Citrix posiluje vedoucí pozici v oblasti poskytování aplikací a virtuální desktopové infrastruktury díky inovacím s bezkonkurenční hodnotou

ORLANDO, FLORIDA – 28. května 2015 – Společnost Citrix na konferenci Citrix Synergy™ představila inovace, díky kterým si i nadále udrží vůdčí pozici v oblasti poskytování aplikací a virtuální desktopové infrastruktury (VDI). Pokročilá řešení prezentovaná na zmíněné konferenci dále zvyšují již tak vysokou přidanou hodnotu technologií XenApp a XenDesktop, které umožňují IT firmám vytvořit pro každý obchodní případ ideální kombinaci aplikací a funkcí, pomocí kterých mohou pracovníci snadno a co nejlépe plnit své úkoly z libovolného zařízení a na libovolném místě. (TZ)

V průběhu konference společnost Citrix předvedla integraci technologie Framehawk do HDX, která společně s novým softwarem Citrix Receiver zajišťuje bezkonkurenční a intuitivní práci na mobilní pracovní ploše. Aby posílila vůdčí pozici v oblasti bezpečnostních funkcí, představila společnost Citrix nové funkce a certifikace, které vyžadují zákazníci z řad veřejného sektoru, finančních služeb a zdravotní péče.  Citrix dále představil novou verzi aplikace XenApp 6.5, která zákazníkům zvýší hodnotu instalovaných řešení, a nové cloudové služby, které těmto zákazníkům usnadní migraci na nejnovější verzi aplikace. Pro zákazníky z řad výrobních a strojírenských podniků využívajících linuxové aplikace Citrix rovněž představil novou funkci pro virtuální desktop se systémem Linux, kterou lze bez problémů integrovat do řešení XenApp a XenDesktop fungujících v systému Windows.

Inovace Citrixu v oblasti poskytování aplikací a VDI učinily z aplikací XenApp a XenDesktop řešení upřednostňovaná vůdčími firmami v řadě různých odvětví, včetně 10 nadnárodních bank a 10 největších farmaceutických firem. Společnost Citrix svá řešení představila na konferenci Citrix Synergy 2015 praktickou ukázkou, jak s nimi pracují zákazníci. Citrix řešení kombinují fungování aplikací v systému Windows, síťový provoz, mobilitu, cloudové služby a datová řešení a díky softwarově definovaných pracovním plochám pomáhají zákazníkům zajistit mobilitu jejich podnikání a umožňují jejich zaměstnancům vytvářet inovace a profesně růst.

Poskytování aplikací a práce s virtuální desktopovou infrastrukturou byly pozvednuty na novou úroveň

Aby mohli pracovníci podávat co nejlepší výkon, potřebují okamžitý přístup ke všem aplikacím a datům, které při své práci využívají; rovněž potřebují, aby vše hladce fungovalo, na všech přístrojích a všude, kde se nacházejí. Vedoucí pracovníci a lidé, kteří tráví hodně času na cestách, jsou často nuceni využívat mobilní nebo bezdrátové sítě, které mohou být pomalé a nespolehlivé a paralyzovat tak práci na mobilních zařízeních. Aby zajistila bezproblémovou práci u libovolného typu připojení k internetu, oznámila společnost Citrix integraci technologie Framehawk do řešení HDX. To umožní překonání obtížných podmínek vysokorychlostního bezdrátového připojení a jedinečné zrychlení práce a zajistí bezkonkurenční komfort uživatele používajícího pracovní aplikace, připojujícího se k webovým aplikacím nebo sledujícího video. Citrix díky novým funkcím posouvá poskytování aplikací v prostředí Citrix HDX a práci s VDI dále než konkurenční řešení a zajišťuje tak uživatelům nadstandardní pracovní komfort bez ohledu na lokalitu i v případech, kdy je připojení k internetu ne zcela ideální.

Rostoucí rozmanitost počítačových zařízení, která se v současnosti využívají k práci, vede k tomu, že každé rozhraní vypadá a působí jinak, v závislosti na použitém zařízení a operačním systému. Aby se zlepšila práce se zařízeními a usnadnila správa informačních technologií, sloučila společnost Citrix mobilní aplikační prostředí Worx Home do nového softwaru Citrix Receiver, který pracovníkům zjednodušuje přístup ke svým aplikacím bez ohledu na použité zařízení. Díky novému softwaru Citrix Receiver získají pracovníci výhodu jednotného, intuitivního prostředí, které vypadá a funguje stejně na jakémkoliv zařízení i operačním systému. Citrix Receiver usnadní administrátorům IT úpravu vzhledu a ovládacích prvků tohoto rozhraní, aby pracovníci jejich firem měli zajištěné stejné, známé ovládání na libovolném zařízení se systémem Windows, Mac, iOS, Android, Chrome nebo Linux.

K usnadnění vyhledávání a nahrávání aplikací, virtuálních, mobilních nebo využívajících řešení SaaS, je Citrix Receiver propojen s aplikací Citrix StoreFront 3.0, která prostřednictvím produktových verzí uveřejněných v průběhu roku 2015 sjednotí IT služby zajišťované aplikacemi XenApp, XenDesktop a XenMobile. Aplikace StoreFront zajišťuje koncovou infrastrukturu softwaru Citrix Receiver a pro koncové uživatele sjednotí přístup k systémům Windows a Linux a webovým a mobilním aplikacím. StoreFront 3.0 dále poskytne IT firmám komfort, bezpečnost a flexibilitu usnadňující správu aplikací, včetně funkcí k řízenému uveřejňování aplikací, které je ve velkých firmách zapotřebí. StoreFront rovněž přináší možnost převést úkoly do řešení NetScaler Gateway a docílit tak vyššího výkonu a bezpečnosti. Obchodní partneři a IT firmy mohou aplikaci StoreFront 3.0 využívat také k úpravě vzhledu a ovládacích prvků softwaru Citrix Receiver tak, aby odpovídal značkovému designu firmy.

Citrix upozornil speciálně zákazníky využívající řešení Microsoft Lync na vylepšení sloužící k optimalizaci tohoto řešení, včetně podpory Lync 2013 u přístrojů se systémy Windows, Linux a Mac, která přináší plnou podporu pokročilých funkcí hlasové komunikace Lync a umožňuje tak pracovníkům používat řešení Lync prostřednictvím aplikace XenApp jako svůj hlavní firemní telefon.

Bezkonkurenční poskytování aplikací a bezpečnost virtuální desktopové infrastruktury

Aby firmy důvěřovaly poskytování aplikací a virtuální desktopové architektuře, potřebují ujištění, že jejich informace a prostředky jsou v bezpečí. Řešení Citrix XenApp a XenDesktop vyčnívají z řady jako jediná dostupná koncová řešení k poskytování aplikací a VDI, která splňují certifikaci Common Criteria a národní standard FIPS 140-2. Certifikace Common Criteria poskytuje státním úřadům a firmám ujištění, že používají bezpečná a spolehlivá řešení, která byla hodnocena podle nejpřísnějších norem v tomto odvětví. U řešení XenApp a XenDesktop 7.6 společnost Citrix oznámila splnění národního standardu FIPS 140-2 technologie HDX a zajistila tak nejvyšší úroveň bezpečnosti přístupu k datům ve virtuálním prostředí.

Citrix dále představil funkci SmartAuditor Session Recording pro řešení XenApp a XenDesktop, která administrátorům poskytne širší pohled na aktivity uživatelů, lepší zpětnou sledovatelnost a aktivní řešení potíží.

Přizpůsobení se firemním potřebám s bezkonkurenční flexibilitou

Přestože Citrix již řadu let dodává aplikace systému Windows pro zařízení se systémem Linux, jsou některé firmy závislé na projekčních a výzkumných aplikacích pro systém Linux a požadují, aby byly dostupné i na virtuální ploše. Společnost Citrix tento požadavek uspokojila představením funkce virtuálního linuxového desktopu, která pracovníkům umožní provozovat linuxové aplikace na zařízeních, která tento systém neobsahují.

Řada vedoucích pracovníků a zaměstnanců potřebuje přístup k firemním aplikacím i ve vzácných případech, kdy se nelze připojit k síti. Aplikace Citrix Desktop Player pro systém Mac umožňuje uživatelům tohoto systému používat svou virtuální firemní pracovní plochu a aplikace systému Windows při práci online i offline, popř. pokud je jejich připojení k síti příliš pomalé nebo přerušované. Citrix nyní nabízí předběžnou verzi aplikace DesktopPlayer pro systém Windows, která zajišťuje stejný bezpečný přístup k firemním aplikacím z firemních nebo privátních notebooků, s centrální správou desktopového obrazu.

Zjednodušení aktualizace produktů a migrace

Společnost Citrix přináší nový plán zavádění online služeb, který zákazníkům usnadní migraci ze starších verzí aplikace XenApp na nejnovější verze XenApp a XenDesktop. Za účelem zjednodušení a automatizace tohoto procesu společnost Citrix již dříve v tomto roce představila beta verzi služby aktualizací aplikace XenApp, což je cloudový webový nástroj, který shromažďuje informace o konfiguraci a nastavení a poté automaticky vytvoří skript k migraci zjištěného nastavení do prostředí nové verze XenApp. Zákazníci a obchodní partneři Citrixu již použili první beta verzi služby aktualizací aplikace XenApp k migraci více než 36 000 aplikací na verzi XenApp 7.6. Díky nové beta verzi uveřejněné v tomto čtvrtletí budou zákazníci schopni využít nástroj Citrix Lifecycle Management k vytvoření plánu migrace a zavedení nového prostředí. Nová beta verze služby aktualizací bude dostupná jako veřejná beta verze a lze ji spustit přímo z webových stránek pro aktualizace aplikace XenApp nebo ze služby Citrix Workspace Cloud.

Přestože řada zákazníků plánuje v roce 2015 aktualizaci svého současného prostředí XenApp 6.5 na verzi XenApp 7.6, koordinují jiní zákazníci migraci s dalšími projekty aktualizací aplikací, operačních systémů a serverů, a proto setrvávají u své současné verze. Aby těmto zákazníkům poskytl další přidanou hodnotu v prostředí XenApp 6.5, uveřejnil Citrix nový balíček funkcí pro aplikaci XenApp 6.5, který nabízí řadu nových funkcí, např. StoreFront 3.0, Provisioning Server 7.6, AppDNA, nový software Citrix Receiver, nové optimalizace pro Microsoft Lync a další nástroje. Uvedené funkce umožní zákazníkům současně využívat aplikaci XenApp 6.5 i XenApp 7.6 a usnadní přechod na novou verzi aplikace. Citrix rovněž prodlužuje službu EOM (End of Maintenance) aplikace XenApp 6.5 verze 2008R2 do konce roku 2017 a poskytuje tak uvedeným zákazníkům více času na detailní přípravu plánů aktualizace a migrace týkající se aplikace XenApp.

Zákazníci inovují díky aplikacím Citrix XenApp a XenDesktop

Uživatelský komfort řešení od společnosti Citrix odlišuje aplikace XenApp a XenDesktop od jiných aplikací a produktů pro poskytování desktopových systémů. Například dětská nemocnice v Miami (Miami Children’s Hospital) využívá aplikace XenApp a XenDesktop k tomu, aby obvodním lékařům a specialistům zajistila bezpečný přístup k elektronickým lékařským záznamům a aplikacím z libovolného zařízení a místa. Díky okamžitému přístupu k lékařským snímkům ve vysokém rozlišení se lékaři mohou soustředit na stanovení diagnózy a léčbu mladistvých pacientů a zlepšit tak jejich životy. Univerzita centrální Floridy (University of Central Florida) využívá aplikaci XenApp k zajištění přístupu studentů i akademických pracovníků k potřebnému softwaru kdekoliv, kdykoliv a z jakéhokoliv zařízení – notebooku, tabletu, stolního počítače nebo smartphonu.

Související odkazy

Sledujte Citrix

O Citrixu

Společnost Citrix (NASDAQ:CTXS) je odborníkem v implementaci softwarového pracovního prostředí, sjednocování virtualizace, správy mobility, networkingu a SaaS řešení, čímž otevírá nové možnosti obchodu a umožňuje lidem pracovat lépe. Řešení společnosti Citrix zvyšují mobilitu podniků prostřednictvím bezpečných osobních pracovních prostředí, která zaměstnancům nabízí okamžitý přístup k aplikacím, desktopům, datům a komunikaci z jakéhokoli zařízení a prostřednictvím jakékoli sítě a cloudu. Řešení Citrix používá více než 330 000 organizací a více než 100 milionů uživatelů po celém světě. Roční zisk v roce 2014 dosáhl 3,14 miliardy USD. Další informace naleznete na stránkách www.citrix.cz.