Konica Minolta otevřela v Brně první inovační centrum ve střední Evropě

Brno, 18. března 2015 – Konica Minolta, Inc (Konica Minolta) dnes v Brně slavnostně otevřela první vlastní centrum pro vývoj inovačních produktů a služeb ve střední Evropě. Inovační centrum se primárně zaměří na vývoj služeb v oblastech souvisejících se zpracováním dat, bezpečností IT systémů, fungováním virtuálních kanceláří a mobilními aplikacemi. Kromě toho bude pracovat s technologiemi, jako jsou 3D tisk, holografické brýle, doteková zařízení nebo senzorové sítě. Do tří let by mělo zaměstnávat až 50 IT odborníků.   (TZ)

„Inovační centrum se zaměří na využití potenciálu pokrokových technologií a softwarových služeb v rámci inovačních řešení pro naše zákazníky. Současně bude rozvíjet a testovat nápady našich zákazníků a následně vytvářet nové IT služby, které jim v praxi ušetří čas, náklady anebo jinak zefektivní podnikání. Pro Českou republiku a Brno je skvělým vysvědčením, že právě zde bude sídlit centrum, které se zaměří na inovace a rozvoj služeb v oblasti IT,“ řekl Tomáš Bednář, generální ředitel Konica Minolta Business Solutions Czech, a dodal: „Vedení Konica Minolta si vybralo Brno z více než čtyřiceti evropských měst, ve kterých má svoje zastoupení.“

Vedení brněnského inovačního centra má sídlo v Londýně, odkud budou přicházet konkrétní náměty na vývoj nových softwarových aplikací. S ohledem na inovační strategii Konica Minolta a potřeby zákazníků bude centrum zároveň rozvíjet spolupráci s místními partnery, start-upy, dalšími inovačními centry a univerzitami. „Brno považuji za správnou volbu pro sídlo evropského inovačního centra Konica Minolta. Město má nejen strategickou polohu, ale nabízí také dostatečný počet kvalitních IT odborníků a partnerů,“ řekl Dennis Curry, ředitel londýnské centrály BIC (Business Innovation Centre).

Koncept vytváření vlastních inovačních center je součástí strategie Konica Minolta, díky které se společnost v posledních letech mění z dodavatele hardwaru na poskytovatele moderních a komplexních řešení na míru. Konica Minolta v této souvislosti investuje celosvětově mnohamilionové částky do rozšiřování portfolia služeb v oblasti ICT. Zaměřuje se přitom zejména na zefektivňování a optimalizaci podnikových procesů, správu a řízení oběhu dokumentů, zrychlení práce s daty či podporu a rozvoj cloudových služeb.

V rámci regionu bude hlavním partnerem nového inovačního centra Konica Minolta Jihomoravské inovační centrum, které pomůže s navázáním spolupráce s místními subjekty a vyhledáváním příležitostí pro vývoj nových technologií. „Za posledních několik let to byl právě Jihomoravský kraj, kde vzrostl počet IT odborníků nejvíce z celé republiky. V této oblasti zde nyní působí přes dvacet pět tisíc lidí. Kromě kvalifikovaných zaměstnanců a pokrokového výzkumu najde Konica Minolta v Brně také řadu zajímavých start-upů. Ty se u nás koncentrují díky unikátnímu zázemí a my je rádi napojíme na tak zajímavého partnera,“ uvedl David Uhlíř, ředitel pro strategii Jihomoravského inovačního centra.

 

První inovační centrum Konica Minolta vzniklo začátkem loňského roku ve Foster City v Kalifornii, kde vyvíjí služby pro zákazníky z regionu Severní Ameriky. Kromě evropského centra se sídlem v Londýně a zastoupením v Brně otevřela Konica Minolta ve světě ještě další dvě pro regiony jihovýchodní Asie a Japonsko a další plánuje otevřít v Číně.

O společnosti Konica Minolta Holding, Inc.

Konica Minolta je zastoupena v 64 zemích celého světa. Zaměstnává celkem 35 600 zaměstnanců a její výrobky a služby můžete najít na 14 000 obchodních a servisních místech. Centrálu má v Tokiu, evropská centrála sídlí v Hannoveru a americká v Ramsey (New York).

O společnosti Konica Minolta Business Solutions Czech

Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r. o. je součástí celosvětové sítě a uspokojuje potřeby, které vznikají na českém trhu, a pečuje o české zákazníky. V roce 2005 a 2010 bylo české zastoupení společnosti Konica Minolta vyhlášeno nejlepším zastoupením v evropském regionu, a to především díky kvalitě zákaznických služeb. Servisní kompetenci prokazuje certifikát nejlepší servisní organizace v Evropě za rok 2014. Pozici na trhu podtrhují i tržní podíly roku 2014 – Konica Minolta je v České republice číslo jedna v produkčním tisku s podílem téměř 70 %. Lídrem trhu je i v prodeji barevných multifunkčních zařízení (41 %) a prodeji černobílých multifunkčních zařízení (28 %). Více informací na www.konicaminolta.cz.