Samsung GALAXY S6 a GALAXY S6 edge definují nový standard v oblasti mobilních zařízení

Průkopnické technologie, jako jsou bezdrátové nabíjení, 16Mpix zadní fotoaparát, výkonný procesor, zabezpečená mobilní platba a propracovaný design z kovu a skla činí ze Samsung GALAXY S6 a GALAXY S6 edge aktuálně nejvyspělejšími smartphony na trhu. (TZ)

Samsung GALAXY S6 edge

Barcelona 1. března 2015 – Samsung Electronics Co., Ltd. dnes představil smartphony GALAXY S6 a GALAXY S6 edge, které zcela mění pojetí mobilních zařízení. Propojují ty nejlepší materiály s nejvyspělejšími technologiemi společnosti Samsung, a nastavují tak nové standardy v oblasti designu a výkonu tak, aby spotřebitelům nabídly bezkonkurenční mobilní zážitek.

„Prostřednictvím novinek GALAXY S6 a GALAXY S6 edge Samsung představuje nejnovější trend v oblasti mobility společně s novým standardem, který bude pohánět globální mobilní trh. Tím, že nasloucháme našim zákazníkům, jsme neustále schopni přinášet nové technologie a nápady. Díky přepracovanému designu, rozsáhlé partnerské síti a novým službám nabídnou Samsung GALAXY S6 a GALAXY S6 edge uživatelům jedinečnou zkušenost,“ řekl JK Shin, výkonný ředitel a vedoucí divize IT & Mobile Communications ve společnosti Samsung Electronics.

Když se krása snoubí s účelností

Smartphony Samsung GALAXY S6 a S6 edge, které jsou vyrobeny z kovu a skla, propojují vytříbený design s výkonnými funkcemi. GALAXY S6 edge se zároveň vyznačuje charakteristickým zaoblením a podmanivým zobrazením obsahu díky celosvětově prvnímu displeji zakřivenému po obou stranách. Skleněné tělo obou nových smartphonů, které je vyrobené z nejtvrdšího dostupného skla Corning® Gorilla Glass® 4, bude dostupné v řadě barev s odstíny drahokamů. Barevná provedení jako bílá perla, černý safír, zlatá platina, modrý topaz a zelený smaragd zajistí jedinečný vzhled při odrazu přirozeného světla.

Tento nadčasový design, který odlišuje GALAXY S6 a S6 edge od ostatních smartphonů, si vyžádal první technologii zpracování skla svého druhu a bezkonkurenční kontrolu kvality. Prémiovost obou zařízení podtrhuje také nové odlehčené rozhraní, které výrazně zvyšuje jejich použitelnost a funkčnost. Rafinované a plně optimalizované uživatelské rozhraní zjednodušuje aplikace a nabízí funkce a nastavení více intuitivním způsobem.

Živé snímky s rychlým a ostrým fotoaparátem

Smartphony Samsung GALAXY S6 a GALAXY S6 edge jsou vybaveny špičkovým předním a zadním fotoaparátem. Optika se světelností F1.9 a snímače s vysokým rozlišením 5 Mpix v případě předního a 16 Mpix u zadního fotoaparátu poskytují nejvyšší kvalitu obrazu, a to i ve tmě. Kromě toho funkce Auto Real-time High Dynamic Range (HDR), Smart Optical Image Stabilization (OIS) a IR Detect White Balance zajišťují vylepšenou citlivost na světlo a ostrost výsledného snímku. Nová funkce Quick Launch navíc umožňuje rychlý přímý přístup k fotoaparátu z libovolné obrazovky za 0,7 sekund* pouhým dvojitým stisknutím tlačítka Home. Tyto pokročilé funkce fotoaparátu dávají uživatelům možnost zachytit nejcennější osobní momenty v jedinečné kvalitě.

Rychlé nabíjení bez kabelu

Prostřednictvím plně integrované certifikované technologie bezdrátového nabíjení WPC a PMA stanovují smartphony Samsung GALAXY S6 a S6 edge nový standard pro univerzální bezdrátové nabíjení. Zařízení spolupracují s jakoukoliv bezdrátovou podložkou na trhu, která podporuje normy WPC a PMA. Současně vynikají superrychlým nabíjením přes kabel (1,5krát rychlejší než GALAXY S5), kdy poskytnou přibližně 4 hodiny provozu po pouhých 10 minutách nabíjení*.

Prvotřídní klíčové technologie

Ve smartphonech tenkých 6,8 mm (GALAXY S6), resp. 7,0 mm (S6 edge), a lehkých 138 g, resp. 132 g, jsou využity nejpokročilejší technologie společnosti Samsung, které jsou aktuálně k dispozici. První 64bitový procesor na světě vyrobený 14nm technologií, nový paměťový systém LPDDR4 a UFS 2.0 flash paměť poskytují vyšší výkon a rychlost paměti současně s nižší spotřebou energie. Celosvětově první kodek na bázi hardwaru 1440P/VP9 umožňuje vychutnat si streamované video ve vysokém rozlišení, a přitom spotřebovávat méně energie.

Smartphony Samsung GALAXY S6 a GALAXY S6 edge jsou dále vybaveny 5,1palcovým Quad HD Super AMOLED displejem, který uživatelům poskytuje nejvyšší hustotu pixelů (577 ppi). Zvýšená viditelnost ve venkovním prostředí s jasnějším displejem (600 cd/mm) zprostředkovává spotřebitelům zážitky bez kompromisů.

Snadné a chráněné mobilní platby

Nová služba pro mobilní platby Samsung Pay, která bude dostupná na více místech než jakákoliv jiná konkurenční nabídka v jediné aplikaci, bude spuštěna v zařízeních GALAXY S6 a GALAXY S6 edge ve Spojených státech v druhé polovině letošního roku. Ochranu citlivých dat zajistí Samsung KNOX, skenování otisků prstů a pokročilé tokenizace. Samsung Pay pracuje jak s technologií Near Field Communication (NFC), tak Magnetic Secure Transmission (MST), aby byl kompatibilní s různými zařízeními, obchodníky a vydavateli karet.

Zvýšená bezpečnost

Smartphony Samsung GALAXY S6 a GALAXY S6 edge jsou postaveny na inovované end-to-end zabezpečovací mobilní platformě Samsung KNOX. Nabízí tak funkce na ochranu dat před potenciálními škodlivými útoky v reálném čase. Obě novinky jsou také připraveny k okamžité implementaci v podnicích díky vedoucí správě mobilních zařízení na trhu a vylepšením KNOX, která ji zjednodušují a zkvalitňují. Kromě toho funkce Find My Mobile zabezpečuje ztracené zařízení a chrání osobní údaje prostřednictvím řady služeb včetně zcela nového dálkově ovládaného „reaktivačního zámku“. Díky vylepšenému dotykovému skeneru otisků prstů také poskytují rychlé ověření a uložení šifrovaných dat v zabezpečeném úložišti zařízení.

Smartphony Samsung GALAXY S6 a GALAXY S6 edge se začnou ve vybraných 20 zemích prodávat od 10. dubna 2015, ve verzích dle interní paměti 32/64/128 GB, další země budou následovat. Spotřebitelé budou mít na výběr z barevných provedení: bílá perla, černý safír, zlatá platina, modrý topaz (pouze GALAXY S6) a zelený smaragd (pouze GALAXY S6 edge).

Veškeré podrobnosti a fotografie produktů jsou k dispozici na www.samsungmobilepress.com.

* Průměrná rychlost na základě interního testování provedeného společností Samsung. Výsledky se mohou lišit dle zařízení nebo situace.

Technické specifikace zařízení Samsung GALAXY S6 a GALAXY S6 edge

GALAXY S6 GALAXY S6 edge
Síť LTE kat. 6 (300 / 50 Mbps)
Displej 5,1’’ Quad HD (2560×1440) 577 ppi, Super AMOLED 5.1’’ Quad HD (2560×1440) 577 ppi, Super AMOLED, dvojí zakřivení
AP Quad 2,1 GHz + Quad 1,5 GHz, osmijádrový aplikační procesor (64bit, 14nm)
Operační systém Android 5.0 (Lollipop)
Fotoaparát 16 Mpix OIS (zadní), 5 Mpix (přední)
Video MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM,  VP9
Audio Kodek: MP3, AMR-NB, AMR-WB, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, Vorbis, FLAC, OPUS
Formát: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA
Funkce fotoaparátu Quick Launch, Tracking AF, Auto Real-time HDR (Přední & zadní),  F1.9, Low Light Video (Přední & zadní), High Clear Zoom, IR Detect White Balance, Virtual Shot, Slow Motion, Fast Motion, Pro Mode, Selective Focus
Funkce Režim maximální úspory energie
Download Booster
S Health 4.0
Samsung Pay
Smart Manager
Aplikace společnosti Microsoft (OneDrive 115 GB na 2 roky, OneNote)
Sound Alive+
Themes
Quick Connect
Soukromý režim
S Finder, S Voice
Mobilní služby Google Chrome, Drive, Photos, Gmail, Google, Google+, Google Settings, Hangouts, Maps, Play Books, Play Games, Play Newsstand, Play Movie & TV, Play Music, Play Store, Voice Search, YouTube
Konektivita WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), HT80 MIMO (2×2) 620 Mbps, Dual-band, Wi-Fi Direct, Mobile hotspot

Bluetooth®: v4.1, A2DP, LE, apt-X, ANT+

USB: USB 2.0

NFC

IR Remote

Senzory Akcelerometr, gyro sensor, sensor přiblížení, kompas, barometr, snímač otisků prstů, Hallův sensor, HRM
Paměť RAM: 3 GB, LPDDR4

Interní paměť: 32/64/128 GB, UFS 2.0

Bezdrátové nabíjení Kompatibilní s WPC 1.1 (4,6 W výstup) & PMA 1.0 (4,2 W)
Rozměry 143,4 x 70,5 x 6,8 mm, 138 g 142,1 x 70,1 x 7,0 mm, 132 g
Baterie 2,550 mAh 2,600 mAh

* Veškeré funkce, vlastnosti, specifikace a další informace o produktu uvedené v tomto dokumentu, včetně, ale nikoli výhradně, výhod, designu, ceny, komponentů, výkonu, dostupnosti a vlastností výrobku mohou být změněny bez předchozího upozornění.

* Android, Google, Chrome, Drive, Photos, Gmail, Google, Google+, Google Settings, Hangouts, Maps, Play Books, Play Games, Play Newsstand, Play Movie & TV, Play Music, Play Store, Voice Search, YouTube jsou obchodní známky společnosti Google Inc.

Citace mobilních operátorů:**

  • Yves Maitre, výkonný viceprezident divize Connected Objects and Partnerships, Orange: Naše očekávání toho, čeho je Samsung schopen, se stále zvyšují. Tento nový prémiový smartphone je jednoduše krok vpřed z hlediska designu i kvality. Samsung vytvořil vynikající smartphone, jehož design bude evidentně silným lákadlem pro naše zákazníky.
  • Christian Stangier, senior viceprezident managementu pro globální koncová zařízení, Deutsche Telekom: Nové vlajkové lodě společnosti Samsung, GALAXY S6 a GALAXY S6 edge, jsou velkým úspěchem! Vidíme nová zařízení – jejich ohromující design a výkon – jako další velký krok vpřed, který definuje nový standard pro celé odvětví. Očekáváme, že budou dalším milníkem v úspěšném příběhu společnosti Samsung.

*Poznámka: Deutsche Telekom nabídne tato zařízení ve 12 evropských zemích.

  • Patrick Chomet, ředitel skupiny pro koncová zařízení, Vodafone: Samsung GALAXY S6 je velkým skokem vpřed, především co se týče designu a nových funkcí. Je to ideální smartphone pro přístup k obsahovým službám, které jsou dostupné v rámci cenových plánů Vodafone RED a které jsou streamované přes naši superrychlou síť 4G.
  • Paco Montalvo, ředitel a vedoucí jednotky pro globální zařízení, Telefónica: S novým GALAXY S6 činí Samsung další krok ve vývoji svých zařízení, která zahrnují více pokročilých a inovativních specifikací spolu s pečlivým zpracováním z vysoce kvalitních materiálů. Tím vylepšuje celkové vnímání takovéto prezentace výkonu. Telefónica spolupracuje se společností Samsung, aby zajistila, že tato novinka dostane to nejlepší z technologií k našim zákazníkům. Budou si tak moci vychutnat vysoce kvalitní služby vyžadující příslušnou šířku pásma, jako jsou videa na vyžádání, audio s vysokým rozlišením nebo cloudová úložiště skrze nejpřesvědčivější LTE sítě.

**Tyto citace nemohou být použity pro reklamu nebo jinou formou komerčního využití.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd., inspiruje svět a utváří budoucnost pomocí převratných idejí a technologií. Nově definuje svět televizorů, smartphonů, nositelných zařízení, tabletů, fotoaparátů, domácích spotřebičů, tiskáren, lékařského vybavení, síťových systémů, polovodičů a LED řešení. Vede také v oblasti Internetu věcí prostřednictvím, mimo jiné, iniciativ Smart Home a Digital Health. Samsung Electronics Co., Ltd., zaměstnává 307 000 lidí v 84 zemích s ročním obratem 196 mld. USD. Chcete-li zjistit více, navštivte oficiální webové stránky na adrese www.samsung.com nebo oficiální blog na global.samsungtomorrow.com.