Nová vlajková loď herních monitorů BenQ s FreeSync

Praha 2. 3. 2015 – Společnost BenQ, mezinárodně uznávaný dodavatel inovací a průkopník v oblasti profesionálních herních monitorů, uvádí na trh 27“ herní model BenQ XL2730Z. Nová vlajková loď nabízí QHD rozlišení 2560 x 1440 pixelů a velké množství herních funkcí a technologií, včetně zobrazovací frekvence 144 Hz a podpory FreeSync. (TZ)

„Jsme pyšní, že můžeme široké hráčské komunitě na celém světě představit naši novou vlajkovou loď, klenot mezi profesionálními herními monitory, BenQ XL2730Z,“ říká Peter Huang, General Manager technologického produktového centra BenQ, a dodává: „BenQ XL2730Z je vybaven nejnovějšími vlastnostmi zahrnujícími QHD rozlišení, vysokou obnovovací frekvenci 144 Hz, rychlou odezvu 1 ms a technologii VESA DisplayPort Adaptive-Sync.“

Plynulý a ničím nerušený velký obraz

27palcová obrazovka monitoru BenQ XL2730Z v kombinaci s QHD rozlišením 2560 x 1440 pixelů přináší oproti klasickým Full HD monitorům jemnější detaily, ostřejší obraz a o 77 % více zobrazené plochy. Monitor disponuje rychlou odezvou 1 ms GTG, vysokou obnovovací frekvencí 144 Hz a technologií Motion Blur Reduction pro plynulý obraz bez rozmazání. O minimalizaci prodlev se stará integrovaná VESA Standard Adaptive-Sync technologie podporující všechny AMD Radeon grafické karty kompatibilní s Freesync.

Vysoký hráčský komfort s pokročilými herními funkcemi

Monitor poskytuje široké možnosti nastavení obrazu snadno dostupné přes On Screen Display (OSD) či pomocí externího ovladače S-Switch. Prostřednictvím Display Mode a Smart Scaling lze zvolit mezi dalšími osmi přednastavenými a odladěnými velikostmi obrazu od 17 do 27 palců (17”, 19”, 19”W, 21.5”, 22”W, 23”W, 23.6”W a 24”).

Uživatelé si mohou pomocí funkce Game Mode Loader stáhnout do svého monitoru nastavení profesionálních hráčů či využít Auto Game Mode, který sám rozpozná žánr hry a přepne displej do příslušného režimu, případně doporučí nejvhodnější herní nastavení ke stažení.

Vstříc specifickým požadavkům hráčů a různých typů her vychází také přednastavených 20 úrovní sytosti barev a vylepšený Auto Black eQualizer, jenž dokáže na základě typu hry zvolit úroveň podsvícení tak, aby optimalizoval viditelnost v tmavých místech a zároveň nepřesvítil místa světlá.

Pro zálohování individuálních nastavení a jejich snadný transport kamkoliv je k dispozici Game Mode To Go, využívající lokální USB disk, či vzdálené cloudové úložiště.

Propracovaný design a ochrana zraku

Monitor BenQ XL2730Z je vyhotoven v černo-červených barvách s pevným hliníkovým stojanem. Jeho design byl oceněn prestižním Reddot Award 2014. Umožňuje výškové nastavení, náklon i otočení obrazovky. Součástí jsou i praktické doplňky jako madlo k přenášení, otvor pro organizaci kabelů a zatahovací háček na boku pro bezpečné uložení sluchátek.

Stejně jako ostatní monitory této značky, je i tento model vybaven nejnovějšími technologiemi Eye-care pro ochranu očí. Patří sem zejména Flicker-free, eliminující blikání na pozadí monitoru ve všech úrovních jasu, a Low Blue Light, redukující škodlivé modré světelné spektrum.

BenQ XL2730Z, vlajková loď herních monitorů, je k dispozici na trhu za doporučenou koncovou cenu 17 990 Kč s DPH v České republice a 659 euro s DPH na Slovensku.

Pro více informací prosím navštivte www.gaming.benq.com