Kaspersky Lab uvedla novou verzi Kaspersky Small Office Security

Kaspersky Lab představila nejnovější verzi Kaspersky Small Office Security pro podniky s méně než 50 zaměstnanci. Dostupné je i klientům v České republice. Nové funkce umožňují firmám zabezpečit svůj provoz i data zaměstnanců a zákazníků a zároveň své cenné zdroje věnovat hlavně na rozvoj podnikání a jeho provoz. (TZ)

V dnešní době se malé podniky často stávají obětí kybernetických zločinců. Věnují totiž kybernetické bezpečnosti méně pozornosti než velké firmy, ačkoliv uchovávají stále více cenných dat. Podle průzkumu Kaspersky Lab a B2B International 2014 Global Corporate IT Security Risks vzrostl v roce 2014 podíl společností, které umožňují v podnikové síti používat vlastní zařízení zaměstnanců na 62 %. Přitom stále podnikají jen velmi základní bezpečnostní opatření, ačkoli zařazují osobní informace (25 %), platební údaje (13 %) a obchodní tajemství (12 %) mezi top priority zabezpečení. Spoléhají například na bezplatné anti-malwarové produkty. Respondenti výzkumu uvedli, že by ocenili výkonné ale přitom jednoduché a snadno ovladatelné bezpečnostní řešení za přijatelnou cenu. Kaspersky Small Office Security proto přináší zabezpečení online transakcí, cloud management, zálohování a správu hesel ve formě jednoduše ovladatelného programu.

Nejnovější verze Kaspersky Small Office Security zahrnuje:

  • rozšířenou ochranu před všemi známými, neznámými a pokročilými hrozbami s vícevrstvou ohranou pro počítače s Windows a Mac, servery a mobilní zařízení s Androidem;
  • novou konzoli pro správu založenou na cloudu, která umožní majitelům nebo firemním IT poradcům odkudkoliv snadno řídit IT bezpečnost a ovládat zařízení pomocí webového prohlížeče;
  • nový systém pro správu hesel založený na cloudu, který uchovává kritické firemní přihlašovací údaje a umožní uživatelům mít různá, unikátní hesla pro každou zabezpečenou stránku napříč všemi zařízeními, a to pouze s jedinou podmínkou – zapamatování si hlavního hesla;
  • zabezpečení finančních dat, které chrání online podnikání a osobní transakce před finančními podvody. To zahrnuje také vylepšený a mnohonásobně oceněný modul Safe Money.

Kaspersky Small Office Security chrání počítače a laptopy se systémem Mac a OS Windows (od Windows XP až po Windows 8.1), souborové Windows servery a chytré telefony a tablety s Androidem. Každý uživatel či zaměstnanec získá ochranu pro jeden počítač s OS Windows či Mac a pro jedno mobilní zařízení a k tomu navíc Kaspersky Password Manager. Ochrana souborových serverů je zahrnuta na základě počtu chráněných uživatelů. Řešení Kaspersky Small Office Security je prodáváno v přednastavených licenčních balíčcích do 50 zaměstnanců.

Více se dozvíte na stránkách Kaspersky Lab o podnikových řešeních.

O společnosti Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je jednou z nejrychleji rostoucích společností kybernetické bezpečnosti a největší, která je soukromě vlastněná.  Společnost se řadí mezi čtyři největší prodejce IT bezpečnostních řešení pro uživatele koncových zařízení (IDC, 2014). Od roku 1997 je Kaspersky Lab inovátorem v oblasti kybernetické bezpečnosti a poskytuje efektivní digitální bezpečnostní řešení a znalosti velkým podnikům, malým a středním firmám i domácím uživatelům. Kaspersky Lab je mezinárodní společností působící v bezmála 200 zemích a oblastech po celém světě, která chrání více než 400 milionů uživatelů. Více se dozvíte na www.kaspersky.cz.