Společnost Pivotal představuje první open source sadu produktů big data podnikové třídy

PRAHA, 26. února 2015: Společnost Pivotal dnes oznámila vydání sady Pivotal Big Data Suite, jež pomůže zákazníkům vytěžit hodnotu dat rychleji. Jako první v oboru nabídne společnost Pivotal základní součásti sady Pivotal Big Data Suite v podobě otevřeného kódu. (TZ)

Základní součásti sady – včetně špičkové databáze pro datové sklady Pivotal Greenplum Database s architekturou MPP, světově nejpokročilejšího podnikového systému SQL Pivotal HAWQ běžícího na analytickém enginu Hadoop a přední prémiové databáze in-memory typu NoSQL s názvem Pivotal GemFire – budou vůbec poprvé založeny na open source jádru. Vznikne tak otevřené, plně funkční jádro, které zajistí odolnost nepostradatelných aplikací, pokročilou podporu klientů, optimalizaci výkonu pro náročné podnikové úlohy a pokročilé provozní nástroje.

Na otevřené cloudové platformě

Zájem zákazníků se posouvá od ukládání dat k využití jejich potenciálu, což vyžaduje výrazně flexibilnější způsoby práce s daty. Sada Pivotal Big Data Suite zákazníkům přináší agilní datové řešení postavené na open source softwaru, které lze flexibilně nasadit s využitím cloudových technologií.

Poskytuje podporu běžného spotřebního hardwaru, služeb na bázi zařízení, virtualizovaných instancí a nově také veřejných, privátních i hybridních cloudů. Přibude také nástroj Pivotal Cloud Foundry Operations Manager, který zajišťuje funkce sady Pivotal Big Data Suite jako služby doplňující aplikace Pivotal Cloud Foundry.

Možnost volby a flexibilita v rámci jediného předplatného

Podniky získávají přístup k flexibilnímu nasazení úložišť Data Lake, výkonné nástroje pro pokročilé analýzy a odbornou práci s daty a k tomu portfolio stavebních kamenů k podpoře vlastních škálovatelných aplikací orientovaných na data v prostředích hybridního cloudu.

Sada Pivotal Big Data Suite bude zahrnovat nové aplikační služby

Sada Pivotal Big Data Suite bude zahrnovat několik nových aplikačních služeb:

  • (Novinka) Pivotal Big Data Suite on Pivotal Cloud Foundry – Těží z pokročilých datových služeb s využitím aplikací běžících na přední otevřené cloudové platformě poskytované jako služba.
  • (Novinka) Spring XD – Nejškálovatelnější open source distribuovaný rámec pro přijímání dat, dávkové zpracování a správu analytických kanálů.
  • (Novinka) Redis – Špičkový škálovatelný open source server pro ukládání dat typu klíč
  • (Novinka) RabbitMQ – Přední škálovatelné a spolehlivé open source řešení fronty zpráv pro aplikace.

O společnosti Pivotal

Pivotal je důvěryhodný partner pro inovace v IT, který podporuje podniky v poskytování moderního softwarového prostředí zákazníkům i pracovníkům. Kombinace špičkových agilních vývojářských služeb, otevřené cloudové platformy a otevřené sady řešení big data pomáhá zkrátit inovační cykly u zákazníků ze všech oborů. Další informace najdete na webu www.pivotal.io.

O společnosti EMC

Společnost EMC Corporation je globálním lídrem, který umožňuje firmám a poskytovatelům služeb transformovat jejich každodenní fungování a poskytovat IT jako službu. Základem této transformace je cloud computing. Prostřednictvím inovativních produktů a služeb společnost EMC urychluje přechod ke cloud computingu, a napomáhá tak IT oddělením ukládat, spravovat, chránit a analyzovat jejich nejcennější aktiva – informace – dynamičtějším, důvěryhodnějším a nákladově efektivnějším způsobem.

Společnost EMC Czech Republic je tuzemskou pobočkou americké společnosti EMC Corporation, vedoucí světové firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací. V České republice je EMC zastoupena od roku 1999 a mezi její klienty patří mimo jiné přední české telekomunikační společnosti a finanční instituce. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na adrese www.emc.com.