Společnost InterSystems úspěšně dokončila testování produktu, který v elektronickém zdravotnictví zajistí interoperabilitu při výměně zdravotnických informací

PRAHA, Česká republika, 25. února 2015 – Společnost InterSystems, světový lídr v softwaru pro propojené zdravotnictví, oznámila, že platforma pro zdravotnickou informatiku InterSystems HealthShare® úspěšně prošla testem eHealth Exchange Product Testing Program. HealthShare jako produkt, který získal certifikaci pro výměnu zdravotnických informací v elektronickém zdravotnictví, podporuje všechny běžné standardy a specifikace, jež zajišťují bezpečné, důvěryhodné a interoperabilní propojení všech organizací účastnících se výměny elektronických zdravotnických informací. HealthShare zabezpečuje standardizovaný tok informací a pomáhá tak zlepšit péči o miliony pacientů. (TZ)

Healtheway, nezisková společnost s účastí veřejného a soukromého sektoru, podporuje provoz eHealth Exchange (dříve Nationwide Health Information Network Exchange). Zakládajícími členy společnosti Healtheway jsou vlivní zástupci organizací napříč celým sektorem zdravotnictví, včetně řady zákazníků InterSystems, jako je např. americké ministerstvo pro záležitosti veteránů (Department of Veterans Affairs), ministerstvo obrany U.S.A. (Department of Defense), Kaiser Permanente, New York eHealth Collaborative (NYeC), Epic a řada dalších.

eHealth Exchange je tvořena skupinou vládních úřadů a dalších organizací, které spojily své síly a pomocí interoperabilního systému pro výměnu zdravotnických informací (health information exchange, HIE) se snaží zkvalitnit péči o pacienty, zefektivnit vyřizování žádostí o dávky pro zdravotně postižené a zlepšit vytváření a tok zpráv týkajících se zdravotního stavu obyvatel (public health reporting). eHealth Exchange zjednodušuje sdílení informací mezi veřejnými a soukromými zdravotnickými organizacemi a efektivně a úsporně rozšiřuje propojitelnost díky implementaci standardní sady požadavků a použití standardní sady sdílených služeb

Platforma InterSystems HealthShare je jedním z prvních produktů, který úspěšně prošel celou řadou přísných testů, vyhověl požadavkům a získal certifikaci eHealth Validated product. Tento testovací program má pomoci zdravotnickým organizacím zredukovat nezbytné testy interoperability a tím i jejich časovou a finanční náročnost.

„S certifikací eHealth Exchange Validation přinášíme klientům využívajícím HealthShare cennou záruku, že i nadále zůstanou členy rozrůstající se komunity eHealth Exchange a budou moci využívat všech výhod interoperability, a to s minimálním či nulovým úsilím z jejich strany. Naši zákazníci ušetří čas i peníze při testování a mohou se dále soustředit na poskytování skutečných hodnot svým základním organizacím,“ uvedl Joe DeSantis, viceprezident pro platformu HealthShare v InterSystems.

 

eHealth Exchange vznikla v roce 2007 jako program úřadu ONC (národní koordinátor pro zdravotnické informační technologie v U.S.A.) na vytvoření celonárodní zdravotnické informační sítě. Od svého založení tato skupina veřejných a soukromých organizací, která se rychle rozrůstala, běžně sdílela informace. eHealth Exchange nyní funguje jako stabilní a perspektivní veřejně-soukromé sdružení.

Očekává se, že díky automatizovanému testovacímu procesu počet účastníků eHealth Exchange dále poroste. V současnosti je členem eHealth Exchange 81 zdravotnických organizací a 100 organizací prochází procesem přistoupení. Tyto účastníky představuje více než 1000 nemocnic, 6000 skupinových praxí a 60 milionů pacientů.

O platformě HealthShare

InterSystems HealthShare® je strategická platforma pro zdravotnickou informatiku. Umožňuje organizacím zaznamenávat a sdílet všechna data o pacientech a poskytuje aktivní analýzu v reálném čase, na základě níž je možné činit odpovědné kroky v nemocniční síti, na místní, regionální či celostátní úrovni. HealthShare zjednodušuje strategickou interoperabilitu, koordinaci péče, správu veřejného zdraví a zapojení subjektů na místní úrovni.

O organizaci Healtheway

Healtheway je nezisková organizace založená s cílem podporovat bezpečnou a interoperabilní výměnu zdravotnických informací (health information exchange, HIE) na celonárodní úrovni. Healtheway v současnosti podporuje dvě iniciativy: eHealth Exchange, rychle se rozrůstající komunitu partnerů, kteří sdílejí informace na základě společného systému ověřování a jednotného souboru pravidel; a Carequality, oborová aktivita, která usiluje o sladění stávajících programů na výměnu elektronických zdravotnických informací po stránce technických specifikací a s ohledem na ověřené postupy (podobně jako když se v bankovnictví vytvářela celonárodní síť bankomatů). Healtheway směřuje k mezioborové spolupráci a vývoji implementačních strategií, které umožní bezpečnou a interoperabilní výměnu zdravotnických informací na celonárodní úrovni. Více informací o Healtheway, eHealth Exchange a Carequality získáte na www.healthewayinc.org.

O společnosti InterSystems

Společnost InterSystems vyvíjí pokročilé softwarové technologie umožňující vytvářet průlomová řešení. Tradičně poskytuje špičkové produkty a soustřeďuje se na úspěch svých klientů. Platformy InterSystems pro správu dat, strategickou interoperabilitu a analytiku jsou používány ve zdravotnictví, finančnictví, státní správě a v řadě dalších odvětví. Ve vybraných zemích InterSystems nabízí též unifikované aplikace pro zdravotnictví, které fungují na klíčových technologiích této firmy a které přispívají k realizaci propojeného zdravotnictví. Společnost InterSystems je soukromá společnost založená v roce 1978. Sídlí v Cambridge v americkém státě Massachusetts a má pobočky po celém světě. Její produkty denně používají miliony lidí ve více než 100 zemích. Více informací najdete na InterSystems.com.