Kamera Canon XC10 byla oceněna v nezávislých testech European Broadcasting Union

Praha, Česká republika, 15. září 2015 – Společnost Canon oznámila, že její videokamera XC10 uspěla v nezávislých testech podle standardů organizace European Broadcast Union (EBU) pro pořizování HD videomateriálu. Testy zjistily, že u Canon CMOS snímače o velikosti 1 palce ve spojení s obrazovým procesorem Canon DIGIC DV5 dochází „jen k drobnému nebo vůbec žádnému aliasingu“, což znamená, že jejich výkon odpovídá parametrům (HD) Tier 1 a (HD) Tier 2L. Díky tomu může být kamera XC10 využita v široké škále řešení pro natáčení filmů a výrobu obsahu pro televizní vysílání. (TZ)

XC10 se tak zařazuje mezi několik high-end profesionálních kamer Canon, které splňují kritéria definovaná organizací European Broadcasting Union. Patří mezi ně například Canon XF305, Canon EOS C300 a Canon EOS 1DC.  Kamera XC10 disponuje ohromující kvalitou videí i za zhoršených světelných podmínek. Vysoká obrazová kvalita ve spojení s kompaktní velikostí a dálkovým ovládáním z ní činí ideální hlavní nebo vedlejší kameru pro účely natáčení v HD kvalitě.

Doporučení European Broadcasting Union pomáhají tvůrcům televizního vysílání rozlišit, která technologie je vhodná v různých situacích. Ve Velké Británii využívají tato doporučení k tomu, aby si byli jistí, že jejich natáčený obsah bude mít určitou minimální kvalitu.

„Canon usilovně sleduje potřeby filmových producentů a vysílacích společností. Vyrábí pro ně řadu produktů, které pomáhají naplnit jejich profesionální potřeby a inspirují je k vylepšování jejich produktivity i kreativity,“ říká Kieran Magee, Director of Professional Imaging ve společnosti Canon Europe.

„XC10 jsme vyvinuli proto, aby vybavila filmové producenty kompaktní, ale výkonnou profesionální 4K kamerou, která podpoří jejich kreativitu zejména v obtížnějších podmínkách, kde není dostatek prostoru pro velkou kameru. Poslouží také jako druhá kamera při natáčení s menším natáčecím štábem. Velikost přístroje a snadné ovládání z ní činí perfektní doplněk kamer řady Cinema EOS nebo XF, případně výbornou samostatnou kameru samu o sobě.“

Canon XC10 je kompaktní digitální 4K kamera kombinovaná s fotoaparátem, která je vybavena velkým snímačem o velikosti 1 palce (12,8 x 9,6 mm) a vysoce kvalitním opticky stabilizovaným 10násobným zoomem. Disponuje rozsahem ohniskových vzdáleností 24 až 240 mm (ekvivalent ohniskové vzdálenosti pro 35 mm v režimu natáčení filmů).

Pro více informací o kameře Canon XC10 navštivte http://cpn.canon-europe.com/content/product/camcorders/xc10.do

Celou zprávu se závěry z testování můžete stáhnout na adrese – https://tech.ebu.ch/docs/tech/tech3335_s17.pdf

O společnosti

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon.cz.