WD zvyšuje kapacitu nejvýkonnější řady interních disků pro PC na 6 TB

Pevné disky WD Black nabízejí nyní motivující výkon a potřebnou kapacitu pro hráče počítačových her, počítačové nadšence a kreativní profesionály   (TZ)

IRVINE, Kalifornie – 18. srpna, 2015 – Společnost  WD®, součást Western Digital (NASDAQ: WDC), s vedoucím postavením na trhu pevných disků oznámila zvýšení kapacity oceňované produktové řady pevných disků WD Black™  na 6 TB. Disky o velikosti 3,5 palce s rychlostí otáčení 7200 ot./min budou na českém trhu dostupné od září a jsou ideálním řešením pro hráče počítačových her a profesionální uživatele, kteří vyžadují u svých počítačů a pracovních stanic vysoký výkon.

Pevné disky WD Black kombinují rychlost otáčení 7 200 ot./min, 128MB vyrovnávací paměť, technologii duální vystavovací mechaniky, rozhraní SATA 6 Gb/s a vestavěný dvoujádrový procesor. Poskytují tak vrcholný výkon při maximální kapacitě. Disky WD Black 6 TB vykazují až o 29 % vyšší maximální rychlost přenosu dat než předchozí WD Black 4 TB a v testech PCMark Vantage dosahují o 10 % lepší výsledky.

“ Pevné disky WD Black s kapacitou 6 TB kombinují maximální výkon s obrovskou kapacitou a umožňují tak hráčům počítačových her, počítačovým nadšencům a profesionálním uživatelům posunout hranice svých možností bez kompromisů a omezení,” říká Cindy Graceová, viceprezidentka WD pro ukládací technologie, a dodává: “Pokud zvolíte do svých PC pevné disky WD Black, získáte nejlepší možný mix kapacity, výkonu a spolehlivosti. Snadno tak zvládnete náročné úkoly.”

Technické specifikace disků WD Black 6 TB hard:

Zvýšená spolehlivost – Technologie StableTrac™ – (u modelů s kapacitou 2 TB a vyšší) – Hřídel motorku disku je zajištěna po obou koncích, čímž je snížena úroveň vibrací vyvolaných systémem a dalšími komponenty, plotny jsou stabilizovány a sledování během operací čtení a zápisu je maximálně přesné. Zvyšuje se výkon a spolehlivost.

Vylepšená vyrovnávací paměť DRAM  –  Technologie Dynamic Cache vylepšuje kešovací algoritmy v reálném čase a zvyšuje celkový výkon.

Výkonný dvoujádrový procesor – Dvoujádrový procesor nabízí dvojnásobný výkon a maximalizuje výkon disku pro vyšší rychlost zápisu a čtení.

5letá omezená záruka – Ve srovnání s běžnými pevnými disky byl WD Black podroben náročnějším a tvrdším testům po delší testovací období. Proto je možné na disk poskytovat 5letou záruku, čímž se záruční podmínky u těchto disků dostávají do čela v daném odvětví.

Cena a dostupnost

Disky jsou k dostání prostřednictvím vybraných distributor a resellerů. Na disky WD Black je poskytována 5letá omezená záruka. Doporučená koncová cena je u modelu WD Black 5 TB (WD5001FZWX) €289.00 EUR a v případě WD Black 6 TB (WD6001FZWX)  €329.00 EUR. Více o modelových řadách disků a záručních podmínkách na: http://www.wd.com/en/products/products.aspx?id=760.

 

O společnosti WD
Společnost WD, součást Western Digital, je ve svém oboru inovátorem s dlouhodobým vedoucím postavením. Firma, která udává tempo technologiím pro ukládání dat, produkuje spolehlivé, vysoce výkonné pevné disky i disky SSD. Tyto disky jsou používány OEM partnery a systémovými integrátory v jejich stolních i přenosných počítačích, podnikových stanicích, vestavěných systémech a aplikacích spotřební elektroniky. Společnost produkuje také své vlastní produkty pro ukládání dat. Špičková zařízení a systémy WD pro ukládání dat, síťové produkty, multimediální přehrávače a softwarová řešení napomáhají lidem na celém světě snadno zálohovat, ukládat, chránit a sdílet data a přehrávat je na mnoha zařízeních. Společnost WD byla založena v roce 1970. Ústředí je ve městě Irvine, v Kalifornii. Další informace naleznete www.wd.com.

Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC),, Irvine, Calif., je globální poskytovatel produktů a služeb, které umožňují lidem vytvářet, spravovat, využívat, přehrávat a chránit digitální obsah. Její dceřiné společnosti navrhují a vyrábějí zařízení na ukládání dat, síťová zařízení a produkty pro domácí zábavu pod značkami WD, HGST a G-Technology. Pro celou řadu finančních a investorských informací můžete navštívit investorskou sekci webových stránek www.westerndigital.com

Western Digital, WD, WD Black  a  WD logo jsou registrované obchodní známky Western Digital Technologies, Inc  v U.S.A. a dalších zemích.  StableTrack je registrovaná obchodní známka společnosti Western Digital Technologies, Inc  v U.S.A. a dalších zemích. Všechny další obchodní známky zde zmíněné jsou vlastnictvím jednotlivých majitelů. Dostupnost uvedených produktů může být v některých zemích omezena. Zobrazení produktů se může lišit od konečné podoby. Pro popis ukládací kapacity je jeden terabajt (TB) = jeden bilión bajtů. Pro popis přenosové rychlosti je gigabit za sekundu (Gb/s) = jedna miliarda bitů za sekundu. Celková dostupná kapacita se liší podle operačního prostředí.

WD produktové fotografie: http://www.wdbrand.com

Informace o produktech http://www.wd.com/en/products/products.aspx?id=760

 

Tagged