Zaměstnanci Tieto hromadně darovali krev

Ostrava, 22. září 2015 – Třicet dva zaměstnanců společnosti Tieto Czech v minulých dnech darovalo krev. Během posledního roku tak učinili už počtvrté a dohromady jim lékaři odebrali více než čtyřicet litrů této drahocenné tekutiny. Účastníci akce tak pomohli zachránit desítky lidských životů. Kromě toho pracovníci firmy zorganizovali i charitativní jarmark a již nepoužívaný IT hardware věnovali potřebným. (TZ)

„Zájem o darování krve výrazně narůstá, tentokrát se nás sešlo dvojnásobně víc než napoprvé,“ pochvaluje si Zuzana Mánková, tisková mluvčí společnosti Tieto Czech. Mezi dárci z největší IT firmy v Moravskoslezském kraji se našli zkušení mazáci, kteří mají na kontě desítky odběrů a dostalo se jim ocenění od Českého červeného kříže, ale také úplní nováčci, kteří byli krev darovat poprvé. K odběru přišli technici, zástupci personálního oddělení i manažeři. „Možná to bude tím, že si sami vybrali oblasti, kterým se chtějí v rámci společenské odpovědnosti věnovat. Vyšli jsme z názorů zaměstnanců, a teď se nám to vrací v podobě jejich aktivity napříč celou společností,“ dodává Mánková.

Kromě darování krve zorganizovala společnost Tieto Czech také dobročinný trh, na němž se prodávaly vlastnoruční výrobky zaměstnanců – od sladkých a slaných dobrot přes květináče a obaly na knížky až po kožené peněženky. Výtěžek z akce firma věnovala Noclehárně Charity Ostrava, kterou si ve veřejném hlasování opět vybrali sami zaměstnanci.

Společnost Tieto Czech také odpovědně nakládá s již nepoužívaným IT hardwarem a starší notebooky předává do užívání neziskovým organizacím. V uplynulém týdnu takto pomohla agentuře Slunce, která poskytuje sociální služby seniorům a zdravotně postiženým, v minulosti to byl také mobilní hospic Ondrášek nebo humanitární organizace ADRA.

O společnosti Tieto

Tieto je největší severoevropský dodavatel IT služeb poskytující komplexní služby v oblasti IT pro soukromý i veřejný sektor a služby pro vývoj produktů v oblasti komunikace a moderních technologií. Jako důvěryhodný partner v transformaci IT pomáháme našim zákazníkům přizpůsobit jejich procesy a podnikání požadavkům trhu. V Tietu klademe velký důraz na profesionální růst a výsledky. Společnost Tieto, založená v roce 1968, se sídlem v Helsinkách a čistými tržbami 1,7 miliard eur zaměstnává na 14 000 expertů a působí ve více než 20 zemích světa. Její akcie jsou obchodovány na burze NASDAQ OMX v Helsinkách a Stockholmu.