Kyocera Document Solutions získala Ceyoniq Group

Kyocera Document Solutions, přední světový dodavatel tiskáren a kancelářských řešení, podepsala akvizici s Ceyoniq Group se sídlem v německém Bielefeldu. Díky této akvizici vstupuje Kyocera Document Solutions aktivně na rostoucí trh Enterprise Content Management (ECM). (TZ)

Ceyoniq zůstane oddělenou entitou s konzultanty a vývojáři. Úspěšný produkt pro optimalizaci a automatizaci oběhu dokumentů “nscale” bude společnost Ceyoniq i  nadále vyvíjet. Cíl je jasný: vyšší tržby a podíl na trhu prostřednictvím synergie.

Takashi Kuki, prezident společnosti Kyocera Document Solutions, říká: “Naši zákazníci budou mít díky této akvizici výhody. Nyní můžeme rozšířit naši nabídku hardwaru o služby a “nscale” produkt pro procesy řízení dokumentů. To nás umisťuje na strategicky důležitý trh ECM. ”

Ceyoniq Group se svými čtyřmi společnostmi zahrnuje celý hodnotový řetězec ECM.

S “nscale” zavedla společnost flexibilní a škálovatelné řešení ECM platformy. “Nscale” umožňuje zavést efektivní automatizaci procesů ve společnosti.

Dosud se KYOCERA podílela na trhu ECM prostřednictvím spolupráce s jinými poskytovateli. Nyní společnost může nabídnout portfolio produktů in-house v tomto segmentu. Trh ECM ukázal vysokou míru růstu a pokračující vzestupný trend. KYOCERA to považuje za jasnou příležitost k růstu.

Akvizice je podmíněna schválením regulačními orgány. To by mělo být dokončeno nejpozději do konce roku 2015.

O Ceyoniq

Ceyoniq je přední vývojář pro správu obsahu podnikové platformy nscale, který je navržen tak, aby optimalizoval informace a dokumenty pro správu prostředí svých zákazníků. Přináší pozitivní změny do složitých obchodních a komunikačních procesů. V Německu i v dalších zemích se Ceyoniq prokazatelně osvědčil jako vysoce specializovaná IT firma. Ceyoniq řídí svůj provoz ze svého ústředí v Bielefeldu  prostřednictvím regionálních kanceláří v Německu.

O společnosti KYOCERA Document Solutions

KYOCERA Document Solutions je jednou z předních světových společností zaměřených na kancelářská řešení. Její nabídka zahrnuje ECOSYS tiskárny, spolehlivá multifunkční zařízení, vysoce kvalitní spotřební materiál, všeobecné portfolio softwarových řešení a Managed Document Services (MDS). Její zákazníci profitují z nízkých provozních nákladů na vlastnictví stroje a vysoké výkonnosti na jakémkoli pracovišti. Cílem společnosti je pomáhat zákazníkům snížit jejich náklady, minimalizovat negativní dopad na životní prostředí a zároveň zlepšit efektivitu a spolehlivost při běžných firemních procesech. Pro více informací navštivte www.kyoceradocumentsolutions.eu.

KYOCERA Document Solutions je dceřinou společností spol. KYOCERA Corporation, která v roce 2009 oslavila 50. výročí. V roce 2011 dosáhla 604. místa v anketě „Global 2000“ v magazínu Forbes, která zveřejňuje seznam největších světových veřejně obchodujících společností. KYOCERA je hlavním výrobcem high-tech keramiky, elektronických součástek, solárních článků a elektronického kancelářského vybavení. Strategie dlouhodobého rozvoje společnosti KYOCERA je zaměřená na zpracování informací, ochranu životního prostředí a udržení kvalitní úrovně života.

O společnosti JANUS

Společnost JANUS byla založena v roce 1992 a od svého počátku se výhradně věnuje dovozu a distribuci laserových tiskáren, digitálních kopírek, multifunkčních a velkoformátových zařízení KYOCERA v České republice. V roce 2001 rozšířila své portfolio služeb o vývoj tiskových řešení a aplikací na míru a je oficiálním distributorem tiskového řešení MyQ. Společnost JANUS je držitelem ISO 9001:2000 a ISO 14001:2004. Pro další informace navštivte www.janus.cz.