Registrace domén .eu zaznamenávají trvalý roční nárůst

Brusel 29. květen 2015 – Aktuální zpráva o vývoji od správce domény.eu EURid ukázala, že celkový počet doménových jmen .eu zaregistrovaných na konci
1. čtvrtletí představoval nárůst o 2,3 % neboli 87 549 registrací ve srovnání s celkovým počtem na konci 1. čtvrtletí 2014 (TZ)

„Stojí za to poznamenat, že míra růstu se může právě během tohoto období významně měnit, jelikož výročí obnovy mnoha domén připadne právě na první čtvrtletí. I přes specifické fluktuace roste meziročně počet registrovaných doménových jmen .eu již osm let po sobě. Tohoto vynikajícího výsledku jsme dosáhli také díky loajalitě našich zákazníků,“ uvedl výkonný ředitel Marc Van Wesemael.

Během prvního čtvrtletí celkový počet registrací .eu vzrostl v 16 z 31 členských států EU a EHP. Chorvatsko, Polsko a Itálie zaznamenaly nárůst vyšší než 4 %. Na konci 1. čtvrtletí registrátoři v Norsku zaregistrovali 12 859 jmen, na Islandu 309 a v Lichtenštejnsku 135.

Plná zpráva je k dispozici ke stažení na adrese http://link.eurid.eu/reports.

O .eu a sdružení EURid

Internetová doména .eu patří mezi největší domény nejvyšší úrovně na světě a spojuje více než 500 milionů lidí v 31 zemích do jedné internetové identity. Od roku 2005, kdy byla tato doména otevřena k registraci, bylo zaregistrováno přes 3,9 milionů doménových jmen.eu. Mnoho společností a obchodních značek využívá internetových stránek s doménou.eu k tomu, aby jasně vyjádřily svou evropskou identitu a své obchodní ambice.

EURid je nezisková organizace, která spravuje doménu nejvyšší úrovně .eu na základě veřejné soutěže a jmenování Evropskou komisí. Sdružení EURid spolupracuje s více než 750 akreditovanými registrátory a zajišťuje podporu ve 24 úředních jazycích EU. Organizace EURid získala certifikaci v oblasti bezpečnostního standardu ISO27001 v roce 2013 jako součást své pokračující aktivity v oblasti bezpečnosti dat. Organizace EURid je zaregistrována v programu EU EMAS (Eco-Management and Audit Scheme), což je vyjádřením jejích ekologických závazků. EURid má své ústředí v Bruselu (Belgie) a regionální kanceláře v Pise (Itálie), Praze (Česká republika) a Stockholmu (Švédsko). Více informací na: http://www.eurid.eu.