký zájem v USA, Německu, Velké Británii, Francii a Nizozemní, ale také v Austrálii, Jihoafrické republice a nově i Číně. (TZ)

Projekt Photorobot patří ryze české společnosti improtech, která ponechává vývoj i výrobu výhradně v České republice. Automatizovaná technika pro fotostudia řízená počítačem se uplatní zejména při produktové fotografii. Kromě malých předmětů je možné pomocí velké otočné plošiny a robotických ramen fotografovat automatizovaně například i automobily a motocykly. Využití individualizovaných sestav je však značně univerzální. Nejčastější uplatnění nachází Photorobot při vytváření 360° interaktivních fotografií pro e-shopy a webové katalogy.

„Více než polovina naší produkce směřuje do USA, aktuálně však jednáme i se zákazníky například v Číně. Díky zpětné vazbě ze zahraničí jsme si ověřili, že jsme i na celosvětovém trhu unikátní a těžko hledáme konkurenci,“ uvedla Hana Mráčková, marketingová manažerka projektu Photorobot.

Pro vybavení automatizovaného fotostudia nabízí Photorobot mnoho prvků, které je možné dle potřeby kombinovat. Patří sem zejména fotografické stoly, otočné plošiny, robotická ramena a v neposlední řadě software, pomocí něhož je celý systém ovládán. Úspěch zajišťuje i několik pokročilých technologií, jako například laserem zaměřovaný střed fotografovaného objektu.

„Celý systém je navržen jako modulární řešení, které je možné sestavit na míru pro konkrétní studio a účel.  Photorobot proto není jediné zařízení, ale individuálně zvolená sestava prvků. Zajímavé je například rameno MULTICAM, které umožňuje používat současně až čtyři fotoaparáty,“ doplňuje Jan Vojtek, hlavní fotograf projektu Photorobot.

Video prezentující Photorobot můžete shlédnout ZDE.

O společnosti improtech a projektu PhotoRobot

Společnost improtech s.r.o., která stojí za projektem PhotoRobot se zaměřuje především na automatizaci a robotizaci v oblasti pořizování obrazových dat, zejména pak fotografie. V rámci projektu nabízí ucelené řešení pro produktovou fotografii a krátké animace. Hlavním cílem společnosti je poskytnout svým zákazníkům nástroj pro perfektní produktovou fotografii v inovované podobě.