China Tours i letos podporuje fotografickou výstavu Poznej světové dědictví UNESCO

V Kutné Hoře odstartoval 1. dubna 2015 13. ročník putovní fotografické výstavy Poznej světové dědictví UNESCO, která v mnoha českých městech představí nový soubor fotografií nejkrásnějších přírodních a kulturních památek světa. Letošní ročník proběhne ve znamení celosvětových oslav 70. výročí založení organizace UNESCO. Partnerem výstavy je stejně jako v minulých letech cestovní kancelář China Tours, specialista na poznávací zájezdy do Asie. (TZ)

„Jsme rádi, že můžeme projekt opět podpořit. Jakožto milovníci cestování a přírodních a kulturních krás si velice vážíme toho, že přispívá k ochraně a zachování unikátních památek světového dědictví. Z pohledu cestovní kanceláře zároveň oceňujeme, že napomáhá rozvoji cestovního ruchu, neboť seznamuje veřejnost s nejzajímavějšími místy světa, na která se zájemci mohou vydat i s námi,“ říká RNDr. Miloš Podpěra, ředitel CK China Tours.

Výstava 120 velkoformátových fotografií ze čtyř kontinentů představuje kromě unikátních míst České republiky i skvosty z Chorvatska, Tuniska, z rakouského Salcburku a řady zemí jihovýchodní Asie. V průběhu dubna bude kromě Kutné Hory k vidění také v Třebíči. Následně výstava poputuje do dalších měst, jako jsou Praha, Teplice, Telč, Olomouc nebo Plzeň. Naposledy se zastaví v listopadu v Brně.

Výstava je v jednotlivých městech přístupná zdarma, doplňují ji komentované prohlídky, besedy, workshopy, soutěže a další akce. Návštěvníkům jsou volně k dispozici také informační brožury o vystavených místech. Ročně ji navštíví 50 až 60 tisíc lidí.

Více o výstavě a programu na www.chinatours.cz/clanky-tipy/fotovystava-poznej-svetove-dedictvi-unesco/ nebo na www.unesco-mediain.cz.

Informace pro média:

China Tours je cestovní kancelář zaměřená na poznávací zájezdy do Asie. Vznikla v roce 2001, zkušenosti v cestovním ruchu ale sbírá již od roku 1991. China Tours je členem profesního sdružení Asociace cestovních kanceláří ČR (ACK ČR) a mezi její hlavní zásady patří organizování zájezdů v malých skupinkách, kvalitní průvodci a originální programy. Více na http://www.chinatours.cz/